PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Film bardzo przyjemny; bardzo fajne efekty specjalne, dobra gra aktorska( Hopkins,
Hemsworth, Hiddleston, Elba )ładne kostiumy bohaterów, naprawdę piękna scenografia
(cały ten Asgard!) bardzo przyzwoita fabuła (nie oczekujcie szału w tej kwestii wszak to
film na bazie komiksu ;D) no i HUMOR- bardzo na miejscu i w odpowiedniej ilości, Efekty
3D (oglądałem w Multikinie) naprawdę miłe dla oka i ciekawie wykorzystane przy efektach
specjalnych i scenografii (aczkolwiek też głowy nie urywają ;D ) są też niestety minusy jak
średniawa muzyka i miejscami trochę za dużo taniego romantyzmu (sceny Thora i Jane)
oraz czasami troszkę za duzo patosu. Postacie są dość przerysowane ale nie uważam tego
za wadę

Mimo wszystko film godny obejrzenia na duzym ekranie (Multikino ma świetne nagłośnienie
) i w 3D. Szczerze polecam każdemu na piątek po ciężkim tyogdniu. Thor to naprawdę
bardzo dobre "grzmotne" i głośne otwarcie sezonu na blockbustery ;D

ocenił(a) film na 6
kibic

Film owszem przyjemny, efekty też dobre, nie licząc metalowego starżnika w ogniu (na szczęście tylko kilka sekund). Komiksu nie znam, ale przypuszczam (i mam nadzieję), że fabułę spłycono (Iron Man jest na podst. komisku a fabułę ma lepszą). Humor - ok...
Tylko tak się zastanawiam... bo przy tytule filmu było napisane 3D... ale to chyba tylko subtitles, bo reszta była płaska. Mogłam zaoszczędzić te pieniądze i pójść na Kung-Fu Pandę w 3d...