PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=707970}
7,7 184 tys. ocen
7,7 10 1 183806
6,9 85 krytyków
Thor: Ragnarok
powrót do forum filmu Thor: Ragnarok

prosze o dokładna liste ogladania filmów marwela

ocenił(a) film na 9
Dominik_Dandik

Tutaj masz to dokładnie opisane. Oglądaj według tej kolejności. Miłej zabawy ;)
https://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_film%C3%B3w_Marvel_Cinematic_Universe

ocenił(a) film na 10
La_Pulga97

jakies jeszcze inne rady co do ogladania filmow marvela chodzi mi o to zeby to miało rece i nogi i zeby przyjemnie sie ogladalo zebym wiedział o co chodzi

ocenił(a) film na 9
Dominik_Dandik

Rady... Hmmm... Oglądaj uważnie każdy film. To koniec końców działa jak odcinki wielkiego serialu. Prawie każdy film rozwija i powiększa całe to ogromne Universum. Wszystko się z sobą jakoś łączy. Wydarzenia z jednego filmu mogą mniejsze lub większe konsekwencje w drugim. Nie wiem, co mógłbym szczególnego doradzić. Sam obejrzałem całą serię w poprzednim roku bez szczegolnego "przygotowania" i wszystko rozumiałem. Po prostu oglądaj w tej właściwej kolejności i bedzie dobrze :)

Co do fabuły to w kilku filmach będą pojawiały się tak zwane kamienie nieskończoności. To jeden z głównych motywów serii, więc warto zwracać uwagę na to, co z jakim kamieniem się dzieje, do czego służy itd. Kulminacja tego będzie na najbliższych filmach Avengers, które będą miały premierę w tym i następnym roku.

ocenił(a) film na 10
La_Pulga97

wielkie dzienki za to ze mi pomogłes

ocenił(a) film na 7
Dominik_Dandik

Dokładna lista?
Iron Man 2008
Incredible Hulk 2008
Iron Man 2010
Thor 2011
Captain America The First Avenger 2011
Avengers 2012
Thor Mroczny Świat 2013
Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz 2014
Strażnicy Galaktyki 2014 po raz pierwszy widzimy Thanosa
Avengers Czas Ultrona 2015 łączy się z Thorem Ragnarokiem
Ant Man 2015
Kapitan Ameryka Civil War 2016
Doctor Strange 2016
Strażnicy Galaktyki vol 2 2017 chociaż nie ma reguły akurat na ten film bo z żadnym prócz swojego poprzednika filmem marvela się nie łączy
Spider Man Homecoming 2017 przed nim trzeba zobaczyć Kapitan Ameryka Civil War
Thor Ragnarok 2017 przed tym filmem trzeba obejrzeć Avengers czas ultrona i Doctora Strange

Oczywiście jest też seria Agenci Tarczy który łączy się z co niektórymi filmami marvela a pierwszy sezon w szczególności z Avengers 2012 i Kapitan Ameryka Zimowy Żołnierz

ocenił(a) film na 10
Yoda_MistrzJedi

a Spider-Man: Daleko od domu to po jakim tytule oglądać