Witam,film jako film jest ok nie ma co się czepiać,ale ja wybrałem się do Heliosa aby
pooglądać 3d i zawiodłem się całkowicie.Charakterystyczna dla filmów 3d żółta poświata (w
tym filmie jest ona może przez 10% filmu).Efekty 3d to tylko lekko odstające postacie od
ekranu,brak efektów cząsteczkowych (typowych dla 3d) do tego obraz zbyt ciemny.Asgard
wykonane cyfrowo bdb i chyba kosztowało to ich za drogo bo na 3D zabrakło kasy.Ten film
dało by się spokojnie oglądnąć bez okularów (Avatara bym nie dał rady bo obraz był zbyt
mocno rozmyty,a THOR wyglądał jak by te całe 3D było robione poprzez przepuszczenie
przez jakiś FILTR a nie prawdziwe 3d znane z Avatara).
Jak chcesz oglądnąć sam film w kinie to warto
Jak dla 3D to uciekaj.
Pzdr
3D jest w tym filmie tylko dla nabicia kasy, nic poza tym. Gdyby zrobili film w 2D efekt byłby ten sam.
Co nie zmienia faktu, że jest to film genialny, klimatem bardzo podobny do Iron Mana 1.
Też byłam w Heliosie na tym filmie i efekty 3D mnie zawiodły i faktycznie obraz był za ciemny. Mam podobne odczucia. Film super, ale efekty mogli sobie darować. Widać to było np. w porównaniu ze zwiastunem Bitwy warszawskiej, która była kręcona kamerą 3D i to było widać wyraźnie. Efekty w tym filmie będą rewelacyjne.