PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Tutaj mówimy o odniesieniach które zostały ukazane w filme ''Thor''

1.Scenka po napisach czyli :
-Cosmic Cube, Loki, Selvig i Fury w pojeździe S.H.I.E.L.D.
2.Wspomniany został Doktor Banner a właściwie ''jako człowiek który ostał napromieniowany promieniami GAMMA''
3.(Usunieta scena) Wspomniany został Dr.Pym
4.Tony Stark pobiera informacje z kostiumu Destroyera (nie wiem czy to było ,czy również zostało usunięte).
5.Eye of Agamotto- Nie wiem czy tutaj ktoś wie co to jest, mianowicie jest to oko należące do Dr.Strange'a, które znajduje się w filmie w Odin Trophy Room.
6.Hawkeye
7.Stan Lee (jako kierowca dzwigu?)
8.Kree Omni-Wave Projector?
9.S.H.I.E.L.D
10.Odniesienie do Watcher, są to również mieszkańcy Asgardu, podobno odniesieniem do nich jest, Peleryna o kolerze fioletowym gdyż oni mieli peleryny tego koloru ;).
11.Odniesienie że Thor używa imienia ex-chłopaka Jane, Donald Blake.
12.Infinity Gauntlet.

mo_nikad

Cytat ze strony odnośnie znaku zapytania pozwala sądzić, że w Universum może pojawić się Captain Marvel........:

"Although the Kree never launched an invasion of Earth, a skirmish in the Kree-Skrull War occurred in the Sol system, involving over a dozen of Earth's superheroes, notably the Avengers and Rick Jones. Rick Jones, in particular, played a key role, because the Supreme Intelligence, through elaborate machinations, influenced Captain Marvel to construct a Kree "omni-wave projector" to stimulate the latent psionic potential, the "Destiny Force", in Jones' mind."

mo_nikad

@mo_nikad

Jeśli chodzi o Iron Mana to w filmie jedyne nawiązanie jakie zauważyłem to pytanie "czy ten robot to sprawka Starka?" w odniesieniu do Destroyera.
Co do punktu 4. - nie widziałem czegoś takiego w filmie. Najwyraźniej zostało usunięte tylko... z czego? Czytałeś jakiś wcześniejszy scenariusz czy co? Wyciekła inna wersja filmu? ;>

Kazioo

Nie czytałem, ale wiem z tąd że jak wiecie kilka miesięcy temu wyciekł scenariusz i kiedy wyciekł ja go nie czytałem (nei chciałem psuć sobie smaku) tylko był news co nas czeka ''Jakie Easter Egii będą w Thorze'' i tam były takie info, lecz byłem wczoraj na filmie i rzecywiście o Pymie nic nie było ani o Starku, znaczy o Starku było jak Destroyer byłna Ziemii