PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Hopkins wcieli się w rolę Odyna, ojca tytułowego bohatera i władcę nordyckich bogów, który zasiada na tronie ich siedziby, Asgardu.

Rolę Thora, który za swoje zuchwałe uczynki zostaje zesłany z Asgardu na Ziemię, zagra w filmie Chris Hemsworth. Hiddleston wcieli się w rolę Lokiego, jego przyrodniego brata, a Porman zagra Jane Foster, energiczną panią naukowiec, którą Thor poznaje w czasie ziemskiej banicji.

Film, który powstanie dla studia Paramount Pictures zadebiutuje na kinowych ekranach 20 maja 2011 roku.

patryks83

Hopkins to jeden z najlepszych aktorów na świecie więc napewno sprawdzi się w tej roli tak jak i w każdej innej.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
patryks83

Taaa, bogowie kina ;)))
Olivier zagrał Zeusa w mdłym, beznadziejnym filmie "Zmierzch tytanów". Teraz Hopkins gra Odyna w "Thorze". Niech chociaż ten film bedzie wart obejrzenia...

agur

Z tym, że Hopkins to dobry aktor. A przepraszam cię bardzo.... kim jest Olivier? Nie słyszałem o nim. Masz odpowiedź i porównanie.

maciejrudnicki1985

"A przepraszam cię bardzo.... kim jest Olivier? Nie słyszałem o nim"
Rzekł ubogi w sercu swoim.

"Masz odpowiedź i porównanie"
Rzeczywiście. Dziękuję.

agur

Sprawdziłem kto to jest. I osobiście nie kojarze jego twarzy z żadnego filmu, który obejrzałem przez ćwierć wieku swojego życia a Hopkinsa owszem. Zwyczajnie gość nie zapada w pamięć.