niezły film, nie jest to może kino wysokich lotów, ale jako rozrywkowe sprawdza się bardzo dobrze; fabuła prosta, znakomita obsada; rewelacyjne efekty specjalne
Moja ocena: 6/10
==>MOŻLIWE SPOILERY<==
fabuła zbyt prosta, niewiele się w niej dzieje, ale nie można powiedzieć, że nudzi. Fakt jest jednak taki, że choć ciekawa, to zbyt mało rozwinięta. Dla mnie wielkim plusem był wstęp z opowieści.
Co do efektów specjalnych - widziałem lepsze. Duże ujęcia jak np. cały ten pałac w krainie Thor'a (nie powtórzę niestety nazwy..) wygląda średnio, jak na dzisiejszą technikę, ale za to trąby powietrzne, czy nawet scena jak Thor odzyskuje moc - cieszą oko.
Wprowadzenie lekkiej muzyki w tle i mocny bas uderzającej włóczni Króla, to jest to co tym razem cieszy ucho.
Brakuje mi jednak w tym filmie rozwinięcia całej tej fabuły, wydaje się taka wyrwana z kontekstu.
Produkcję warto obejrzeć jako kino rozrywkowe. A szkoda, bo spodziewałem się czegoś na prawdę dobrego. Dla fanów gatunku jednak, jest to pozycja obowiązkowa. Szkoda, że taki krótki i nierozbudowany. Tak jak kolega wyżej: 6/10