PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 789089
7,3 87 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Ja nie wiem jak taki film może być na 90 którymś tam miejscu. Nie czaję niektórych ludzi uważają się za super krytyków filowych i mimo że film sie podobał dają 7 za to że na dolnym pokładzie prąd nie pozabijał głównych aktorów, mimo że było pełno wody:) Ten film powinien się znależć gdzieś obok gumpa, gdfathera czy skazanych na shawshank a nie truman show czy terminator. No sory...

ocenił(a) film na 5
pasikk

Chyba trochę przesadzasz, Titanic nie zasługuje nawet na top250 filmów wszech czasów a co dopiero na miejsce w top10, a od Trumana i Terminatora się odczep bo Titanic im nie dorasta. Pierwsz częśc Terminatora była kamieniem milowym w dziejach kina a druga jest nawet jeszcze lepsza.

ocenił(a) film na 10
shady_88

Masz nasrane w głowie. Nie wiem, kto ci nasrał, może twój stary...? Ten film jest o jednej z największych katastrof, jakie spadły na ten świat. I do tego został nakręcony z takim rozmachem, że aż ciarki przechodzą. Ujęcia, kiedy statek tonął należą do najlepszych w historii kina. I jeszcze raz: Masz nasrane w głowie, pamiętaj o tym.

użytkownik usunięty
laraaa2

Nie wiem dlaczego uważasz, że czyjś ojciec może chcieć srać komuś do łba. Może twój ci nasrał i teraz wydaje ci się, że wszyscy żyją w takich patologicznych rodzinach jak ty.
Żal mi ciebie. Mimo iż uważam, że Titanic jest lepszy niż określa to shady_88, to żal mi takich pojebańców jak ty, którzy nie mając solidnych argumentów, potrafią tylko obrażać innych, za odmienne poglądy.

ocenił(a) film na 9
shady_88

EJ! Wcale nie powiedziałem, że to złe filmy. Bardzo mi się podobały. Obydwa mają u mnie 9/10 Są swietne, tylko uważam że taka piękna historia i tak dobrze zrobiona powinna być troszeczkę wyżej oceniona i tyle.

ocenił(a) film na 4
pasikk

przez ciebie oplulem cherbata moj ekran... tak mnie zaskoczyles. titanic nie zasluguje na wysokie miejsca tak samo jak moda na sukces... tematyka w sumie ta sama tylko tam nikt nie zginal.... na titanicu.

ocenił(a) film na 4
Private

herbata samo h k***a j***ne w d**e bledy ortograficzne

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
laraaa2

Titanic jest dobrym filmem, ale znam lepsze

ocenił(a) film na 5
laraaa2

laraaa2 twoja wypowiedź, pokazuje jacy ludzie kochają ten niby wielki film, twoja prostota jest niesamowita, nic dziwnego że Titanic zajmuje tak wysoką lokatę, jak tacy ludzie są na FW

ocenił(a) film na 10
shady_88

Prości to są najwidoczniej twoi starzy, skoro tak cie wychowali, że jedynie strzelaniny, pościgi i głupie komedie są dla ciebie warte obejrzenia (tak się domyślam). Sprawdziłem twój profil: kolejny fanboj batmana. Nie podoba sie titanic, bo nie bylo tam Jokera? Jestes frajerem, jakich malo.

ocenił(a) film na 5
laraaa2

Tak jestem frajerem jak reszta świata i krytycy, tylko ty jesteś tutaj prawdziwym znawcą kina.

ocenił(a) film na 10
shady_88

11 oscarów to właściwie nic takiego, ot cała akademia filmowa to przecież banda głupków, którzy nie znają się na kinie, tak jak ja, prawda? I pomyłkowo nie dali Batmanowi tylu oscarów? Powiedz, że w to wierzysz, to zrozumiem...

ocenił(a) film na 5
laraaa2

Akademia często popełnia błędy, gdyby o jakości filmów i ludzi kina świadczyły zdobyte statuetki, to takie arcydzieła jak Odyseja Kosmiczna, Pewnego razu na dzikim zachodzie, Mechaniczna pomarańcza, Siódma pieczęć, Siedmiu Samurajów, czy takie osobistości jak Hitchcock, Kurosawa, Bergman czy Kubrick byłyby niczym. A co do TDK, to gdyby ten film był melodramatem to wtedy by dostał Oscary, ale że Akademia nie przyznaje tych statuetek filmą akcji ani S-F to nie zdobył, dlatego listy takie jak imdb czy różnych magazynów filmowych są więcej warte niż te Oscary

ocenił(a) film na 10
shady_88

Oscary przyznają osoby, które znają się na filmach. Na filmweb oraz imdb siedzą osoby, których średnia wieku to 15 lat. Uważasz, że 15-latek lepiej zna się na kinie?
A tak na marginesie: uważasz, że oscary są przyznawane niesłusznie, czyli aktor, który zagrał Jokera też niezasłużenie otrzymał statuetkę?
I jeszcze jedno - podszkol ortografie, analfabeto.

ocenił(a) film na 4
laraaa2

Mam do ciebie 2 pytania zwiazane z twoimi wypowiedziami... mysle ze jedno laczy sie z drugim:
1. Czy ty zyjesz w patologicznej rodzinie?
2. Czy twoj tata cie bije i sra ci do glowy?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 5
laraaa2

NA imdb jest wiele osób, które mają średnią wieku wyższą niż twoja, filmy, które są na tej liście są naprawdę dobre i zasługują na swoje miejsca(nie wszystkie).
PS naucz się czytać ze zrozumieniem dziecko, nie napisałem, że Akademia przyznaje nie słusznie tylko, że popełnia błędy, a jeśli nie potrafisz czytać to wróć się o klasę niżej, 1 podstawówki na pewno ci spasuje

ocenił(a) film na 10
shady_88

Ssaj dupę, dzieciaku. Czy mi się wydaje, czy błądzisz w swoich wypowiedziach?

ocenił(a) film na 4
laraaa2

"ssaj dupe"? co sie dzieje w twoim domu. A i nie krytykuj shady_88 za to ze lubi batmana... ty lubisz filmy pokroju next i knowing [ film moze i bylby dobry gdyby nie dodali motywu z kosmitami ktory byl chyba przygotowany dla widowni ponizej 5 roku zycia]

ocenił(a) film na 4
laraaa2

A i podaj wkoncu jakis argument potwierdzajacy twoje racje ktory nie brzmi....
jestes frajerem jakich malo
twoj stary nasral ci do glowy
film jest o katastrofie...bla bla bla
11 oscarow- a tak btw te 11 oscarow to taki sam blad jak oscar za muzyke dla przyczajonego tygrysa....
prosci to sa twoi starzy- ja twoich rodzicow nie obrazam.... chociaz mysle ze ich poznalem..... MILI PANOWIE.

ocenił(a) film na 10
Private

Powiem krótko: z ludzmi twojego pokroju trzeba tak rozmawiać, bo inaczej by nie dotarło.

ocenił(a) film na 4
laraaa2

Może i ten film jest o "jednej z najwiekszych katastrof jakie spadly na ten swiat" i przyznaje ze sceny koncowe gdy statek tonie itd sa zrobione bardzo fajne i podobaja mi sie ale to za malo bym uznal film za fajny, poniewaz ogladajac go mam nieodparte wrazenie ze ogladam jakas niskiej klasy telenowele o milosci ponad podzialami klasowymi.
P.S : Po twoich wypowiedziach w sumie nie jestem pewny dlaczego podobaja mi sie ostatnie sceny katastrofy moze dlatego ze rzeczywiscie zostaly zrobione z rozmachem... a moze dlatego ze sa zapowiedzia nieuchronnego konca tego nieudolnego filmu.

ocenił(a) film na 10
Private

Nie wiem, może nie rozumiesz życia, może rodzice ci go nie wytłumaczyli, ale uwierz, że najważniejsza w naszym istnieniu jest miłość, ona nas trzyma i pozwala funkcjonować, rodzice cie nie kochali?

ocenił(a) film na 5
laraaa2

Fajnie, a więc tylko miłość w filmach się liczy i reszta filmów, w której miłości nie ma jest głupia. Widać, że to jeszcze dziecko

ocenił(a) film na 10
shady_88

Czy w gladiatorze była miłość, czy w forrescie gumpie była, a czy w ojcu chrzestnym też? Bo może oglądaliśmy inne filmy?

ocenił(a) film na 4
laraaa2

Milosc byla ale nie została przedstawiona w tak dziecinny i zalosny sposob. Rownie dobrze film mogl rozpoczac sie katastrofa i bylby tak samo dobry.

ocenił(a) film na 10
Private

Myślę, że dziecinny i żałosny jesteś ty i twoje wypowiedzi. Jak i całe twoje spojrzenie na życie. Już nie odpisze dzisiaj wiecej, bo w przeciwieństwie do ciebie mam swoje prywatne, pozasieciowe, życie. Tak więc zostawiam was - znawcy kina i życia od siedmiu boleści.

ocenił(a) film na 5
laraaa2

Siódmej pieczęci, Siedmiu Samurajach, Odyseji Kosmicznej w tych nie, a więc są do bani, z twojej logiki tak wynika, jeśli jakaś w ogóle jest

laraaa2

Widzę, że urządzili sobie Użytkownicy kulturalną pogawędkę... no nic...
Liczba Oscarów jaką otrzymał dany film tak naprawdę nie jest wyznacznikiem tego jaki on jest... czy Akademia Filmowa to jacyś wyhodowani genetycznie genialni krytycy filmowi?Przecież to też ludzie, nie są nieomylni...

Co do "Titanica" bardzo cenię ten film(w końcu mimo wszystko jest o RMS Titanicu...) i mam do niego wielki sentyment, ale w mojej opinii nie zasługuje na 10/10. Najważniejsze dla mnie są elementy filmu oparte na faktach... mam pewne zastrzeżenia...daje 8/10
A średnia według mnie jest właśnie taka jaka powinna być.
Gdyby w filmie było nieco mniej fikcji i niektóre kwestie historyczne byłyby pokazane inaczej(wg mnie sposób przedstawienia niektórych Prawdziwych Postaci jest nie w porządku wobec Nich) dałabym 10 - od strony technicznej i tak dalej do niczego się nie przyczepie.

ocenił(a) film na 4
laraaa2

Jestes dziewczyna czy chlopakiem? Bo ze dziewczynie sie taki film podoba tak bardzo to jeszcze uwierze bo one lubia takie pierdoly na poziomie telenowel.

ocenił(a) film na 5
Private

Pewnie chłopakiem, bo dziewczyny na jego poziomie mają w awatarze dode czy paris hilton.

ocenił(a) film na 5
shady_88

"Myślę, że dziecinny i żałosny jesteś ty i twoje wypowiedzi. Jak i całe twoje spojrzenie na życie" Hmm ciekawe gdzie ja napisałem o swoim spojrzeniu na życie, albo Ty Private, nie wiem do kogo była ta wypowiedź skierowana

użytkownik usunięty
shady_88

Myślę, że nie warto nawet rozmawiać z kimś pokroju laraaa2 z jednego prostego powodu. TO IDIOTA !!!
Rodzice go krzywdzili, albo krzywdzą nadal i wydaje mu się, że każdy żyje w patologicznej rodzinie. Przeczytałem kilka wypowiedzi laraaa2 na forach, w różnych tematach i każda ma wspólny mianownik, laraaa2 obraża w nich rodziców współdyskutantów. To świadczy tylko o jednym, coś jest nie tak w jego rodzinie.

ocenił(a) film na 5

Pewnie, że nie warto bo to tak jak gadka z osłem, ale jeszcze pomyśli, że jego "argumenty" są najmocniejsze i wszyscy inni boją się z nim dyskutować.

ocenił(a) film na 10
shady_88

Weź se koło i się mocno uderz w czoło. Może pomoże.
Myślicie chyba śmiecie, że tutaj panujecie. Nieźle, nieźle, dalej żyjcie w takim przeświadczeniu.

ocenił(a) film na 4

zgadzam sie w pelni z Pietro697... laraaa2 to idiota pochadzacy z patologicznej rodzinie.

ocenił(a) film na 10
Private

Ssaj dupę, leszczu. Chyba te twoje myśli o patologicznej rodzinie muszą mieć odzwierciedlenie w rzeczywistości. Przykro mi, że w takiej zmuszony jesteś żyć, naprawdę Ci współczuję. I myślę, że większość użytkowników filmwebu również ci współczuje. Ale jedna sprawa: to, że masz taką rodzinę nie znaczy, że takie mają wszyscy, chociaż wiem, że byłoby ci lżej.

ocenił(a) film na 4
laraaa2

brawo brawo, wlasnie takimi komentarzami potwierdzasz teorie moja Pietra697 i shady_88 o tej patologi rodzinnej ktorej codziennie doswiadczas. A i zamiast ublizac nam podaj jakies konkretne argumenty na to ze film titanic jest dobry... jesli potrafisz.

ocenił(a) film na 5
Private

Myślę, że temu dziecku powinno się wytłumaczyć co oznacza słowo "argument", bo z tym ma chyba problem.

ocenił(a) film na 10
Private

A ty nadal o tej patologii, którą masz na co dzień? Oj, współczuje. Co, dziś też tata był ZŁY?

ocenił(a) film na 4
laraaa2

argument- stwierdzenie mające uzasadnić pewną tezę. Prosze bardzo... moze to mu ulatwi.

ocenił(a) film na 10
Private

Ok, to już wiemy, że umiesz posługiwać się internetem do wyszukania znaczenia jakiegoś słowa, masz jeszcze jakieś inne NIEZWYKŁE zdolności?

Chcecie wiedzieć, dlaczego ten film jest genialny, jest arcydziełem, ogólnie jednym z najlepszych filmów w historii kina? To już wam, fiuty, mówię: po pierwsze jest nakręcony z tak wielkim rozmachem, że większość filmów się po prostu kryje, po drugie ukazuje wspaniały wątek miłości (tak, tak tej, której tak bardzo nienawidzicie), po trzecie film daje nam do zrozumienia, że nieważne, jak bardzo bylibyśmy technicznie rozwinięci to i tak natura okaże się silniejsza, że jesteśmy potężni tylko w naszej cywilizacyjnej wyobraźni, po czwarte zostało to potwierdzone 11 oscarami (tak wiem, w waszych eksperckich głowach to po prostu pomyłka), po piąte przypomina o wielkiej tragedii, bo po 97 latach można by było o niej zapomnieć, po szóste pokazuje niesamowite sceny z dna Atlantyku, kiedy widzimy, jak "dumnie" statek przypomina o dawnych wydarzeniach, po siódme... chociaż może na razie wystarczy, znawcy filmów.
Jak tam, frajerzy? Dziś też cały dzień na filmwebie?

ocenił(a) film na 5
laraaa2

To najgłupsze argumenty jakie słyszałem

Jak film jest nakręcony z rozmachem to już arcydzieło, brawo
Jak pokazuje sceny z głębin to tez
jak jest miłość, co z tego ze po dwóch dniach znajomości, ale jest
Jeśli jest na faktach to też arcydzieło
Kurde to Ojciec Chrzestny nie jest arcydziełem, na to wygląda

Ej ty chyba naprawdę masz z 10 lat, bez kitu

ocenił(a) film na 10
shady_88

Ej, a ty chyba jesteś najgłupszym użytkownikiem filmwebu, wiesz o tym?

Ojcowi Chrzestnemu dałem 7/10, drugiej części już dałem 9/10, bo moim zdaniem zdecydowanie lepsza. Wiem, to nie jest dyskusja o Ojcu chrzestnym, ale serio, jedyna dobra scena w tym filmie była o propozycji nie do odrzucenia i o tym, co z tej propozycji wynikło.
A co do Titanica to:
- tak, większość filmów nakręconych z rozmachem to arcydzieła, Titanic również,
- jeśli chodzi o miłość: pewnie w twoim przypadku zanim pocałujesz dziewczynę to musi minąć minimum rok i pewnie już musisz być z nią zaręczony, dobre podejście, ale miłość ma to do siebie, że rozwija się szybko, nie doświadczyłeś?
- na faktach był np. Pianista, czy nie jest arcydziełem, albo Lista Schindlera też nie?

Coś jeszcze?

ocenił(a) film na 10
laraaa2

Powinno być Ojcu Chrzestnemu, sam się denerwuję, jak ktoś pisze z bykami, a tu taka siara.

ocenił(a) film na 5
laraaa2

Człowieku ty zacznij myśleć, jakby rozmach czy to, że film jest na faktach powodowały, że film jest arcydziełem, to mielibyśmy znacznie więcej takich filmów. Lista Schindelra jest arcydziełem bo wszystko zostało dopracowane, wyreżyserowane w perfekcyjny sposób i zostało nam coś ukazane czego nigdy wcześniej nie widzieliśmy, a mianowicie to, że jeden człowiek może bez użycia broni ocalić tysiące istnień. Co więcej film jest wstrząsający i smutny bez użycia holywoodkich dodatków, aha i jeszcze aktorstwo jest świetne.

Miłość w titanicu nie różni się od tej miłości z brazylijskich telenowel tylko tym, że tutaj chłopak jest biedny a dziewczyna bogata i jeszcze scenografią. Tak samo jak na przyjaźń tak i na miłość trzeba sobie zapracować. Po dwóch dniach znajomości możemy jedynie mówić o zauroczeniu, bo nie można partnera poznać w dwa dni, chyba że w bajkach albo w Big Brother (za dużo się tego gówna na oglądałeś chłopczyku). Gdyby rozmach mówił nam czy film jest arcydziełem czy nie to żaden film Bergmana czy Hitchcocka by nie był, więc nie pieprz takich głupot. A jak chce zobaczyć film na faktach to chce te fakty głównie zobaczyć, a tutaj oprócz katastrofy statku nic nie jest pokazane, tylko dwóch drętwych aktorów biega po nim i to właśnie cała katastrofa.

A do Ojca Chrzestnego tego melodramaciku nie ma co porównywać, Ojciec to kwintesencja sztuki, doskonałość w każdym calu, a titanic to jedynie mizerna próba dorównania takiemu melodramatowi jak np. Casablanca

I uwierz mi, że to nie ja jestem najgłupszym użytkownikiem na tym portalu, już 3 różnych się z ciebie nabija zastanawiając się jak można być takim tłokiem (sorry, ale taka jest prawda)

ocenił(a) film na 5
shady_88

Miłość w titanicu nie różni się od tej tam ni epowinno być "nie"

ocenił(a) film na 10
shady_88

Pier.dol się szmaciarzu. Największym debilem na tym forum jesteś ty. Imbecylem, cwelem, kmiotem, leszczem itp. W ogóle frajerem na maxa. Więc nie mów mi, że nie jestes naglupszym uzytkownikiem na tym forum, bo zaprzeczasz rzeczy, które są po prostu oczywiste.
Po tym, co piszesz, wygląda, że seriale brazylijskie są ci znane od podszewki, pewnie oglądasz ten syf całymi dniami, skoro takim jesteś znawcą?
Potwierdziłeś moje przypuszczenie, że nie wiesz, co to miłość, ogólnie ci współczuję, mimo, ze wiem, ze jestes idiotą z kompleksami.
Ojciec Chrzestny to kwintesencja sztuki - teraz to doje.bałeś, fiucie. Ogólnie jesteś smieszny i widac, ze masz bardzo dziecinne spojrzenie na swiat, skoro uwazasz Godfather za sztukę. Film gangsterski i tyle, nawet tak jest napisane na fw jako gatunek.

Na plus filmu Titanic trzeba dodać jeszcze pewną kwestię. Mianowicie film pokazuje, że tylko "lepsza połowa" załogi miała szansę na przeżycie. I taka jest prawda, teraz sytuacja wygląda identycznie, nawet po 97 latach od katastrofy.

Zapraszam do dalszej polemiki, kmiocie.

laraaa2

A wyzywanie drugich jest ok?
Przyjmij do wiadomości że inni mają swoje zdanie na temat filmu a nie narzucaj im swoje :/ Ja również uważam że twoje argumenty przemawiające 'za' sakralizacją Titanica są płytkie, bo tak można porównywać KAŻDY film.

ocenił(a) film na 4
laraaa2

A i zadziwiajace na faktach sa tez wszystkie filmy dokumentalne... je tez uwazasz za arcydziela.