7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Co gdyby?

ocenił(a) film na 10

Czy ktoś z Was zastanawiał się jak by się potoczyło zycie Rose i Jacka, gdyby ten ostatni przeżył?

ocenił(a) film na 10
emi56765

no chyba byli by razem .:p mieliby dziciaki a Rose nie gadałaby z matką . ;P

ocenił(a) film na 10
burok95

no ale trzeba zwazyc na fakt, że Jack był no prawdę mówiąc biedakiem, a Rose też nie miała zadnego fachu...a z czegos musieli zyc...

ocenił(a) film na 10
emi56765

to Jack by malował za siano . a Rose by robiła to co przez 90 lat . ;P

emi56765

Jasne, miliony razy :) Gdzieś kołacze mi się po głowie dialog, kiedy (zanim Jack nauczył Rose pluć) snuli plany o (nie pamiętam dokładnie) wyjeździe nad jakieś molo, picie taniego piwa czy wina, jeżdżenie konno (okrakiem! :)), potem wizyta na karuzeli aż do zwymiotowania... Myślę, że byliby fajną parą, widać po nich tę chemię, pasję, szaleństwo, na pewno by się nie nudzili ze sobą, mieliby ciekawe życie. Jack pewnie by zarabiał malując, albo chwytając się różnych zajęć, Rose też dałaby sobie jakoś radę, myślę, że Jack musiałby ją na początku uczyć skromnego życia, bez służby, kamerdynerów, ale z tym nie byłoby większego problemu. A potem to już piękny, zapewne skromny, kameralny ślub, dzieci... Miałabym nadzieję, że ta miłość nie wypaliłaby się z czasem, nie zgasła albo nie zamieniła się w przywiązanie, tylko paliła się równym płomieniem aż do końca, kiedy to umarliby, może razem jako staruszkowie leżąc w łóżku... :) Ot, taka moja dywagacja.

ocenił(a) film na 9
Johanna

Ja myślę tak samo :)

ocenił(a) film na 9
Johanna

ktoś pisał że oni wzięli ślub na statku ale ta scena została z filmu wycięta , nie wiem czy to prawda :)

ocenił(a) film na 9
sarah496

Może tak być, na koniec przecież jest scena, w której proszą ją o podanie nazwiska. Przedstawia się wtedy jako Rose Dawson.

ocenił(a) film na 7
emi56765

Rose zapewne sprzedałaby naszyjnik, który znalazła w płaszczu, założyłaby konto w banku i oboje żyliby do starości z bankowych odsetek. :D

ocenił(a) film na 10
Theodoros

Rose zostałaby aktorką (mówiła to Jackowi) a Jack były malarzem. ;)

ocenił(a) film na 9
emi56765

Na pewno byliby szczęśliwi, mimo niemal pewnej biedy, ale mieliby siebie. Do tego gromadka pociech i ciepełko rodzinne:) A Rose nareszcie mogłaby być sobą.