7,0 27 tys. ocen
7,0 10 1 27120
6,1 10 krytyków
This Is It
powrót do forum filmu This Is It

Szanuje twórczość MJ ale film po śmierci (nagle), TYLKO 2 tygodnie film??? typowy chwyt by ludzi jak najszybciej do kin zaciągnąć. Dla niektórych ludzi liczą się rekordy zyski itp. Widzę co rodzina MJ robi w TV szok - chyba nie na tym polega uwiecznianie gwiazdy. Wiem kim był portale internetowe pokazują koncerty spoko ale to co się dzieje nie jestem wstanie zrozumieć. Kierując się zasadą "byle pieniądz i fani przyjdą to nie fair" bo fani przyjdą ale teraz narasta pytanie dobry film o człowieku ( który jest królem popa) czy biznes to biznes.
ps. mj (mimo że nie jestem fane ale szanuje ) jest wart teraz pozostaje pytanie po co idziemy ?
ps.2 wspierać reżysera i rodzine finansowo (to no fair) nie pamietali za życia w jakim stanie jest i co z nim jest a nagle ....

ocenił(a) film na 8
aquell_2

Nie jest to film o Michaelu, ale o koncercie "This Is It", który miał się odbyć, a nawet uznałbym, że po części zastępuje ten koncert.

Jedynie pokazanie nagrań z przygotowań oraz to do czego już doszli podczas nich, może oddać to co mieliśmy zobaczyć. Koncertu nie zastąpi na pewno koncert z udziałem kogoś innego. Dlatego brawo za pomysł realizacji tego filmu.