PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

mity a film

ocenił(a) film na 5

Moim zdaniem zapowiada się całkiem dobry film. Oby nie skończył jak Ostatni Władca Wiatru. Co do filmu zastanawiam się czy w Hollywood nie umieją czytać czy są po prostu leniwi i czytają tylko komiksy?
O ile mi wiadomo :
Thor był rudy i jego zadaniem było walczyć z olbrzymami by zapewnić pokój w świecie ludzi
Loki był bratem Odyna a nie jego synem
nigdy nie było zamiarem Odyna oddać komuś władzy-zajęty był zbrojeniem się na nadejście olbrzymów(Ragnarok).
Z trailerów wynika że bogów jest może z 10-sięciu.W mitach jest ich znacznie więcej.

Kino może i będzie przednie, ale jak zwykle jakiś popapraniec z fabryki snów zaczął zmieniać coś co i tak było dobrze napisane.

ocenił(a) film na 6
mike1987

Padłem jak przeczytałem twój komentarz - bez urazy.
Nie wiem czy wiesz, ale film jest zrobiony na podstawie komiksu, a w komiksie Thor był BLONDYNEM

"Loki był bratem Odyna a nie jego synem" - błąd, Loki był "przybranym" synem Odyna i początkowo przyjacielem Thora.
"nigdy nie było zamiarem Odyna oddać komuś władzy-zajęty był zbrojeniem się na nadejście olbrzymów(Ragnarok). " - racja :)

Ale jak już wcześniej pisałem film jest na podstawie komiksu, więc jak chcesz mieć pretensje to tylko do Marvela

ocenił(a) film na 5
Grandziarz94

padłem jak przeczytałem twoją odpowiedź
"Co do filmu zastanawiam się czy w Hollywood nie umieją czytać czy są po prostu leniwi i czytają tylko komiksy?" -moja wypowiedz
skoro nie umiesz czytać ze zrozumieniem to radzę uczyć się do matury.
Mam pretensje do twórców a nie do Marvela bo gdyby jak przystało na porządną firmę przeczytali mitologię (tobie też polecam) to wiedzieliby że Loki był BRATEM KRWI Odyna

A skoro już tak bardzo wciskasz mi, że to na podstawie komiksu to wypadałoby, żeby trzymali się togo co w nim jest.

ocenił(a) film na 6
mike1987

Dwa słowa: fikcja literacka.
Dziękuję.