PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242363
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

Chodzi mi oten moment , kiedy Loki szepcze , a dr. Selvig powtarza to samo.
Czy mozna sie spodziewac , że Selvig bedzie po stronie Lokiego ?

Sarah_7

Oczywiście, Loki najprawdopodobniej przejmie nad nim kontrolę, dzięki czemu w filmie The Avengers będzie infiltrował S.H.I.E.L.D., choć to tylko moje domysły.

ocenił(a) film na 8
Sarah_7

raczej będzie jego marionetką, choć kto wie, może obsesja na punkcie wiedzy/nauki go zmieni...

ocenił(a) film na 8
Sarah_7

Właśnie odświeżałam sobie ten film i ta scena jest trochę nietrafiona, bo przecież (spoiler co do Avengers) Selvig faktycznie był marionetką Lokiego, ale to się stało po ataku na siedzibę SHIELD.

ocenił(a) film na 7
Lellandra

Wypowiedx odświerzona po 2 latach ;p
No własnie , w końcu Loku przejął nad nim kontrolę .

ocenił(a) film na 8
Sarah_7

Wiem, że po 2 latach, ale jakoś nie znalazłam późniejszych, wszystkie tematy o tym z 2011r są, a nie chciałam zakładać nowego. :P
No właśnie przejął, ale dopiero później i potrzebował żeby to zrobić tego swojego kijaszka, także w tamtym momencie Selvig nie mógł być pod jego kontrolą.

ocenił(a) film na 7
Lellandra

Kiedy BW go użyła do zamknięcia portalu , Selvig znowu był sobą ;)

ocenił(a) film na 8
Sarah_7

Tak, tak, ale ta scena z Thora miała miejsce przed wydarzeniami z Avengers. Chodzi mi o to, że trochę dziwnie to pokazali, sugerując nam, że Selvig już przed "Avengers" jest pod jakąś kontrolą Lokiego, skoro stało się to dopiero podczas tego ataku.

ocenił(a) film na 7
Lellandra

Albo jest tez takie wyjasnienie , ze Loki dowiedziala sie , ze Selvig bedzie wspolpracowal dla SHIELD i w ten sposob znajdzie Tesserakt kontrolujac Selviga