Moim zdaniem film był znakomity. Nie jestem jakimś profesjonalistą do oceniania filmów, ale według mnie taki właśnie był. Efekty specjalne, gra aktorów.. Nigdy nie czytałem komiksów ''Thor'' , ale zapewne są lepsze niż film. Dla mnie film cud , miód i malina. Na końcu zrobiło mi się trochę przykro i poleciała łezka. Polecam.
Cóż film dobry i praktycznie mógłbym na tym poprzestać ponieważ jego fabuła nie była zbyt rozwinięta żeby nie powiedzieć że była oklepana.Tak jak we wszystkim filmach które powstały w opraciu o komiksy z super bohaterami łatwo można przewidziećbieg wydarzeń jeszcze zanim rozpoczną się początkowe napisy.Napewno historia ciekawa ale za to trzeba już podziękować twórcy komiksu a nie twórcom filmu.Miło się ogląda ale zachwytu u mnie nie wzbudził.Daje 7/10 z lekkim przyprużeniem oka.Napewno postać Thor'a doda trochę koloru Avengersom którzy na wielkich ekranach pojawią się gdzieś tak w połowie roku i mam nadzieję że zrobią wielką furorę.
PS. Jeżeli ktoś lubi taką tematykę gorąco zachęcam do obejrzenia Iron Men'a (jedynki!!!) jest to najlepszy film jeżeli chodzi o filmy z opraciem komiksowym no przynajmnije dla mnie.