Jak dla mnie jeden z najgorszych szmir o superbohaterach ostatnich lat, juz gorszy był tylko Ghost Rider. Ale może przesadzam bo mam juz wiecej niz 20 lat i nie mogłem wytrzymać tych absurdów logicznych w tym filmie(nawet przyjmujac fanstastyczny świat pod uwagę) i calkiem dobra obsada go nie ratuje. Ale może przesadzam, ten film jest dla osimiolatków i gdybym miał jedną cyfre to pewnie teraz biegał z młotkiem po podwórku i darł się "I am mighty Thor!" hehe
filmy na podstawie komiksów marvela albo się lubi albo nienawidzi , jeśli ty za nimi nie przepadasz to ich po prostu nie oglądaj a tym bardziej nie pisz głupich niepoprawnych recenzji, ponieważ to może urazić wiernych fanów takich jak ja . moim zdaniem film zasługuje na solidną 8-za dobre efekty i komiksowa fabułę
E, no co ty, nie jestem uprzedzony do filmów Marvela - uwżam że pierwszy Hulk(2003) Anga Lee był naprawdę dobry chociaz za dłygo sie rozkręcał; z nowości to niezły jest Ironman. Co do komiksowej fabuły to taki Watchen to miał fabułę...
(watchmen jest z dc) ale trochę się tam jednak znasz . chociaż pewnie nie widzales za dużo filmów marvela, lecz zawsze mozna to zmienic
Wiem że Watchmeni z innej stajni , w ogole komiksy DC bardziej cenie za wielowymiarowych bohateró i głownie ich przeciwków.
Nie zrozum mnie źle, napisałem calkiem powaznie że ten film jest skierowany w dużo młodsza widownie, jakieś <15. Ja już mam syndrom przy oglądaniu takich filmów, tzn, to jest jakby odkurzyc sobie starego VHSa z Godzilla japońską..... widzisz wszystkie te kartony i linki, bleee ;-/
a ja myślę ze ten film nadaje się dla każdego widza, przecież ważne jest tylko mile spędzenie czasu i pobudzenie wyobraźni, a poza tym ja wszystkim filmom marvela oraz dc daje po 10 punktów a thor jest jednym z moich ulubionych i z przyjemnością zobaczę następne części które na pewno wyjdą ponieważ na 2 się nie skończy, nie wspominając o avengersach :)
"filmy na podstawie komiksów marvela albo się lubi albo nienawidzi " -bzdura.
"... jeśli ty za nimi nie przepadasz to ich po prostu nie oglądaj a tym bardziej nie pisz głupich niepoprawnych recenzji, ponieważ to może urazić wiernych fanów takich jak ja" - czyli jeżeli komuś się nie podoba, to ma powiedzieć, że mu się jednak podoba żeby cię uszczęśliwić? a ile ty masz lat?
i jeszcze jedna kwestia: komiksy i ich fabuła nijak się mają do tego, jak je ktoś przeniesie na ekran. ten był beznadziejny
gówno się znasz na komiksach marvela ,poza tym film thor poza kilkoma ominiętymi motywami jest bardzo zbliżony do oryginału komiksowego, a tak nawiasem jaki fan chciał by oglądać film który jest w każdym detalu odwzorowaniem komiksu który czytał mnóstwo razy
"gówno się znasz na komiksach marvela" - a napisałem gdzieś, że się znam? umiesz czytać ze zrozumieniem? odpowiem za ciebie: nie
"poza tym film thor poza kilkoma ominiętymi motywami jest bardzo zbliżony do oryginału komiksowego" - i tym zdaniem zmieniłeś całkowicie mój pogląd na ten film. już mi się podoba. bardzo. już zmieniam moją ocenę na "solidną 8". dorośnij
"nie pisz głupich niepoprawnych recenzji, ponieważ to może urazić wiernych fanów takich jak ja" - ty ,może już nic nie pisz, bo obrażasz ludzi myślących.
P.S. naucz się pisać poprawną polszczyzną. no chyba, że jesteś w czwartej klasie podstawówki, to wybaczam. jeszcze.
"komiksy i ich fabuła nijak się mają do tego, jak je ktoś przeniesie na ekran. ten był beznadziejny"skoro się nie znasz na komiksach to poco napisałeś te zdanie i co ci nie pasuje gramatycznie w mojej wypowiedzi ?
a gdybym napisał zamiast "komiksy" słowo "książki", to co by to oznaczało? nie odpowiadaj, to było pytanie retoryczne.
"co ci nie pasuje gramatycznie w mojej wypowiedzi ?" - zdycham. skoro nie widzisz błędów, to jednak nie ma dla ciebie nadziei. przeczytaj uważnie "TE ZDANIE" bo kto inny "CHCIAŁ BY"