Gwałt na mitologii nordyckiej. I ten 'pedalski' Thor'... Rozumiem, że dzisiejszy mężczyzna to wymuskany goguś wydepilowany pod pachami (o klacie nie wspominając) z toną pudru na gębie, ale litości... są jakieś granice.
Kino XXI w. rządzi się swoimi prawami. Niekoniecznie dobrymi. Gdyby nie chodziło akurat o tą produkcję, przyznałabym Ci rację ;]
Gdybyś napisał to pod Immortals biłbym Ci brawo bo wygląd postaci + ich zbroje miecz etc= tragedia, Thor wygląda dobrze w porównaniu z Immortals
'Immortals' - owszem. Właśnie przypomniał mi się też główny bohater 'Starcia tytanów', ostrzyżony na jeża. Czyli chyba nie powinienem się za bardzo czepiać Thora, raczej...
Osobiście uważam Immortals za najgorszy film XXI w jaki widziałem pod względem ubioru postaci, a film ogółem też słabiutki ;P
Nie zapominaj że to film kręcony w oparciu o komiks Marvela a nie z czysto mitologicznego źródła.
A jak wiadomo mitologia a komiks to czasem dwie różne rzeczy.
Masz świadomość, że to nie jest oparte na mitologi (choć jej elementy są, jak choćby "Run away, princess" czy Odyn na Sleiphenirze), tylko na komiksie?
@Layenne i monilip:
Mam tę świadomość, POPEŁNIŁEM BŁĄD psiocząc na film - powinienem był wylać wiadro pomyj na Marvela, oczywiście - za profanację mitologii, którą niektórzy (pasjonaci) traktują nieco poważniej, niż tak: http://www.comicbookmovie.com/images/users/uploads/9357/avengers2011tn7.jpg
Ale ten film to chyba też Marvel? W najgorszym wypadku wzorowany na komiksie Marvela, zatem: Marvel - chrzańcie się ze swoim infantylizowaniem mitologii! : )
Dzięki i pozdrawiam : )
5% mitologii nordyckiej - poziom w sam raz dla dzieci, ok, nie osądzam
70% tępego fantasy dla ubogich - poziom w sam raz dla jakiegoś polipa, osądzam, potępiam
25% fajnych,dobrze zrealizowanych scen ratujących ten film i sprawiających że jest sens go oglądać pomysłów - brawo reżyser
No i przez wzgląd na to, że żyjemy w czasach obfitujących w dużo gorsze gówna "Thorek" dostaje szósteczkę.
Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, ale uważam że troche przesadzasz. Ten film nie ma być dokładnym odwzorowaniem tego co się działo w mitologi, tylko to jest film który wykorzystuje w jakiś sposób postaci mitologiczne. Zresztą trzeba patrzyć na fabułę i grę aktorów, a nie tylko na to że coś tam nie jest tak jak było w mitologii. Ludzie pomyślcie czasami!!!!
Masz rację, może trochę przesadziłem. Po prostu wyjątkowo mnie to zirytowało. Pozdrawiam.