PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor
Budziol

W jakim sensie niedorzeczny ? : )

yuki0202

W porównaniu do podobnych komiksowych ekranizacji, jak np. X-men, Sin City, Avangers czy nawet Wolverine, są one bardziej prawdopodobne do wydarzenia się w zwykłej codzienności czytelnika/widza.
Z kolei Thor - hmm. Bóstwo nordyckie sprowadzone do XXI wieku przez portal obsługiwany przez złotego murzyna. Wikingowie opisywali swoje bóstwa na swoje podobieństwo, zatem skąd autor Thora (przyznam, że nie orientuję się, któż to był/jest) wpadł na pomysł naszpikowania boskiej krainy technologiami wtenczas niedostępnymi...? IZ drugiej strony Thor pojawia się na Ziemi i jest zdziwiony na widok samochodu. I to jest właśnie niedorzeczne.

ocenił(a) film na 9
Budziol

LOL!!! ale z Ciebie sucker :) a czego sie spodziewałeś? National Geographic?

Ted_Junior_Gillas

Nie wiem, w jaki sposób powiązałeś nordyckie bóstwa z NG, ale bynajmniej nie tego tyczy się moja wypowiedź.

ocenił(a) film na 9
Budziol

Miałem na myśli fakt, że idąc na film na podstawie komiksu, chyba nie spodziewałeś sie realizmu i opierania na faktach. Przecież wiadomo, że to zwykły odmóżdzacz. I tak wybija sie dobrym aktorstwem i świetną muzyką.

Ted_Junior_Gillas

Wybija się na tle czego? Innych ekranizacji komiksowych? Akurat w tym filmie za wiele nie było do pokazania. Thor był duży, posępny i miał kamienną twarz, więc specjalnie szału nie robił. Portman i Hopkins poszli po przeciętnej, a jedynie z grona głównych aktorów broni się Tom Hiddleston. Ten film powinien się nazywać "Loki".

ocenił(a) film na 9
Budziol

z Lokim to sie zgodze :) Dla mnie, powtarzam, dla mnie film ma najlepszą muzyke z adaptacji komiksowych.

Ted_Junior_Gillas

Ponoć nowy "Tron" wygrywa w tych rankingach. Mnie nie przypadł do gustu.

ocenił(a) film na 9
Budziol

Tron jest na podstawie komiksu? Nie wydaje mi sie :)

Ted_Junior_Gillas

Sam "Tron" nie, ale już "Tron: Dziedzictwo" jest związany z serią komiksów z lat 2001-2002. Poza tym, gwiazdy Tronu to jedne z najbardziej świetlnych postaci na Comic Con'ie.