PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242384
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Film jest dobry do kina , Fabuła płytka , gra aktorów naprawdę przeciętna zwłaszcza Hopknsa i Portman . Walhalla bardzo komiksowa .

Film miał być letnim przebojem i w tym zakresie spełnił swoje zadanie : szybki , świetne efekty specjalne , rewelacyjna walka z lodowymi gigantami , finałowa walka za krótka .

Film się nie dłuży i nie jest nudny . Świetna rozrywka na weekend .
Co do mitologi to potraktowana po hollywoodsku z wielkim przymrużeniem oka - a szkoda .

ocenił(a) film na 8
Kofwit

dude, to ekranizacja komiksu, a sam komiks wiele wspólnego z mitologią nie ma

użytkownik usunięty
Kofwit

Jeśli chodzi o mnie to pomimo obiecującego i ciekawego początkowego wątku fabuła oraz akcja zeszła na dno i strasznie się rozwlekła racząc nas przez ponad połowę filmu zbędnymi przydługimi tekstami i scenami w których nic się nie działo, film strasznie mi się przez to dłużył poza tym straszył w późniejszym czasie śmiesznymi, absurdalnymi scenami typu cytuję "witaj używasz nie znanej technologii, wylegitymuj się..." hahahaha żałosne ;p aktorstwo tragiczne jedna z postaci przypominała mi trochę Gimla z Władców pierścieni a ten wielki blaszany robot ziejący ogniem to zaś z innej produkcji... ogólnie daję bardzo niska notę, w młodości czytałem THORA i uważam że skrzywdzono ten komiks a szkoda bo kiedyś Marvel studio robiło naprawdę fajne filmy na podst. komiksów ale teraz produkują zwykłą sieczkę.

ocenił(a) film na 8
Kofwit

Ten film nie jest ekranizacją mitologii. Jest ekranizacją komiksu, a ten z mitologii jedynie zapożycza zarys. Co do gry Portman muszę się zgodzić. moim zdaniem beznadziejna, ale sytuacją ratuje aktor grający Lokiego. Moim zdaniem był niesamowity