Uważam, iż Loki może być orientacji homoseksualnej, gdyż wskazuje na to jego
zachowanie w stosunku do mężczyzn występujących w tymże filmie (np. wydaje mi się, że
kocha Thora, ale został przez niego zraniony, dlatego w Avengers'ach nie zależało mu
najbardziej na zawładnięciu ziemią, ale na zemście!). Czy podzielacie moją opinię?
bo batman jest gejem, przez niego Robinowi wylazła kiszka stolcowa na wierzch i musiał tydzień leżeć w szpitalu przez tego zwyrodnialca ;/
ja ogolnie nie rozumiem tego calego zachwytu wokół niego, taki ciotowaty laluś który tylko miesza,no ale coz gusta sa rozne
nie wydaję mi się ;p lokiego wielbie aczkolwiek przyznam że aktor zagrał go trochę "oble" XD
aczkolwiek w komiksach...hmm....zmienia płeć czasami,rodzi konia (lol) xD więc wiecie XD
W mitologii, a także w komiksach, Loki był panseksualny - to znaczy że kochał WSZYSTKO co mu się podobało. Miał kobiety jak facet, mężczyzn jako kobieta, a nawet urodził ośmionogiego konia Sleipnira jak zamienił się w klacz!
Tak, Loki bywał także kobietą, to może zmienić nasze spojrzenie na jego miłość do Thora;P A jeżeli chodzi o filmową wersję, Tom Hiddleston mówił o swoim uczuciu do kolegi z planu "bromantic love", to wszystko wyjaśnia;) Myślę, że miłość braterska Thora i Lokiego jest po prostu bardzo, bardzo intensywna i toksyczna, chciałoby się rzec "namiętna", faktycznie, zachowują się w Avengers trochę jak skłóceni kochankowie.
znaczy ja tam nie wiem....oni byli zżytymi braćmi przez tysiąc lat,gdyby mojej siostrze nagle coś odwaliło i chciała podbić jakąś planetę to chyba logiczne że nie powiedziałabym "e no dobra,niech robi co chce,a w sumie ty chyba umarłaś?" tylko poleciała za nią
PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ PROWOKATORZE! JEDEN Z NAJBARDZIEJ EPICKICH ZŁOCZYNCÓW NIE JEST GEJEM. WSZEDZIE SZUKACIE GEJOSTWA
Właściwie, to podobno jest w mitologi historia o tym jak Loki został mamą ośmonogiego konia (pojawiającego się zresztą w filmie ;P)
http://221b.blox.pl/tagi_b/7381/loki.html - wkożdym razie tutaj tak pisze ^^
Myślę więc, że trudno w tym przypadku pisać o jego orientacji w sensie homo / hetero / bi
Loki nie jest gejem, chociaż pewnie niektórzy by chcieli:)To,że nie ma w filmie dziewczyny to bardzo dobrze- gdyby jeszcze jedna drewniana Jane grała....to szkoda mówić.)
Natomiast sama postać Lokiego pochodzi z epoki szamańskiej,więc mitologia pokazuje masę ważnych rzeczy-to jedna z najstarszych postaci mitologicznych i jego zdolność do zmiany postaci,rodzenia potworków jest naturalna- w mitologii greckiej samce alfa też tak robili.
W kwestii konia- podobno mit ten jest ostrzeżeniem przed zoofilią, ponieważ koń pracujący dla olbrzyma był wykorzystywany w szerszym zakresie...błee. I tak naprawdę dzięki Lokiemu odzyskał wolność.
W skrócie?
Loki kochał go jak brata, choć czuł się odepchnięty [z prawa do tronu]. A, nie wiedział jeszcze, że jest Jotunem, i że Ojczulek zrobił go w lolo.
Po odkryciu prawdy wkurrrrrr się i zrobił to co zrobił.
Wtedy, gdy spadł w otchłań, wpadł do krainy Chitauri, a Thanos go opętał, jak Loki później omamił Hawkeye'a i Selviga. Proste.
Nie, nie ma opcji by Loki był homo. No, chyba że homo sapiens :D
Pomijając dyskusję na temat homoseksualizmu, którą powinno się przenieść gdzie indziej, bo nie dotyczy filmu (ludzie!)
Nie, Loki nie jest gejem, jest tylko bardzo wesoły bo grzecznie bierze wszystkie swoje tabletki :D Ogólnie sama też uważam, że Loki wygląda cały czas na napalonego i naćpanego, ale to w sumie to co w nim najbardziej lubię.
I taki hejterski BTW, przynajmniej jest w stanie okazać to inaczej niż Bella (yes, Twilight) dysząca bez przerwy i patrząca jak świnia na ziemniaki.
XD
Abstrahując od rozważań na temat jego orientacji, Loki wygląda "wilgotnie" i nie jest to bynajmniej komplement.