PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Lekki i zabawny

użytkownik usunięty

Zastanawia mnie jeden fakt, dlaczego wszyscy mówią o Thorze jako bohaterze komiksu? To jest postać z mitologi nordyckiej, a nie jakiś tam bohater komiksu. Jeśli to prawda z tym komiksem, to jest dla mnie profanacja i nieporozumienie. Denerwuje mnie ta moda na komiksy, co to wszystkim mózg odjęło? Może wracajcie do Dzieci z Bullerbyn i podstawówki. A film dobrze się ogląda, dobra obsada, brawa za dobranie odtwórcy głównej roli, cholernie seksowny gość.

Odpowiadając na twoje pierwsze pytanie. Thor filmowy wzorowany jest na postaci z komiksów marvela która zadebiutowała w 1962. Więc nie bardzo rozumiem skąd to twoje nagłe oburzenie.
Widzę za to że dalej próbujesz wyszydzić komiksy. Ale skoro denerwuje cię moda na ekranizacje komiksów to w takim razie czemu ten film Ci się podobał? Może to właśnie Tobie mózg odjęło i powinnaś wrócić do podstawówki? Najwidoczniej jesteś za ekranizacjami komiksów ale jesteś przeciw ekranizacji komiksów. ( nie chce Cię obrażać jedynie zrówicić uwagę na brak logiki w twoim komentarzu)

Od siebie dodam że im więcej ekranizacji komiksów tym lepiej, owszem zdarzają się kiepskie filmy, ale zdarzają się też dobre i bardzo dobre pozycje.
Thora jest właśnie dobrym filmem. Nic wybitnego ale przyjemnie się ogląda.

użytkownik usunięty
grifter83

Nie, ja w ogóle nie jestem przeciwna komiksom, ani ich ekranizacjom. Wiele oglądam i wiele mi się podoba. Komiksów natomiast nie czytam, nie mój styl. Nie wiem, może nie potrzebnie się uniosłam. Po prostu dla mnie Thor jest postacią mityczną i to zawłaszczania przez twórców komiksów wszystkiego na potrzeby głównego bohatera wydało mi się jakimś spłyceniem. Prawa gatunku najwidoczniej.

ocenił(a) film na 8

Słuchajcie. Nie ma co się kłócić, teraz jest taka moda i nic na to nie poradzimy. A wiele filmów o bogach i herosach, które zostały nakręcone, są pomieszane fakty opisane w mitologiach i w komiksach. A to wychodzi w Thor'rze na dobre i się go świetnie ogląda. Tylko jeśli tutaj: przeciw Odynowi powstają lodowe koksy, to reżyser powinien trochę rozkręcić ten wątek, a nie pokazano trzy potyczki w tym jedna większa w siedlisku lodowców . W drugiej części powinno być więcej akcji, jak to Thor demoluje wrogów z Mjoelnirem w ręku i przyjaciółmi u boku. Nawiasem pozdro dla fanów. Kristopher "Constantine" The Conquerror