PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183818
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

Ragnarok.

ocenił(a) film na 6

Myślicie, że Loki zginie w tej części , (mitologia nordycka, nie wiem jak jest w komiksach). Więc co uważacie?

ocenił(a) film na 7
ida2104

skoro mamy się tu wzorować mitologią to Thor też powinien umrzeć i Odyn i reszta ;) możliwe ,ale jakoś nie wierzę ;)

ocenił(a) film na 8
ida2104

Chyba jednak nie skoro ma pojawić się w późniejszych filmach (Avengers 2018, 2019). Filmy a mitologia to dwie różne rzeczy. Filmy bazują na mitach, ale to nie jest dokładne ich odtworzenie. Kto to wie, co wymyślą marvelowcy :D

ocenił(a) film na 6
Emzz21

Filmy bazują na komiksach które bazują na mitach, także ogólnie mcu z mitologią ma wspólne lokacje, imiona głównych bohaterów i mniej więcej funkcje : D

ocenił(a) film na 8
Dochuu

Tak, racja :) Co nie zmienia faktu że ostatecznie przepaść między mitami i filmami jest dość spora, przynajmniej ja miałam takie wrażenie kiedy czytałam.
Teoretycznie nic nie stoi na przeszkodzie by twórcy filmu zmienili bieg wydarzeń jeśli będą mieć ochotę... Zwłaszcza teraz kiedy panuje moda na przeciąganie danej serii w nieskończoność - nie wiem czy będą chcieli zamknąć "Thora" w trzech częściach, bo jednak filmy mają swoją grupę zwolenników i są dość zyskowne. Po drugie mity dostarczają jeszcze sporej ilości materiału z którego można by było nakręcić kolejne części (ale znów to tylko moje zdanie).
Naprawdę trudno przewidzieć co jest możliwe a co nie.

ocenił(a) film na 6
Emzz21

Serio, nie wiedziałam , że ma się pojawić w kolejnych częściach avengersów, ale to mniej więcej jest ustalone czy tylko takie pogłoski?

ida2104

nie wiem czy widziałaś już tego newsa więc wstawiam
http://www.filmweb.pl/news/Loki+we+wszystkich+filmach+%22Avengers%22-108117 :)

ocenił(a) film na 6
izalek16

Oh , dzięki . To naprawdę fajnie.

ocenił(a) film na 6
ida2104

wszystkie filmy 'avengers', w avengers 3i 4 'key character' no i ofc thor ragnarok :p

ida2104

Jeśli Thor ma się pojawić w Avengers 3 to albo w Ragnaroku będzie zawarte "odrodzenie" albo w pierwszej bądź drugiej części Infinity War.

Bardziej prawdopodobne jest to, że zekranizują część Thor: Reborn właśnie w Avengersach, bo głupio by było żeby w jednym filmie uśmiercali i ożywiali Thora i resztę asgardczyków.

Odpowiadając na twoje pytanie to jestem prawie w 100% pewny, że Loki zginie w tej części.

ocenił(a) film na 6
roach22

Przykro mi że cię rozczaruje , ale jak się dowiedziałam Loki przeżyje i będzie nawet obu częściach Infinity War. Powyżej izalek16 wstawił/a linka. Więc lepiej przeczytaj. :)

ida2104

W komiksie Loki wraca do żywych podczas "Odrodzenia", tak samo zresztą jak reszta Asgardczyków. Skoro Thor albo Loki mają się pojawić w Infinity War to znaczy, że część powrotu do żywych przez Asgardczyków zostanie zawarta albo w samym Ragnaroku albo w Infinity War. W obu przypadkach Loki może się w Avengersach pojawić.

ocenił(a) film na 6
roach22

Czyli ,że umrze i jakby ożyje później na stałe już?

ida2104

W filmach pewnie tak. W komiksie po odrodzeniu przez pewien czas był nawet kobietą. Potem zabiła go postać, której jeszcze w MCU nie wprowadzili. No i potem znowu został ożywiony...

ocenił(a) film na 6
roach22

Aha, ok.

ocenił(a) film na 4
ida2104

W mitologii też był przez pewien czas kobietą a nawet klaczą;)W końcu jest shapeshifterem.