PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242361
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Ostrzegam na wstępie że pojawią się lekkie spojlery. Jeśli ktoś lubi taką konwencję to film może się podobać. Ja już w sumie nie gustuje w tego typu filmach jednak i tak mam w miarę pozytywne wrażenia. Jedyne co mnie irytowało to ten śmieszny, powierzchowny wątek miłosny doczepiony na siłę. Dodany pewnie po to żeby jak najwięcej osób znalazło coś dla siebie i wybrało się do kina. Dobrze że nie był rozbudowany jednak miał jakieś słabe podstawy i był ciągnięty przez twórców jakby na siłę. Portman zaczęła inaczej patrzeć na Thora dopiero wtedy kiedy był na wpół rozebrany i zobaczyła jego umięśnione , wyrzeźbione ciało. Wtedy zaświeciły się jej oczy czy też można by powiedzieć pojawiła się cieczka :p. Po tym zachowywała się jak nastolatka, który trochę głupio lata za obiektem swoim westchnień bo jest przystojny i napakowany i żadne tłumaczenie czy też fakt że gościu zachowuje się jak wariat nie pomaga. Jak ćma do żarówki. Nie przekonało mnie to że miłość rozwinęła się tak szybko i już pod koniec filmu była gotowa oddać za niego życie.

ocenił(a) film na 6
ksupron

Dwa, czy bodajże trzy dni jej wystarczyły. :)

ocenił(a) film na 8
ksupron

Może potraktuj to jako odskocznie od standardu w pewnym sensie. Filmowa miłość to utopia, a tutaj mamy zwykłe ziemskie, życiowe zauroczenie :)
Ale ogólnie zgadzam się, wątek miłosny, jak zazwyczaj, na siłę...
Wątki miłosne niech lądują w komediach romantycznych. Do filmów akcji więcej posoki!, oto moje postulaty.

ksupron

ten film to gówno, a watek miłosny to sraczka, wszystko na ten temat.