Chodzi o ten fragment po napisach końcowych. Nie orientuję się w realiach The Avengers,
dlatego nie bardzo zrozumiałem. Czy ktoś mógłbym objaśnić i troszkę wprowadzić mnie w
świat? W szczególności chodzi mi o postać graną przez S.L. Jacksona....
Jackson to Nick Fury, który kompletuje ekipę superbohaterów do ratowania świata jeśli o to chodzi :P
romano46, przecież Nick Fury (szef SHIELD/TARCZY) Jacksona pojawił się już w scence po napisach w Iron Manie i pojawił się w kilku scenach w Iron Manie 2. Powinieneś już to wiedzieć. ;D Zresztą, ten artefakt, który Nick Fury pokazuje w scence w Thorze dr Erikowi Selvigowi, to jest Cosmic Cube, który pojawi się też w Captainie Americe w czasach II wojny światowej.
zgadzam się xD
a kto lubi adaptacje komiksowe niech sobie teraz pomyśli...
MARVEL: Captain America: the first avengers, x-men first class, the wolverine, The Avengers, Iron Man 3, The Amazing Spider-man, Ghost Rider: Spirit of Venegance, Fantastic Four Reboot
DC: The Dark Knight Rises, Green Lantern, The Man of Steel...
i jeszcze są plany:
justice league, flash, green lantern 2, thor 2, dr strange, inhumans, iron fist, sentry, black panther, x-men 4 i co jeszcze, bo nie pamiętam? xD
Hulka i pierwszego Iron Mona widziałem, niestety część druga jakoś mnie ominęła. Widzę, że trzeba nadrobić zaległości nim nadejdzie Captain America.
Samuel L. Jackson?? I czy w Hulku też był po napisach filmik? Bo mam na DVD i go nie ma.
Dziwne. Wydawało mi się że po tym jak Banner siedzi i kontroluje swoje moce na odludziu.był w scence po napisach.
Samuel L. Jackson jako Nick Fury był w scenie po napisach dwa razy: w pierwszym Iron Manie i w Thorze.
w hulku z nortonem jest scena po napisach jak tony stark wchodzi do baru i gada z pułkownikiem:)
Przed napisami. Tony mówi, że "zbierają drużyny". Ta scena to wstęp do Iron-Mana, gdzie w 1 scenie jedzie on samochodem wojskowym z ów "drużyną".
Dokładnie, o to chodziło. Dawno oglądałem, ale wiedziałem ze jest dodatkowa scena. Mniejsza o to czy przed czy po napisach, ale jest.
To nie była ta drużyna i to nie był wstęp do Iron Mana, tylko do filmu The Avengers. Poza tym The Incredible Hulk miał swoją premierę po Iron Manie.
Ale okulary miał te co na początku Iron-Mana. A tam w Afganistanie raczej by mu okularów nie zostawili.
Teraz mam na to niezbity dowód: Tony ma taką samą fryzurę. Jaki żel by tyle wytrzymał?! Ale ciekawe czy ta końcówka dzieje się po Iron-manie 2?
Racja, ale dopiero w dwójce Fury go zwerbował do Mścicieli, i powiedział, że może zostać konsultantem czy jakoś tak.
No wiem. Teraz to sobie jaja robiłem. Ciekawe czy będzie Spider-man vs. Superman. Wiem, że Marvel i DC to zupełnie inne firmy, ale była taka seria komiksowa.
No w sumie do DC prawo ma tylko Warner. Nie wiem jak ty, ale ja na Thorze czułem się jakbym oglądał 1 odcinek jakiegoś serialu.
Można tak pomyśleć. Można się także było uśmiechnąć gdy pojawił się Hawkeye, lub gdy był wspomniany "naukowiec, który prowadzi badania nad promieniami gamma" :)
Ten fragment chyba przegapiłem, bo zajadałem pop-corn przy seansie, a od tych stuków, pruków myślałem, że się porzygam i 2 razy wychodziłem do kibla. XD