PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242018
5,8 57 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Uważam, iż Loki może być orientacji homoseksualnej, gdyż wskazuje na to jego
zachowanie w stosunku do mężczyzn występujących w tymże filmie (np. wydaje mi się, że
kocha Thora, ale został przez niego zraniony, dlatego w Avengers'ach nie zależało mu
najbardziej na zawładnięciu ziemią, ale na zemście!). Czy podzielacie moją opinię?

ocenił(a) film na 6
bzykus100

Kopernik była kobietą!

tfutfu

bo batman jest gejem, przez niego Robinowi wylazła kiszka stolcowa na wierzch i musiał tydzień leżeć w szpitalu przez tego zwyrodnialca ;/

tfutfu

loki nie jest gejem, a zdeklarowaną lesbijką

ocenił(a) film na 7
ultra_gay

ja ogolnie nie rozumiem tego calego zachwytu wokół niego, taki ciotowaty laluś który tylko miesza,no ale coz gusta sa rozne

ocenił(a) film na 10
basslola

nie wydaję mi się ;p lokiego wielbie aczkolwiek przyznam że aktor zagrał go trochę "oble" XD
aczkolwiek w komiksach...hmm....zmienia płeć czasami,rodzi konia (lol) xD więc wiecie XD

ocenił(a) film na 7
basslola

Jakiś czas temu co chwila na 9gagu pojawiały się memy itp z Lokim.

ocenił(a) film na 8
ultra_gay

W mitologii, a także w komiksach, Loki był panseksualny - to znaczy że kochał WSZYSTKO co mu się podobało. Miał kobiety jak facet, mężczyzn jako kobieta, a nawet urodził ośmionogiego konia Sleipnira jak zamienił się w klacz!

ocenił(a) film na 10
Litwin

musze sie zagłębić w mitologię, powinni o nim nagrać osobny film <3

ocenił(a) film na 7
ultra_gay

Tak, Loki bywał także kobietą, to może zmienić nasze spojrzenie na jego miłość do Thora;P A jeżeli chodzi o filmową wersję, Tom Hiddleston mówił o swoim uczuciu do kolegi z planu "bromantic love", to wszystko wyjaśnia;) Myślę, że miłość braterska Thora i Lokiego jest po prostu bardzo, bardzo intensywna i toksyczna, chciałoby się rzec "namiętna", faktycznie, zachowują się w Avengers trochę jak skłóceni kochankowie.

ocenił(a) film na 10
verilladublas

znaczy ja tam nie wiem....oni byli zżytymi braćmi przez tysiąc lat,gdyby mojej siostrze nagle coś odwaliło i chciała podbić jakąś planetę to chyba logiczne że nie powiedziałabym "e no dobra,niech robi co chce,a w sumie ty chyba umarłaś?" tylko poleciała za nią

ocenił(a) film na 10
ultra_gay

niiee nie moze byc gejem

ultra_gay

To jest nadinterpretacja.

ocenił(a) film na 9
ultra_gay

Zgadzam się, pedał na 100 procent.

ultra_gay

PUKNIJ SIĘ W GŁOWĘ PROWOKATORZE! JEDEN Z NAJBARDZIEJ EPICKICH ZŁOCZYNCÓW NIE JEST GEJEM. WSZEDZIE SZUKACIE GEJOSTWA

użytkownik usunięty
ultra_gay

wiekszosc superbohaterów z komiksów marvela wyglada w steretypowo gejowsko

użytkownik usunięty

stereotypowo

ocenił(a) film na 8
ultra_gay

Muszę ci podziękować. Jeszcze nigdy się tak nie ubawiłem czytając jakiś temat.

Arch_Angel

Nie dziękuj c:

ocenił(a) film na 1
ultra_gay

w mitologii spłodził trójkę dzieci ;)

ocenił(a) film na 5
ultra_gay

Właściwie, to podobno jest w mitologi historia o tym jak Loki został mamą ośmonogiego konia (pojawiającego się zresztą w filmie ;P)
http://221b.blox.pl/tagi_b/7381/loki.html - wkożdym razie tutaj tak pisze ^^
Myślę więc, że trudno w tym przypadku pisać o jego orientacji w sensie homo / hetero / bi

ocenił(a) film na 10
BettyNobs

Loki nie jest gejem, chociaż pewnie niektórzy by chcieli:)To,że nie ma w filmie dziewczyny to bardzo dobrze- gdyby jeszcze jedna drewniana Jane grała....to szkoda mówić.)
Natomiast sama postać Lokiego pochodzi z epoki szamańskiej,więc mitologia pokazuje masę ważnych rzeczy-to jedna z najstarszych postaci mitologicznych i jego zdolność do zmiany postaci,rodzenia potworków jest naturalna- w mitologii greckiej samce alfa też tak robili.
W kwestii konia- podobno mit ten jest ostrzeżeniem przed zoofilią, ponieważ koń pracujący dla olbrzyma był wykorzystywany w szerszym zakresie...błee. I tak naprawdę dzięki Lokiemu odzyskał wolność.

ultra_gay

Kochal Thora bo myslal, że jest jego bratem.

ocenił(a) film na 7
ultra_gay

W skrócie?
Loki kochał go jak brata, choć czuł się odepchnięty [z prawa do tronu]. A, nie wiedział jeszcze, że jest Jotunem, i że Ojczulek zrobił go w lolo.
Po odkryciu prawdy wkurrrrrr się i zrobił to co zrobił.
Wtedy, gdy spadł w otchłań, wpadł do krainy Chitauri, a Thanos go opętał, jak Loki później omamił Hawkeye'a i Selviga. Proste.
Nie, nie ma opcji by Loki był homo. No, chyba że homo sapiens :D

ocenił(a) film na 9
ultra_gay

No chyba ty

ocenił(a) film na 6
ultra_gay

Pomijając dyskusję na temat homoseksualizmu, którą powinno się przenieść gdzie indziej, bo nie dotyczy filmu (ludzie!)

Nie, Loki nie jest gejem, jest tylko bardzo wesoły bo grzecznie bierze wszystkie swoje tabletki :D Ogólnie sama też uważam, że Loki wygląda cały czas na napalonego i naćpanego, ale to w sumie to co w nim najbardziej lubię.
I taki hejterski BTW, przynajmniej jest w stanie okazać to inaczej niż Bella (yes, Twilight) dysząca bez przerwy i patrząca jak świnia na ziemniaki.

ultra_gay

Nie wiem czy jest gejem, ale z jakiegoś powodu kojarzy mi się z Lewandowskim

ocenił(a) film na 2
Aftershock

XD
Abstrahując od rozważań na temat jego orientacji, Loki wygląda "wilgotnie" i nie jest to bynajmniej komplement.

ultra_gay

Nie nie jest miał dzieci:wilka Femrira i boginię Hel.

ultra_gay

Wam, homosiom, wydaje się, że każdy jest gejem.

ocenił(a) film na 10
ultra_gay

dementuje te plotki nie jestem, my w tej sprawie wystosowaliśmy odpowiednie oświadczenie.