Aż przykro się robi, gdy człowiek wchodzi na stronę filmu i widzi jak ocena sukcesywnie spada. Czy naprawdę " Titanic " zasługuje jedynie na ocenę dobry? Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak jeszcze spadnie po piątkowej premierze i ataku weekendowych trolli. Nie rozumiem tej mody na zaniżanie ocen filmom, które są bardzo popularne. Pamiętaj, jak założyłam tu konto, wtedy jeszcze wszystko było w miarę normalnie. " Titanic " był wysoko w rankingu i miał ocenę bodajże bardzo dobry i ponad 8,0 średniej. A teraz... szkoda nawet pisać.
Mam tylko nadzieję, że od piątku przybędzie ocen adekwatnych do odczuć widzów, a nie tylko takich wystawianych przez złośliwość - " bo ja dam 1 dla zasady trollerki ". Kiedyś, gdy na Webie zakładano konta z faktycznej miłości do kina, a nie nudów rankingi były bardziej miarodajne. Teraz to jedynie puste liczby, które są wypadkową złośliwości, niedojrzałości, trollerki i jedynie w niewielkim stopniu prawdziwej, odczuciowej oceny.
Dokładnie, zgadzam się z tym :) Moim zdaniem "Titanic" powinien mieć ocene powyżej 8,0, jak nie wiecej. Do tego zamiast "Bardzo dobry" powinien być "Rewelacyjny". I piszę to nie z tego powodu, że jestem wielkim fanem tego filmu, lecz z tego powodu, że ten film to prawdziwe arcydzieło. Ile pracy zostało włożonej w produkcje tego filmu, np. zbudowanie repliki Titanica, odtworzenie wszystkich pomieszczeń i kajut dla pasażerów wszystkich klas. Bardzo dobra gra wielu aktorów, dzięki którym można było odczuć na własnej skórze, co ci ludzie czuli tamtej pamietnej nocy z 14 na 15 kwietnia 1912 roku :(