usłyszałem gdzieś, że film ma byc na polskich ekranach tylko przez dwa
tygodnie? prawda to czy nie? i jeśli tak to czemu?
jeśli temat był już na forum to przepraszam. przeszukałem na szybko i nie
znalazłem.
Film ma byc w kinach przez 2 tyg na calym swiecie. Poczatkowo This is it mialbyc pokazany tylko w amerykanskich kinach. A dlaczego tak krotko nie wiem. Zapewne zeby zarobic wiecej kasy i, zeby wiecej ludzi obejrzalo go w kinie zanim film pojawi sie w internecie:)
Ostatnio w TVN widziałam wypowiedź Piotra Metza, że film może jeszcze potem wrócić do kin,
więc jeśli ktoś teraz nie będzie miał okazji się wybrać do kina, być może potem pojawi się okazja:)
Tutaj nie chodzi o "przepełnienie sal kinowych". Założenie było takie, aby nawiązać do koncertu Jacko,który miał się odbyć. Jeżeli ktoś nie zdąży kupić biletu na konert nie zobaczy go, tak samo będzie z "This is it".
Też o tym słyszałem, w RMF :)
Chcę tu podkreślić, że nie rozumiem całego tego zamieszania wokół Jacksona po jego śmierci. Po pierwsze, cała rzesza idiotów, którzy za jego życia śmiali się z jego wyglądu i od zboczeńców wyzywali, a teraz nagle wielcy fani. Po drugie nikt sobie nie zdaje sprawy ilu ludzi i JAKĄ kasiorę trzepie na jego odejściu.
Nie przepadałem za Michaelem, nie twierdzę jednak, że nie robił dobrej muzyki. Denerwują mnie jedynie ludzie, którzy będąc pseudo-fanami Jacksona robią to tylko na pokaz.
Skoro jest już film, to nie chce wiedzieć, co jeszcze wymyślą, związanego z Jacksonem, żeby zbić więcej kasy.
trochę nie na temat, ale masz absolutną rację jeśli chodzi o fanów
pojawiających się jak grzyby po deszczu po śmierci Jacksona. przykre, ale
prawdziwe.
25 Stycznia film będzie miał swoją premierę na DVD/ Blu-Ray, więc no z dostępnością "This Is It" wtedy już na pewno nikt nie będzie miał problemu ;). Co do fanów, no cóz nie da sie ukryć, że przez medialne show jakie zrobiono z jego śmierci jest teraz znowu na ustach wszystkich. Tylko, że na ten szacunek, którym teraz nagle go wszyscy darzą zasłużył sobie już dawno tym co zrobił dla przemysłu muzycznego.
No ale jak to sam MJ mawiał "Kłamstwa biegną sprinty, a prawda maratony".
a gdy bym wam powiedział, że Jackson żyje i to właśnie on czepie kasę ze swojej śmierci. Nie dość, że spłacił długi to teraz ma jeszcze hohoho sporo na plusie.
też sobie to niedawno pomyślałam: " kurczę a może, to on zrobił wszytskich w bambuko - nie miał kasy na spłatę wszystkich długów, to wymyślił genialny plan..." Bo przyznam, że plan byłby mega genialny - jak widać po wzroście popularności po jego śmierci ;) Chciał się przypomnieć, że istnieje na tym świecie - zapomniany król popu, no i udało mu się ;]
Sony Pictures Home Entertainment have announced the UK DVD and Blu-ray Disc release of Michael Jackson’s This Is It on 25th January 2010. Michael Jackson’s This is It offers a rare, behind-the-scenes look at the performer as he developed, created and rehearsed for his sold-out concerts that would have taken place beginning summer 2009 in London’s O2 Arena. Chronicling the months from April through June, 2009, the film is drawn from more than one hundred hours of behind-the-scenes footage, featuring Jackson rehearsing a number of his songs for the show.
Available on DVD and Blu-ray, features are outlined below…
DVD
* Anamorphic Widescreen
* English DD5.1 Surround
* Subtitles: Arabic, Bulgarian, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English (UK), Estonian, Finnish, French (Parisian), German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian, Icelandic, Italian, Lithuanian, Norwegian, Polish, Portuguese (Portugal), Romanian, Russian, Serbian, Slovak, Slovene, Spanish (Castilian), Swedish, Turkish, Ukrainian
* Creating A Comeback - Two-part Making of Documentary
* The Gloved One Featurette: Costumes
* Memories of Michael Featurette
* Auditions: Searching for the World's Best Dancers featurette
Blu-ray Disc
* 1080P 1.78:1 Widescreen
* English 5.1
* Subtitles: Arabic, Bulgarian, Croatian, Czech, Danish, Dutch, English (UK), Estonian, Finnish, German, Greek, Hebrew, Hindi, Hungarian, Icelandic, Italian, Lithuanian, Norwegian, Polish, Portuguese (Portugal), Romanian, Russian, Serbian, Slovak, Slovene, Spanish (Castilian), Swedish, Turkish, Ukrainian
* Meet the Dancers Featurette
* Meet the Band Featurette
* Meet the Vocalists Featurette
* Dancing Machine - Choreography Featurette
* This Is It: The Photo Collection
* The Unfinished Rehearsals featurette
* movieIQ(tm) featuring the "This Is It" Playlist and BD-Live connect you to real-time information on the cast, music, trivia and more while watching the movie!
* Thriller Vignette
* Smooth Criminal Vignette
* Making Smooth Criminal Featurette
* Creating A Comeback - Two-part Making of Documentary
* The Gloved One Featurette: Costumes
* Memories of Michael Featurette
* Auditions: Searching for the World's Best Dancers featurette
Jak już powiedziałem: 25 Stycznia.
źródło: http://www.dvdtimes.co.uk/content.php?contentid=71712
SONY podało informację, iż dwutygodniowy okres wyświetlania filmu zostanie w Stanach wydłużony do Świąt Dziękczynienia (koniec listopada)
Te dwa tygodnie to tylko chwyt reklamowy ;) W Polsce będzie z 4 tygodnie (bo rezerwacje na seanse są do 18-tego listopada jak na razie), po prostu jak ludzie usłyszeli że tylko dwa tygodnie to ruszyli do kin, żeby zdążyć. A firma może stwierdzić, że przedłużyli ze względu na zainteresowanie, a tak naprawdę doskonale wiedzieli co robią od samego początku :P
Ja sama bylam w szoku, ale tak przedluzyli okres wyswietlana filmu (przynajmniej w Stanach) do 26 listopada....
W Londynie tez jakos do polowy listopada. Ale bardzo szybko ma pojawic sie
DVD, juz mozna kupowac, wiec...
Ja napewno kupie DVD juz sie nie moge doczekac zeby zobaczyc jescze wiecj z jego wystepow :)