PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=325418}

Thor

2011
6,8 242 tys. ocen
6,8 10 1 242376
5,8 68 krytyków
Thor
powrót do forum filmu Thor

potem już smęcenie, i akcja wprost upchana na ostatnie 15 minut filmu. Teraz jest tylko rujnowanie kina akcji, sci-fi, i fantasy. Kiedyś przy goszych warubkach powstawały hity które pamięta sie aż do teraz,a dzisiaj mając dobre warunki do robienia filmów, robią same gnoity. . . to kino umiera.

użytkownik usunięty
mim1312

Pierwsze 30 minut?? A to ciekawe, bo próbując obejrzeć wytrwałam jakieś 15 i dłużej już nie dałam rady. Miło wiedzieć, że dalej było jeszcze gorzej. Dlatego nawet nie oceniam.

ocenił(a) film na 3

nie dziwie sie. Chujnie robią anie kino

mim1312

kiedyś powstawały gnioty i dziś powstają gnioty... jeden film(w tym przypadku Thor) nie świadczy o tym, że jak mówisz odważnie "to kino umiera". Dla mnie to co piszesz jest żałosne, bo od zawsze było tak, że film jest kierowany do pewnej części publiczności. Wiadomo, są filmy, trafiające do wszystkich, jednak to już sztuka. Filmy fantasy mają z reguły to do siebie, że nie powalają głębią i złożonością fabuły. Tego typu filmy mają być efekciarskie i robić wrażenie estetyczne na widzach. Nie niosą ze sobą przesłań itd. Nie sądzę aby facet "kręcąc komiks" był w stanie zadowoloić Twoje filmowe podniebienie. Za dużo oczekujesz od takiego filmu i przez to niepotrzebnie krytykujesz czyjąś( dla wielu udaną) pracę.

ocenił(a) film na 3
krzys_groda

Jestem koneserem kina akcji, sci-fi, i fantasy, widziałem mnóstwo filmów, w każdym z nich akcja szłą do przodu, tutaj akcja jest dobra po czym jest duuuużo niczego i upchana na koniec walka. . . Czy ten film jest udany???? zdaniem większości nie. Kiedyś przy kiczowatych efektach specjalnych powstawały Hity których nikt nie zapomni, a teraz mogąc zrobić "cuda" na ekranie nie są w stanie zrealizować dobrze, ciekawego scenariusza- - pomysł na film jest dobry, ale wykonanie mnie dobiło. I powtórzyła sie historia z innego, głośno zapowiadanego kilnu, jakim był "Ksiądz"

mim1312

,,Czy ten film jest udany???? zdaniem większości nie,, jakiej większości na Filmwebie ma 6,6 na Głosy: 16.173 obecnie :)

ocenił(a) film na 3
tytoko

ocena to nie wszystko, komentarze na dole mówią to samo co ja

mim1312

ja mu dałam 5 po jednak to była jako taka rozrywka :)
a co do tej oceny na Filmweb to ludzie głosują jest to wiec jakaś ,, wiarygodna,, średnia, która jest jeszcze pozytywna :) zobaczymy ile będzie miał za rok ;)

ocenił(a) film na 3
tytoko

też te,u filmowi dałem 5/10 bo chociaż początek był dobry, i postać Lokiego bardzo mi sie spodobała, co jednak nie zmienia faktu że film nie wyszedł im zbyt dobrze

mim1312

no tak zawsze mogłoby być lepiej :) a tak Loki fajnie wyszedł ale jak na czarne charaktery w historii (Joker jeden i drugi, Magneto stary i nowy ,Vader itp )to przeciętnie

ocenił(a) film na 6
tytoko

Zależy jak patrzeć na to czy jest to pozytywna ocena. Bo czasami mam wrażenie, że w obecnych czasach skala ocen z 1-10 zmienila się w 5-10 i film średni zamiast dostawać oceny koło 5 dostaje 7-8.Taka mała dygresja ;)

kozas15

5\10

kozas15

zgodzę się z tym. Też już to zauważyłem:)

ocenił(a) film na 3
tytoko

moim zdanie postać Lokiego troche ratuje ten film