PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183806
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

Ogólnie zaczęło się świetnie moim zdaniem pierwsza część Thora najlepsza. Już zaczęło sypać się od drugiej części, choć tragedii nie było.

Ogólnie

Thor (2011) oceniam 10/10
Thor Mroczny Świat 7/10

mam nadzieję że nie zepsują, trzeciej części Thora, liczę na sporo akcji a nie w stylu przegadanej troszeczkę dwójeczki. Mam obawy ale liczę że się uda, tym bardziej że ma być wprowadzeniem do Infinity War co mnie już cieszy, ale ostatecznie dowiem się za dwa lata, co z tego wyjdzie osobiście, teraz czekam na Avengers Czas Ultrona, i zdecydowanie Civil War.

Mi akurat 2 cześć spodobała się bardziej ale też trzymam kciuki żeby 3 cześć im się udała :) i oby to nie była ostatnia cześć :) ponieważ thorowi wrogów nie brakuje :)

użytkownik usunięty
wort801

Nie no druga część aż taka, najgorsza nie była, ale jednak wolę dużo bardziej pierwszą część. Momentami druga część wydawała mi się przegadana. Więcej akcji miał już Captain America Pierwsze starcie. Ale to moje subiektywne zdanie :)

ocenił(a) film na 8
wort801

Ja chcę RAY BILLA!!!!!!!! :D

użytkownik usunięty
wort801

w sumie po ostatnim obejrzeniu Thor Mroczny Świat film jest bdb :)

racja dwójka była gorsza od poprzedniej części.ciekawe co teraz wymyślą.

Andrzejek2001

może nie zepsują trójki.

Ja mam na odwrót, Miejscami 1 część wydawała mi się strasznie infantylna, a dialogi dotyczyły błachych rzeczy. Ogólnie była to część wprowadzająca, więc nie narzekam, że w całym filmie były 2 sceny walki, a większość scen miała miejsce na ziemi.

ocenił(a) film na 7

Thor ma to do siebie,że jest straszliwie kiczowaty i bezpłciowy. Bogowie nordyccy od zawsze budzili respekt, podziw i strach, w reinterpretacji komiksowej są pozerami, cwaniakami ubranymi w sreberka od czekolad z plastikowymi mieczami u pasa. Konwencja wszystkich filmów Marvela sprowadza ten film do poziomu dna, co najlepiej prezentuje II cześć, która jest już zwykłą komedią. Cały potencjał mitologiczny został położony przez efekciarstwo,m suchary i jazdę po schematach. A wszystko trzymać się ma kupy dzięki Lokiemu, który jako jedyny villain Marvela wykazuje cień charyzmy. Wszystkie te tajemnicze światy i cudaczne monstra zostały spłycone do Asgardu i kilku scenek rodzajowych z innych planet, które zostały zrobione na paskudnym green skrinie albo w jakichś amerykańskich plenerach. Na tle innych filmów z MCU wypada najgorzej, można powiedzieć,że to duchowy spadkobierca takich kup jak Daredevil, Elektra czy Hulk w sądzie

katedra

Nawet tu dotarłeś? Film dopiero za 3 lata! Łażenie po wszystkich forach filmów marvelowskich i ich ciągła krytyka zakrawa na masochizm albo problemy z doborem odpowiedniej filmografii. Gdziekolwiek nie pójdę tam ty i twoje przeintelektualizowane wpisy. Nawet pod newsami i zwiastunami! Może ty nie wiesz, że istnieją inne filmy?

ocenił(a) film na 7
Belief

Dlaczego przeintelektualizowane? To normalny, prosty język kogoś, kto nie posługuje się słowem do zawracania ludziom dupy. Wiem, filmy na podst. komiksów lubię, krytykowanie pomysłów i przedsięwzięć planowanych nie są w żadnym stopniu krytyką samych filmów, na to przyjdzie czas po seansie jeśli zaistnieje taka sytuacja.
Nawet tutaj? To userzy są ograniczeni do swojego pastwiska, bawialni, pokoju?

katedra

To ja ci gratuluję krytyki przedsięwzięć i pomysłów filmu o którym jeszcze nic nie wiadomo.

ocenił(a) film na 7
Belief

Jak nic nie wiadomo na temat planów i przedsięwzięć, skoro zostały podane ? To jak wyjdzie to w filmie zostanie poddane innej krytyce. Przecież to normalne, ludzkie oceniać cokolwiek, nawet na etapie wstępnym. Gdyby przy pierwszych beta testach pierwszego satelity powiedziano : "Jest spoko, wygląda fajnie" to do dzisiaj bylibyśmy w dupie

katedra

A niby co zostało podane do tej części? Nie widzę nawet jednego odniesienia w tej twojej pseudointelektualnej wypowiedzi.

ocenił(a) film na 7
Belief

Wnioskuję tak po beznadziejnych II częściach. Wiem,że mnie nie rozumiesz,ale chociaż spróbuj i odbierz te post w nieco szerszej kategorii niż tylko ten temat.

katedra

Nie widzę odpowiedzi na moje pytanie tylko marną próbę wymigania się "niezrozumieniem". Ty zwyczajnie krytykujesz film, który ma premierę dopiero za 3 lata, po dwóch wcześniejszych częściach.

ocenił(a) film na 7
Belief

Już ci odpowiedziałem, a ty próbujesz nadal udawać mądrzejszego niż jesteś. Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem, bo nie mam kolejnego tygodnia na naukę ociemniałego ludu

katedra

Wiem co napisałeś. Krytykujesz film, którego chyba nawet jeszcze nie zaczęli kręcić 3 lata! przed jego premierą. Próbujesz z tego zrobić krytykę przedsięwzięć i pomysłów tylko, że jeszcze o nim nic nie wiadomo. A zapytany o owe wykręcasz się "niezrozumieniem" a następnie wyzywasz adwersarza od ociemniałych. Chyba sam jesteś ociemniały jeśli myślisz, że to przejdzie. Brakiem kultury nie odwrócisz uwagi od swojego marnego hobby polegającego na lataniu po forach marvelowskich i krytykowaniu wszystkiego. Jeszcze rozumiem, że przypałętałeś się na "Czas Ultrona" bo za chwilę jego premiera ale tu?! Masz jeszcze 3 lata!

ocenił(a) film na 7
Belief

Krytykuję pomysł na ten film i to, co do tej pory działo się w świecie Thora. Nie wykręcam się, dobitnie mówię ci,że nie rozumiesz ludzi światłych i mądrych, bo piszę dla ciebie za trudnym językiem. Nie krytykuję wszystkiego, raczej to, co mi się nie podoba. Jak to "przypałętałem"? To na FW są wydzielone jakieś boksy dla userów, z których nie mogą wychodzić?

katedra

Może ludzi światłych i mądrych nie rozumiem, ale ty do nich nie należysz a ten przeintelektualizowany język którym się posługujesz jest tylko bełkotem ubranym w pseudointelektualne sformułowania. Krytykujesz pomysł? Rozumiem, że mało ci było krytyki pomysłu na ten film na forach Thora dwóch poprzednich części oraz wszędzie tam gdzie sam Thor się pojawia, więc przypełzłeś jeszcze tu 3 lata przed premierą!

ocenił(a) film na 7
Belief

To prosty język jakim posługują się co najmniej rozgarnięci mieszkańcy naszej planety. Jeśli nie rozumiesz jakiegoś słowa - pytaj.
Nie byłem nigdy na forum Thora, dopiero teraz napisałem jakikolwiek post. Dlaczego przypełzłem? Zabronisz mi przebywać w tym miejscu, bo premiera jest za 3 lata?

katedra

Nie jestem od zabraniania czy przepędzania. Wskazuję tylko na nienormalność twojego zachowania. I bądź spokojny w twoim bełkocie ne ma trudnych słów, ale widzę moje sprawiają ci problem. Ja jednak tłumaczyć nic nie będę i tylko polecę słownik.

ocenił(a) film na 7
Belief

No pytaj, czego nie rozumiesz?

użytkownik usunięty
katedra

boże wszędzie robisz syf...

ocenił(a) film na 8
katedra

Daj sobie spokój...