PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Płytkie dialogi, gra aktorska bez większego polotu (choć aktorzy znani i cenieni), muzyki nie zapamiętałam (po obejrzeniu niektórych filmów ma się od razu ochotę zakupić soundtrack), niedokładne odzwierciedlenie niektórych ważnych szczegołów z mitologii skandynawskiej (to akurat zauważył mój mąż - ja nie czytałam), rozmazane szczegóły (nie wiem czy to wynika z niedoróbek filmowców/grafików czy też z tego, że wzrok mi się zbyt wolno przestawia).

Klata i bicepsy Thore'a OK ;) Więc chociaż w tym przypadku było na co popatrzeć. Dałam 6 pkt. bo podobały mi się niektóre ujęcia i parę zabawnych scen.

jessamine

(niedokładne odzwierciedlenie niektórych ważnych szczegółów z mitologii skandynawskiej) To jest film na podstawie komiksu a nie mitologii. A w komiksie zaczerpnęli z mitologii Skandynawskiej tak żeby pasowała do tego komiksu, więc nie jest odzwierciedlona kropka w kropkę. Musieli przecież jakoś połączyć dwa światy, więc wymyślili że ludzie postrzegają Asgardczyków jako bogów ze względu na ich moce i zaawansowaną technologię.

ocenił(a) film na 9
jessamine

Ludzie zrozumcie w końcu, to są filmy NA PODSTAWIE KOMIKSÓW (jak słusznie zauważył Cyszard)
Jesli nastepnym razem zobaczycie znaczek MARVEL to zakodujcie sobie, ze to jest superbohater, ktory walczyl na ziemi u boku hulka, iron mana czy nawet spidermana.
Tak ciezko przeczytac cos wiecej na temat filmu, na ktory sie wybieracie do kina??

ocenił(a) film na 6
krzyzyk1

OK OK spokojnie ;) Wiem, że nie musiało być kropka w kropkę. Zresztą dla mnie to akurat żadna różnica, bo film tak czy siak był przeciętny.

ocenił(a) film na 9
jessamine

Co do gustu Twojego nie bede sie juz wypowiadal bo niekoniecznie to samo musi sie nam podobac.

ocenił(a) film na 6
krzyzyk1

Dzięki gdyż nie prosiłam Cię o wypowiedź odnośnie mojego gustu ;) Tutaj się pisze o filmach o ile mi wiadomo ;)

krzyzyk1

Po co wogole wdajecie sie w dyskusje i bronicie filmu, ktory i tak zostanie pojechany, szkoda czasu i nerwow na to.

ocenił(a) film na 9
gorhand

Film sie sam obroni, bez naszej pomocy, Was juz nic nie naprostuje hehehe

ocenił(a) film na 4
jessamine

Popieram twórcę wątku.