Czy ktoś orientuje się czy będzie też wersja 2D? Napisałem do Multikina, Cinema City i Heliosa i odpisali mi tylko z tego ostatniego, że mają informacje tylko o 3D. Posiada ktoś jakieś informacje?
Niby na plakatach (niektórych) jest napisane, że w kinach, ale też nie wszystkich, będzie wersja 2D.
Tyle to ja wiem. Ale plakaty, które widzieliśmy są amerykańskie. Nie wiadomo jak to w Polsce będzie.
na polskiej stronie o thorze jest napisane że w 2D w wybranych kinach ( dokładniej na końcu zwiastunu)
I ponoć umiera ostatnia.... Zwrócę tylko uwagę na jeden aspekt - w zwiastunie "Madagaskaru 2" Melman nie mówi głosem Piotra Adamczyka, a jednak w dubbingu to właśnie ten aktor użyczył swojego głosu dla tej postaci... Jeśli zwrócicie uwagę, to informacja o wybranych kinach jest przetłumaczeniem tego, co zostało określone w zwiastunie... Najwidoczniej są jakieś wybrane kina, w których będzie wyswietlana kopia w formacie 2D, ale obawiam się, ze to raczej efekt pewnego zacofania technicznego bardziej uboższych technologicznie krajów... W Polsce film będzie tylko i wyłącznie w formacie trójwymiarowym.
Może przy przygotowywaniu materiałów reklamowych nie była jeszcze znana decyzja w jakim formacie film będzie w Polsce wyświetlany? Jeszcze nie jesteśmy zamożni w ekrany cyfrowe. Co chwila na ekrany kin pojawia się film w trójwymiarze, a do tego jeszcze dochodzą filmy w formacie cyfrowym w 2D. Taki np Helios w Rzeszowie ma tylko cztery sale i zawsze musi z czegoś rezygnować.
U mnie w Grodzisku Mazowieckim w centrum kultury pewnie będzie w 2D, bo tam jest tylko jedna sala i nie ma ona ekranu 3D. Chociaż jeśli Polska dostanie tylko kopie filmu w 3D, to może się okazać, że Thora w ogóle nie będzie w moim centrum kultury. Tak samo było z TRON-em: Dziedzictwo. Czekałem i czekałem ale Tron nie pojawił się u mnie w kinie. :(