PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10014621}
7,1 21 tys. ocen
7,1 10 1 21083
7,1 46 krytyków
Thunderbolts*
powrót do forum filmu Thunderbolts*

O kim to jest?

ocenił(a) film na 8

Film naprawdę mi się podoba. Ma inny klimat od typowych dzieł Marvela, czym mnie zaskoczył, ale nie sprawia to, że jest zły. Naprawdę polecam go zobaczyć.

Jednak jest kwestia, która nie daje mi spokoju i sprawia, że nie mogę dać wyższej oceny.
To jest film o grupie Thunderbolts czy o Yelenie? Jak dla mnie było jej za dużo. Chociażby ten moment gdy weszła w pustkę, a pozostali za nią. Czemu widzieliśmy tylko jej przeszłość? Gdzie jest przeszłość innych? Owszem, na początku była scena w magazynie z Walkerem, ale co z resztą?

Oprócz tego Bucky. Zwiastun daje wrażenie, że będzie go dużo w filmie, a ja w kinie nie mogłam pozbyć się wrażenia, że powoli zahacza o postać drugoplanową...

AmeSta

Ghost mówiła (bodajże w tym bunkrze) o swojej przeszłości, codzienność Red Guardiana (czyli jego pustkę) mieliśmy chwilę zanim przyszła do niego Yelena, a Bucky po tym jak już udało im się wyrwać z Otchłani, mówił, że miał super obrazki, miał super przeszłość, oczywiście sarkastycznie.

ocenił(a) film na 9
AmeSta

Bucky to w sumie od zawsze jest postać spychana na plan drugoplanowy nawet w produkcjach w których jest wymieniony w samym tytule (jak Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz czy serial Falcon and The Winter Soldier), mimo że po tytułach można by wnioskować że będzie go bardzo dużo to i tak jest na drugim planie a na pierwszym jest jakaś inna postać/postacie, trochę szkoda że jakoś nigdy go w pełni nie wykorzystują bo jest to jedna z moich ukochanych postaci w MCU, ale nie narzekam na Yelenę gdyż Florence jest rewelacyjna w tej roli i świetnie wypadła w filmie! Wciąż, chciałbym więcej Bucky'ego.