7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790110
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

to serio jakaś kpina może mi ktoś wyjaśnić jak tak piękny film z tyloma Oscarami może mieć tak niską średnią i być w rankingu na 552 miejscu a np.taki Mroczny rycerz na 82 albo takie gwiezdne wojny w pierwszej setce nie wspomnę o Władcy pierścienia ja nie wiem kto tu głosuje ale taki klasyk jak Titanic przynajmniej powinien być w pierwszej 50śiątce!

ocenił(a) film na 6
jazdowicz2666

Najlepsza w tym filmie była piosenka C.Dion i to tyle

ocenił(a) film na 8
TheWittus

haha a może efekty specjalne to nie

ocenił(a) film na 6
marcinsss89

fajne ale the abyss dużo lepszy mimo że starszy

ocenił(a) film na 6
TheWittus

hehe odpowiednie miejsce ten film nie zasługuje na 11 oscarów i tytuł najlepszego filmu w historri bynajmniej tutaj użytkownicy ustawili go tutaj gdzie ma być.

A żirri dostało łapówki 11 oscarów hehe znam wiele filmów które miażdżą tytanica na podstawie wskażnikaa emocji film wymęcza przy 3/4 dniu nudny się robi porównując go do adrenaline 1 i 2 bynajmniej raz dziennie na 7 dni wskażnnik emoji oraz wymęczenie z powtarzalności wymęcza dopiero przy 4/5 dniu krótko mówiąc tytanic jest tylko na 1 raz na rok nie jest odpowiednim kandydatem na dzienny miniserial oscary zawyżone krótko i na temat.

Film ma niedociągłości np,ostatnia scena jak leo nie mógł wejść na tratwe heh tyle wokół było tratwy że film ma już 1 duży błąd nie jest odrealistyczniony do filmu .2 bład sikiera i kajdanki poco bić w kajdanki jak można w rure prrzeciąć na pół .3.Pokrywa lodowa uderzenie w nią powinno na miejscu uruchomić pompy lecz dopiero jak się nalało zaczeli się pytać o pompy .4 kotłownia heh jak statek mógł płynąc bo płynął przez jakiś czas po zalaniu kotłowni.5 Cały statek po zderzeniu można było wykorzystać na tratwe rozumny człowiek w takiej sytuacji wziąlby rozbił parapet ze statku po sklejał i by miał tratwe najwidoczniej w tamtych czasach ludzie byli mniej inteligenti niż obecnie :)I wiele wiele nie dociągłości

ocenił(a) film na 9
cukierek19900

Takie miałeś odczucia po pierwszym obejrzeniu tego filmu? i o czym Ty piszesz ... drobniutka kobietka siekierką miała przeciąć rurę na pół z resztą powodzenia życzę nie jednemu "koksowi" żeby taką rurę rozwalić siekierką.... hmm ale masz rację z tą tratwą, ale najwidoczniej tym co próbowali to przeszkadzali uciekający w panice tłumy ludzi no i banda złodziei którzy rozkradli wszystkie narzędzia potrzebne do zrobienia tratwy... a MacGyver zdążył już uciec :(

ocenił(a) film na 6
staggi

Za pierwszym razem film naprawde był wciągająjy lecz przy powtórkach wymęcza .Co do sikiery czyja wiem rura nie była cała w metalu tylko obwódka a ciśnienie w środku powinno robić za dodatkową siłę nie widziałem w filmie złodzieii :) zresztą tyle było po rozrzucanych żeczy że każdy miałby tratwe a ilość osób zabitych moim zdaniem przesadzona jak to było w 18 czy 19 wieku i większość ludzi toneło na wodzie pomimo z boku porozrrzucanych żeczy służacych za tratwe to sorry a np .w 15 czy 16 wieku piraci brali łapali co popadnie aby nie zatonąć w tej sytuacji moim zdaniem topielcy najpierw łapią co leci a tutaj zrobili jak chcieli smutną melodramatyczną historie :)

ocenił(a) film na 9
cukierek19900

masz trochę bujną wyobraźnie i pamiętaj to tylko film.. jak było naprawdę wiedzą tylko ci co to przeżyli. W wodzie była cała masa ludzi i na pewno każdy JAKBY mógł to by się tego złapał, bardziej prawdopodobne, że jeden mógł drugiego zrzucać aby na takiej "tratwie" się znaleźć. Poczytaj trochę o Titanicu, film wszystkiego nie opowie (Titanic zatonął w 1912, a więc nie 18 czy 19... ale 20 wiek)

ocenił(a) film na 10
cukierek19900

a pro po piratów koleś zastanów się co ty wogóle piszesz wez zobacz ilu było piratów na takim statku nawet setki nie było pewnie a zobacz ilu było ludzi na takim potężnym Titanicu tysiące w kotłowniach na piętrach klasa biedna i bogata kapitan załoga cała kucharze i jak ty se wyobrażasz żeby ci wszyscy ludzie robili dla siebie tratwę Może mieli jeszcze warsztacik zrobić i tam je wykonywać?

ocenił(a) film na 10
staggi

he he he he rozwaliła mnie twoja odp.masz mistrza to ci wyszło;D zgadzam się w 100% co napisałeś też mnie ten cukiereczek rozbawił z tą tratwą ma koleś fantazje;)

ocenił(a) film na 6
jazdowicz2666

E tam film nie zasluguje na 11 oscarów to tyle ;) film ma pewne usterki i rozumny człowiek to do strzeże

ocenił(a) film na 6
cukierek19900

Dlamnie film na jsden,raz tak jak dla większości.film robi wraźenie jednorazowe a że ty jesteś plakiem co trzyma rece w kieszeni ja nic na to nie poradze ;)

cukierek19900

Zanim zaczniesz się wypowiadać, zajrzyj do słownika, To po pierwsze. Po drugie zgadzam się z założycielem tematu - film zasługuje na o wiele wyższe miejsce, ale im więcej takich cukiereczków jak ten powyżej, tym więcej badziewnych filmów będzie się pojawiać w rankingu.

ocenił(a) film na 6
BubbleAngie

hehe badziewnych przyznaje forest na pierwsze też nie zasługuje lecz tytanic również w istocie pierwsze miejsce powinno pozostać puste bo jest wiele filmów takich jak tytanic .Każy się ze mną zgodzi że są filmy porównywalne do tytanica szkoda że nie jest to odzwierciedlone porównywalnie do oscarów.Ten titanic już dawno powinien być pobity bądź bardziej na wyrównanym miejscu z oscarami .Badziewnych filmów o czym ty mówisz człowieku filmy które są ocenione w mojej ocenie większość osób podziela tą opinie :)??Co do teoich ocen hmm . Zostawie to dla ciebie do zastanowienia :)

cukierek19900

Jak czytam Twoje wypowiedzi, to aż mi Cię żal.
Co dziwniejsze, wiele moich ocen również podziela spora grupa użytkowników FW, więc w takim razie wychodzi na to, że i Ty powinnaś się zastanowić nad swoimi ocenami. I, proszę podaj mi tytuły wielu innych filmów jak Titanic. Zresztą czytając wcześniejsze wypowiedzi, to nie wiem czy każdy się z Tobą zgodzi, że są filmy porównywalne do Titanica. Przemyśl swoje nastawienie, dzieciaku.

ocenił(a) film na 6
BubbleAngie

tytuły Bękarty wojny,Człowiek w ogniu,Incepcja :)i jeszcze pare tytułów :) co do zastonowienie sie hmm wydaje mi się że każdy niektóre film albo zawyża albo zaniża. Krótko mówiąc titanic tak jak wiele filmów nie ma od realnionej oceny .A co do miejsca wg mnie jest odpowiednie . A jeśli twierdzisz inaczej włącz swojego titanica 1 raz na dzień zobaczymy przy którym dasz sobie siana i tak samo włącz sobie moje wymienione tytuły zobaczysz różnice który film bardziej utrzymuje widza przy jego ekranizacji ;) I wtedy wróc i wsaw opinie .Bo większość sama twierdzi że tytanic jest tylko na 1 raz w roku czy na miesiąc :)Nie przykuwa oka tak jak przy pierwszej ekranizacji :)

cukierek19900

Nie muszę robić tego testu, ponieważ dwa lata temu oglądałam go niemal dzień w dzień. Wciąż jest to film do którego z uśmiechem wracam. W każdym razie są różne gusta i nie ma się o co sprzeczać, bo i tak nie dojdziemy do porozumienia.

ocenił(a) film na 6
BubbleAngie

niech będzie lecz zgodzisz się ze mną że troche zawyżyli rozdanie oscarów.
Dla tego filmu,dla mnie jest to troche smutne a nawet rozczarowanie że od powstania Ben Hur. tylko on tytanic i władca pierścieni dostali po 11 statuetek a są filmy godne dołączenia do tej czołówki to tyle mojego zasrzeżenia :)

ocenił(a) film na 9
cukierek19900

Więc Twoja ocena filmu zależy od tego ile razy dziennie jesteś go w stanie obejrzeć ? http://pl.wikipedia.org/wiki/70._ceremonia_wr%C4%99czenia_Oscar%C3%B3w ( prosta wikipedia poda Ci konkurentów Titanica i sam sobie odpowiedz czy naprawdę zasłużył czy nie ... zaznaczam, że Oscary przyznawano w 1997r, więc zapomnij o filmach od 1998-2012)

ocenił(a) film na 1
BubbleAngie

Zgadzam się ten cały cukierek to jeszcze dziecko żyjące w świecie "incepcji" "piratów z karaibów" i innych bajek - czepia się błędów titanicu a w podanej przez niego "incepcji" aż się od nich roi!

ocenił(a) film na 4
jazdowicz2666

Nie każdy musi przepadać za tego rodzaju kinem i należy to uszanować.