PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242384
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Po napisach

użytkownik usunięty

Nie byłam na tym w kinie, oglądałam w necie. Nie znalazłam żadnej wersji z przetłumaczoną końcówką. Czy ktoś mógłby wyjaśnić o co chodziło w scenie po napisach kiedy do Eryka przyszedł Nick Furry?

ocenił(a) film na 6

Nie moje tlumaczenie tylko skopiowane:

0:45:31:Thor powróci w filmie The Avengers
0:45:47:Doktorze Selvig...
0:45:52:To pan za tym stoi?
0:45:57:Niezły labirynt. Pomyślałem sobie, że chce mnie pan zabić.
0:46:11:Słyszałem o zajściach w Nowym Meksyku.
0:46:14:Pana praca zaimponowała wielu mądrym ludziom.
0:46:19:Przede mną sporo pracy. Teoria Fostera, portal między wymiarami.
0:46:25:To będzie epokowe odkrycie.
0:46:29:Prawda?
0:46:33:Legendy i historia leżą w sprzeczności.
0:46:37:Lecz czasami znajdujemy wspólny mianownik.
0:46:49:- Co to? - Moc, doktorze.
0:46:51:Przy odpowiednim ujarzmieniu, może nawet nieograniczona moc.
0:47:02:Warto się temu przyjrzeć.

użytkownik usunięty
SzaraEminencja

Dzięki. Co prawda rozumiałam pojedyncze słowa czy kawałki zdań ale nie mogłam załapać ogólnego kontekstu rozmowy. Jeszcze raz dziękuję!

SzaraEminencja

No właśnie, co to za urządzenie, które Nick Fury pokazuje doktorowi?
W Iron Manie 2 była zapowiedź Thora, a wydawało mi się, że w Thorze będzie po napisach zapowiedź Kapitana Ameryki. Była natomiast opisywana scena.

ocenił(a) film na 8
_Rayearth

Ponieważ to, co było w tej walizce to jest jakoś-tam powiązane z K. Ameryką, oraz jest w dużym stopniu powiązane z fabułą The Avengers za rok.

ocenił(a) film na 8
MiszoZawodowiec

czyli muszę obejrzeć Cpt. Amerykę? ehhh

ocenił(a) film na 8
diana6echo

Na to wygląda... Ja też muszę, bo to, co napisałem, to gdzieś wyczytałem tylko.

użytkownik usunięty
MiszoZawodowiec

To w ogóle dziwne bo w Thorze na początku było coś takiego że Giganty czerpały moc z błękitnego świecącego sześcianu, bogowie im to zabrali i to była ta świecąca kostka w Asgardzie. Natomiast w Kapitanie było coś takiego że jakiś niemiec zabrał identyczną świecącą kostkę ze skrytki gdzie była przechowywana przez tysiące lat a potem Howard Stark wyłowił to z oceanu po rozbiciu się samolotu tego niemca. Jeszcze jedno: w Iron Manie 2 było że jego ojciec (Howard Stark!) odkrył pierwiastek, który potem został zapomniany i Iron Man musiał go stworzyć bo umierał. Co prawda to nie był sześcian, ale też tak świecił na błękitno i był potężnym źródłem energii

ocenił(a) film na 8

To, co w drugiej części odkrył Stark to ten sam rodzaj energii, co w tym czymś, co potem było pokazane na końcu Thora. Może to faktycznie ten "boski element", cząsteczka z Asgardu?

użytkownik usunięty
MiszoZawodowiec

Na pewno nie jest to ta sama kostka. Ale kto wie, może jest ich więcej? Zapewne wszystko wyjaśni się w The Avengers. Mam nadzieję.

ocenił(a) film na 8

Kostka pochodzi bezpośrednio z serii komiksów o Kapitanie Ameryce. Jeżeli kogoś interesuje zakończenie to proszę obejrzeć następny film. A filmy powinno się oglądać w kolejnoście
1. Incredible Hulk
2. Iron Man
3. Thor
4. Cpt America
5. The Avengers
Wtedy wszystko się wyjaśnia

volpi

Moim zdaniem najpierw dwa Iron Man-y, potem Incredible Hulk, Thor, Kapitan, i The Avengers, a może nawet Kapitana przed Thorem, bo w Kapitanie jest Cosmic Cube w filmie, a w Thorze tylko po napisach.

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Przepraszam, pomyliłem się.
Najpierw Iron
Potem Hulk
Potem Dwójka Irona
Potem Thor
Potem Captain
A na końcu Avengers
Ps: Właśnie dlatego Kapitan przedostatni. Bo w Thorze jest do niego wprowadzenie! Tak samo z Ironem dwójką i Thorem

volpi

Ale przecież Tony zostaje Konsultantem dopiero w dwójce i jako konsultant pracuje w Incredible Hulk. :D

ocenił(a) film na 8
John_Shepard

Faktycznie masz rację. Zwracam honor! Ale Thor na pewno przed Kapitanem ;-)