Ale mam dość was domorosłych znawców sztuki filmowej,film ma dostarczać rozrywki i sadze ,że wiekszość właśnie jest po to robiona .Powiecie ,że akurat ten wam nie dostarczy czy tamten bo czegoś brakowało waszym subiektywnym zdaniem ale sądze ,żę jesteście amatorami ktorzy szukaja wrażeń które bawią tylko ich czyli wiekszoszcią społeczeństwa ,społeczeństwa które jest różne dlatego mam was dość ale szanuje wy domorosłe .....
Film jest w założeniu komercyjny i przyznam szczerze wolę takie kino niż także komercyjne jak Zmierzch choćby. Przede wszystkim co by nie mówić klasyczne wątki fabularne zostały ładnie wplecione, całość dobrze wykonana realizacyjnie itd. Ja dałem 6/10. Ludzie, którzy twierdzą, że oni tylko zachwycają się Bergmanem itd. niech sobie gadają co chcą, bo i kino trudne, ambitne jak i komercyjne, lekkie musi być przy czym ja jako osoba niejako robiąca filmy "od kuchni" doceniam ogrom pracy jaką trzeba wykonać przy takich projektach podczas gdy większość domorosłych krytyków zazwyczaj ma problem z ogarnięciem ile pracy się poświęca i tak naprawdę idą z hipsterową modą.