- Titanic
- Brokeback Mountain
- Casablanca
dziękuje za uwagę
Casablanca? Jejku, jak ja nie lubię tego filmu :( z Brokeback i Titaniciem i Pamiętnikiem się zgodzę. Ja bym tu jeszcze dodała Szkołę uczuć, przy której dostałam dosłownie histerii i do końca dnia byle co mogło wywołać u mnie płacz (nawet ziemniaki na talerzu, nie pytajcie dlaczego, bo sama nie wiem ;p) hmm... jeszcze może P.S. Kocham Cię
Jednak Titanic był, jest i będzie na pierwszym miejscu! bezapelacyjnie
Casablanca to jeden z najlepszych filmów w historii
Pamiętnik i Szkoła uczuć to gnioty dla młodzieży
nie wiem, do mnie nie przemawia jakoś, a jej fabuła jest niesamowicie banalna, ale co kto lubi :)
coś podobnego, Casablanca i banalna fabuła? ty chyba tego filmu nie widziałaś
banalną fabułę to właśnie mają Szkoła uczuć albo Pamiętnik
oglądałam i nie podobała mi się, i akurat okres powstania nie ma tu nic do rzeczy, nie potrafiłam utożsamić się z bohaterami, którzy dla mnie byli zbyt mało wyraziści i mdli (zwłaszcza Ilsa) - ale to moja opinia i mam do niej prawo :)
Szkoła uczuć to piękny film, kto powiedział że dla młodzieży? Właśnie nie, bo młodzież niestety jest taka że z byle powodu będzie wyśmiewać cały film, młodzież nie rozumie o czym to jest. Ale mimo wszystko nie uważam tego za najlepszy melodramat. Titanic jest bezapelacyjnie na pierwszym miejscu, i ja szczerze mówiąc nie trafiłam jeszcze na żaden film z którym mogłabym go porównywać. Nie ma tak wielkiego dzieła jak Titanic.
Zgadzam się. Titanik to jeden z najlepszych melodramatów. Wiele osób twierdzi, ze to tandetny, przereklamowany film. Nic bardziej mylnego. Piękna historia pokazana bardzo realistycznie, miłość na tle katastrofy, która wydarzyła się naprawdę. Wiernie oddane szczególy dot. samego statku. Film z klimatem, dobra gra aktorska, świetna muzyka. Wzrusza do łez....