5,4 2,3 tys. ocen
5,4 10 1 2266
8,0 2 krytyków
The Woman
powrót do forum filmu The Woman

Film jak najbardziej ok, ciekawie pokazana historia z dobrze dobranymi postaciami- trochę przerysowanymi, – ale chyba o to chodziło, pokazanie ich
w krótkich historyjkach z życia , pracy, szkoły połączone z bardzo dobrze dobrana muzyka to duży plus filmu. No i tytułowa the women też daje rade 7/10.

ocenił(a) film na 7
kryzysm

Jak dla mnie film bardzo dobry. Dawno nie oglądałam filmu na którym trzęsłam się z nerwów (niekoniecznie ze strachu) i przy którym tak mocno bulwersowały mnie postawy bohaterów... jakby to powiedzieli formaliści ewidentnie cechuje się autotelicznością i takie powinno być jak najbardziej kino rozrywkowe.. ;p

ocenił(a) film na 7
Lalala22

Dobrze ująłeś, film pełen emocji... nie strachu... absolutnie nie jest to horror :D

ocenił(a) film na 7
kryzysm

Ja przed obejrzeniem kobiety zabrałem się za "offspring" który pokazuje jej wcześniejsze losy. Offspring był średni, the woman jak dla mnie nieco lepszy, w filmie zostało pokazane coś jak by konflikt płci i solidarności kobiet (w pewnym spaczonym stopniu), poza tym postacie są całkiem ciekawe chodź nieco przerysowane. Muzyka jak dla mnie była dość nijaka, ale fajnie się oglądało "kobietę" w akcji i patologie tej rodziny, no i całkiem oryginalne zakończenie. Po piwe 7/10, na trzeźwo pewnie 6 ;D.