Ludziom sie pokiełbasiło w głowach ostatnio i wymagają nie wiadomo czego od filmu :)
Fabuła? to że akcja w miare szybko szła do przodu ( za szybko) i nie było godziny dodatkowej gadania i tłumaczenia nie znaczy że ten film jest do bani...
Fakt przydało by się więcej wyjaśnień i portretów psychologicznych by zżyć się z bohaterami, przydało by się mniej ,,plastikowych" zbroi ( choć sam thor nawet niezle wyszedł), ale nie można zaliczyć tego do katastrof typu Daredevil czy Electra
Teraz czekam na kapitana ameryke bo zapowiada się dobrze i mam nadzieję, że film wypali :)
Wg mnie najlepiej w tym roku wypadł Kapitan ameryka, potem Thor ( to Marvele) potem Green Lantern (DC) na końcu Transformery 3.
Szczerze mówiąc, już sam tytuł powodował u mnie ogromną chęć obejrzenia tej produkcji. Nie orientuję się w mitologii, nie czytałem komiksów, nie wyobrażałem sobie nie wiadomo czego przed seansem. A jednak, wciągnąłem się w tą historię i chciało by się jeszcze, ale... Zdecydowanie za krótkie, momentami zbyt luźny klimat, zbyt amerykańskie. To największe minusy w moim odczuciu. A mógł być z tego hit, o którym długo by pamiętać. Niestety coś jak zwykle poszło nie tak. Chyba po raz kolejny ktoś nastawił się na zysk, poparty głośnym tytułem i reklamą, a szkoda:-/. Nie mniej jednak, nie oznacza to że całość była zła, lecz niedosyt pozostaje... Tak to już w tych czasach jest, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a im więcej podobnych produkcji ma swą realizację, tym bardziej wyostrza się nasz apetyt na coś wybitnego. Thor takim dziełem na pewno nie jest, ale rozrywkę na dobrym poziomie mnie osobiście zapewnił i chwała mu za to. Pozostaje tylko nadzieja, że zapowiadane "The Avengers", pozostanie w pamięci na dłużej i nie popełni błędu poprzednika. 7/10
ja myślę że avengers zostanie zmieszane z błotem ponieważ ,,wielcy krytycy" czekający na film gdzie 99% to gadanie nie znajdą tego ponieważ cała historia została już opowiedziana w poszczególnych filmach o bohaterach z tej grupy, co za tym idzie im więcej potretów psychologicznych i gadania było by w tych produkcjach tym bardziej avengers zostałby zmieszany z błotem ponieważ on będzie jak drugi matrix czyli ten sam film pokazujący co dalej się dzieje ale zbesztany bo głównie tam jest akcja a nie to co w pierwszej części