Ktos wie może dlaczego pod koniec filmu, gdy zapytano sie Rose jak sie nazywa to ona odpowiedziała Dawson?
odpowiedź jest prosta, tak mi się wydaje.
Jack nosił nazwisko Dawson, a Rose tak ogromnie napełniona miłością do niego, nie chciała wracać do dawnego życia, całej tej arystokratycznej otoczki. Odrzuciła wygodne zycie w luksusie w imię ogromnej miłości, mimo iż wiemy jak skończyły się losy Jacka, jeszcze przed przybyciem szalup.
Nie no gdzie tam.
Odpowiedziała Dawson bo wyszła za Jacka potajemnie. Ślubu udzielił im ten ksiądz ktory był w jeden scenie z modlącym sie tłumem, gdy Titanic tonął.
Jaaasne :)
Ten do którego Jack z "nutką ironii w głosie" powiedział coś w stylu : "szybciej przez tę dolinę"?
Niby kiedy ten ślub?
Ten ślub jest ale tylko w limitowanej wersji reżyserskiej, niestety ciezko dostać ten film w polsce, poszukaj na ebayu ale moze byc drogi (w granicach 200-500$ za uzywany egzemplarz)
Dzieki za wszystkie odpowiedzi, ale chyba na ten slub to tam nie było by czasu :))) Więc najprawdopodobniej madlen.1991 ma racje :)))
Był czas, to było zanim titanic uderzył w górę lodową! W tej wersji rezyserskiej oni wlasnie wracali z potajemnego ślubu który odbył sie w pustej szalupie. Ślub trwał krótko-3 minuty, ale był bardzo romantyczny. Niestety producenci zrezygnowali z tego pomysłu, bo uznali to za lekkie przegiecie, Cameron był zmuszony wyciąć tą scene, ale została umieszczona na kilku wspomnianych przezemnie egzemplarzach. Dlatego na koniec filmu Rose odpowiada tak a nie inaczej.
To Ty masz ten film?!
O rany! A ja tak bardzo chciałam obejrzeć ten ślub, ale nie mogę zdobyć tego filmu!! ^^
Mam go ale nie sprzedam, kuzyn z USA mi taki egzemplarzyk załatwił, oczywiscie jest po angielsku wiec i tak byś nie zrozumiała.
Zapodaj mi ten film za pieniądze zapłacę w dolcach lub szylingach pakistańskich. Ponad to dla niewiedzących: titanika wysadzili ruscy- myśleli że Anglia przerzuca ładunki z uranem do ameryki i w ten sposób powstał chocapik.
Swoją drogą to jednak fakt że dzieciom można wcisnąć każdą bajkę...
AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAH HAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHA AHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAH AHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHH AHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA HAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH AHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAH AHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAAHAHHAHA
I po coś mi zepsół zabawę? Jeszcze nie skończyłem! Buahahahha nie wiedzialem ze ludzie są az tak naiwni:D
jest juz 2 cz. titanica widzialam zwiastun na youtube,ale nie mam zamiaru go ogladac ;/ ten film jest o tym ze wylowili Jacka w kostce lodu, romrozili i on im uciek zeby znalesc rose, ktora niestety(jak pamietamy z 1 cz.) umarla...
Ludzie to nie sa jaja,naprawde!!! Chociaz wiezyc sie nie chce ze ktos takie arcydzielo przerobil na (...) nie wiem jak "to" nazwac...
odpisałam Ci już w innym temacie, to nie zwiastun tylko udane zcalenie kilkunastu scen z innych filmów, w których grał Leo DiCaprio. Są tam sceny m.in. z "Romea i Julii" i oczywiście Titanica...
Co do tego tematu, popieram. Moim zdaniem Rose zrobiła to z miłości do Jacka. Miała z nim zejść na ląd i nigdy się z nim nie rozstać. Jack zamarzł, więc Rose "ochrzciła się" Dawson, by choć w ten sposób z nim być.
w zwiastunie natrafiłem za pewną nieścisłość; Atlantyk w tych rejonach nie zamarza w kwietniu, w ogóle nie zamarza, woda przy dnie ma 4*C, więc skąd wcięła się ta bryła lodu?