PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242363
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Jest to scena usunięta (''King Loki'' można sobie np. na youtube zobaczyć). Wydaje mi się, że kiedy odbiera berło słychać krakanie wrony albo jakiegoś innego ptaka. Wydaje mi się ponadto, że kiedy Loki rozmawia z Thorem w Avengersach (rozmawiają, Loki wchodzi na jakieś wzniesienie mówiąc coś około ''poznałem światy o których nie śniłeś i... kracze wrona <ok. 46 minuta 20 sek>). O co w tym chodzi?
Tak poza tym - AAAH, LOKI! Połowę filmu płakałam dosłownie nad jego losem. Gra aktorska Hiddlestona idealna, widać, że ma doświadczenie teatralne i bardzo plastyczną twarz, choć jeśli mam być szczera w większości zbliżeń skupiałam się na jego nietypowej urodzie. + ten głos! sposób w jaki mówi (barwa) oraz akcent, zwłaszcza w słowie ''who''.
I nie żeby coś, ale czy tylko ja uważam za dziwne, że stojąc prosto Loki niemal zawsze splata ręce w okolicy kroku? (odsyłam do usuniętej sceny ''braterskiej'', kiedy stoją obok siebie <on i thor> postawa Lokiego wręcz rzuca się w oczy)

ocenił(a) film na 7
massie

Z tym(i) krakami to jest tak, że są "informatorami" Odyna. Więcej --> http://pl.wikipedia.org/wiki/Hugin_i_Munin a jeśli chodzi o scenę na wzniesieniu, to nwm.
LOOOKIIIII ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Tak, Tom jest świetny

ocenił(a) film na 9
massie

Jeśli już mowa o tej "braterskiej scenie", która jest chyba przed imprezą dla Thora, to czy wiesz może co oni mówią? Nie umiem tłumaczyć ze słuchu.

ocenił(a) film na 7
muppet90

jasne, już tłumaczę.
THOR: Kolejny!
LOKI: Zdenerwowany, bracie?
THOR: Hahahaha, przed tobą? Nie mnie się denerwować.
LOKI: Och, był taki czas w Nornheim...
THOR: To nie były nerwy, bracie, to był zgiełk bitwy (org. rage of battle).
LOKI (wtrąca): Och, no widzę.
THOR: Jak inaczej mogłem utorować sobie drogę pośród setki wojowników i wyciągnąć nas stamtąd żywymi?
LOKI: Z tego, co ja pamiętam, to ja ukryłem nas w dymie (org. veiled us in smoke) by ułatwić nam ucieczkę.
THOR (śmieje się): Tak...
wchodzi sługa z winem.
THOR: Jedni bawią się w wojnę, drudzy tylko w sztuczki.
sługa śmieje się, co nie podoba się Lokiemu. Przemiana wina w węże.
THOR: Loki... Teraz to była po prostu strata dobrego wina.
LOKI: To tylko trochę rozrywki. (do sługi) W porządku, przyjacielu?
Sługa odchodzi, Thor wyjmuje hełm.
LOKI: Uuu, ładne skrzydełka.
THOR: Nie chcesz tego znowu zaczynać prawda, krowo?
LOKI: Byłem szczery.
THOR: Jesteś niezdolny do szczerości.
LOKI: Czyżby?
THOR: Tak.
LOKI: Czekałem na ten dzień tak samo długo jak ty. Jesteś moim bratem i przyjacielem. Czasami jestem zazdrosny, ale nigdy nie wątp, że cię kocham.
THOR: Dziękuję.
LOKI: A teraz daj nam buziaka.
THOR (śmiejąc się): Przestań! (poważniej). A tak naprawdę, jak wyglądam?
LOKI: Jak król. Już czas.
THOR: Idź przodem. Będę sam, idź już.

KONIEC UJĘCIA.

ocenił(a) film na 9
massie

Dziękuję, teraz o wiele lepiej będzie mi się to oglądać.

ocenił(a) film na 7
muppet90

proszę bardzo :D

ocenił(a) film na 9
massie

A może ( jesli mieli tam żywego kruka) to sobie tak krakną sam z siebie?

A tam nie wiem...