Thor

2011
6,8 243 tys. ocen
6,8 10 1 242887
5,8 54 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Nie wazne jaka fabula jaka rola aktorska, ale umieszczanie murzyna jako boga nordyckiego jest przegieciem. Dlatego pozastanowieniu sie nie bede ogladal i z miejsca daje 1/10. Jeszcze troche i Amerykanie zrobia Wiedzmina Japonczyka.

ocenił(a) film na 10
gorhand

Następny Troll który czepia się filmu przez jeden głupi szczegół. A niech nawet dadzą Koreańczyka czy nawet Eskimosa. Ale liczy się fabuła filmu i akcja. Po za tym jak można być takim Trollem (nie będę obrażał inaczej) żeby nie obejrzeć filmu i dać od razu 1/10 oO ? Szczyt kretynizmu.

gorhand

idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idiota,idi ota,idiota,idiota,idiota,idiota,chwila czy mówiłem że jesteś idiotą?

ocenił(a) film na 10
Kasia_stachowiak

Kasiu (czy tam nie wiem kto bo "mówiłem" a nicku Kasia xD) właśnie chciałem tego nie pisać :)

Kasia_stachowiak

I odpowiedzieli Ci co wogole nie ocenili filmu, poprostu zenua. I nie jestem Trollem, poprostu odradzam ogladanie, bo to nie prawda jest ze Heimdall byl murzynem.

ocenił(a) film na 6
gorhand

A wiesz że być może nigdy nie istniał:)? W sumie trole podobno też... Ja widziałem, na nic sie nie nastawiałem i do pewnego momentu dostałem sporowiećej niz oczekiwałem. Aż byłem zaskoczony:). Co prawda asgardczycy mają nagorszych projektantów wnętrz spośród wszystkich dziewieciu swiatów no ale mówi sie trudno:). Naprawde nie było źle. Kostiumy co prawda badziewne, dialogi głupie ale do powrotu do Asgardu było jakos tak lekko i przyjemnie, bez patetycznych tekstów i w ogóle.
Niestety twórcy dokumentnie spieprzyli zakończenie. Spodziewałem sie jakiejsc wielkiej zadymy a nie jednego marnego pojedynku. Tym bardziej że loki wygladał jakos tak mało wojowniczo.
I za to ocena 5/10 a mogło być może nawet 7 (może).

PS Zapomniałem o muzyce. Słabiutka. Nie wykorzystano mozliwosći wplecenia jakis pseudo skandynawskich rytmów.
PPS Musze brać cosna pamięć. Ile jeszcze razy zobaczymy dokłąnie te same efekty? Czułem sie jakbym ogladał Hellboy'a, Iron Man'a itd.

ocenił(a) film na 8
gorhand

Jesteś trollem, oceniasz film, którego w ogóle nie widziałeś. Jesteś obrzydliwym idiotą i kretynem.

artein

Nie, nie jestem, za to ty ogladasz lajno ktore jakis pajac nakrecil i probuje zmienic tradycje. Co tam niech jeszcze zaczna wsadzac Wikingow lub Samurajow jako murzynow. Moglbym podawac przyklady bez konca, szkoda czasu mi na to, ale tacy jak ty w zyciu nie zrozumieja ze tak nie mozna.

ocenił(a) film na 10
gorhand

Zobacz, wszyscy mówią o tobie że jesteś Troll i Idiota. Ja oglądałem film, dałem ocenkę i to wszystko. Nie oceniam filmy ogólnie opisując. I oceniam film po obejrzeniu go a nie jak niektórzy idioci nie oglądając go dają minus.

gorhand

to nie jest film historyczny i nie musi sie trzymać ścisle okreslonych faktów, wogole magia kina polega na tym, ze nie ma ograniczeń... ale kazdy przezywa film jak mu pasuje, ja do tego typu filmow podejde na loozie i postaram sie cieszyc tym co najlepsze, a nie wyszukiwac chorobliwie jakichs nieścislości... to jest wlasnie fantasy

gorhand

A prawdą jest, że Thor istnieje?

gorhand

Może nie jesteś trollem, jesteś na pewno idiotą. Tylko idioci piszą "ci" w środku zdania wielką litera.

ocenił(a) film na 3
gorhand

Nie, w Amerykańskiej wersji Wiedzmin bylby czeczeńskim karłem

polish_man

Hahahahaha! Dzięki za ten komentarz :)

ocenił(a) film na 7
Taco

masz coś do nygasów uprzedzony biały bracie?

ocenił(a) film na 1
gorhand

ten film nalezy spalic zapomniec !

gorhand

Ocenianie filmu, którego się nie zna na podstawie nieścisłości. Litości ludzie. Ocenianie jest dla tych, którzy film widzieli.

ocenił(a) film na 5
gorhand

Też marudziłem, że Heimdall jest czarny (nie przekonują mnie tłumaczenia "przecież on nigdy nie istniał"- skoro to bóg nordycki, to trudno żeby Wikingowie go sobie wyobrażali jako Murzyna), ale dawać za to 1/10, mimo że się nie widziało filmu, jest skrajnie głupie.

ocenił(a) film na 1
gorhand

jezeli ich nie skrytykujemy to nadal beda robic takie filmy politycal correct lub posuna sie dalej i nakreca sage o Stalinie i Hitlerze ze jeden byl murzynem a drugi Koreanczykiem heheh litosci ... olac spalic !

bormann_maly_recenzent

Speak polish or die.

ocenił(a) film na 6
gorhand

Mój ulubiony bóg nordycki murzynem? Ale odpowiedź wbrew pozorom jest prosta to tzw affirmative action (tylko tak domniemywam - powód może być inny) czyli zasada różnorodności i nie tylko rasowej ale i kulturowej wiec pewnie stąd murzyn jest tam gdzie nie było jeszcze żadnego członka tej grupy rasowej, ale jest więcej takich filmów amerykańskich. Nie widzę nic złego jeśli film jest czystą fantazją autora i murzyn może się znaleźć wśród elfów, rycerzy, karłów tak jak azjata itp. bo kogo to obchodzi, tylko, że film jak i komiks opiera się na mitach ludów północy. Muszę powiedzieć również że ocena 1 to "troszkę" przesada i nawet żołnierze kosmosu 3 dostali ode mnie więcej :). A tak poza tym do niektórych filmów amerykańskich trzeba podejść z przymrużeniem oka bo nie mają uczyć tylko bawić.