7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790145
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Gdyby tamci dwaj mężczyźni wypatrujący niebezpieczeństw nie zapatrzyli się na tę parę, może w porę dojrzeliby wystający lodowiec ? ;)

ocenił(a) film na 10
koa222

To nie wina Jacka i rose,że marynarze się w nich wpatrywali...
Jack i Rose patrzeli tylko na siebie i nikogo nie prowokowali do tego, aby się na nich patrzono.... ;) pozdro

ocenił(a) film na 10
agusiak10

też mi przemknęło przez myśl że to przez nich Titanic zatonął :P

koa222

noo troche prawda:))
ale ciekawe z jakiej przyczyny zatonal prawdziwy titanic bo to to tylko wymyslone sceny ... :PP

linds20

Prawdziwy Titanic płynął za szybko, by pobić rekord prędkości. Po drugie w bocianim gnieździe nie było lornetek i nie można było zobaczyć z daleka góry lodowej. Po trzecie pogoda w tym dniu (14 kwietnia 1912 o ile mnie pamięć nie myli) była bezwietrzna, czyli nie było fal które odbijałby się od góry lodowej. Titanic został okrzyknięty niezatapialnym bo posiadał specjalne wodoszczelne grodzia, ale one działały głównie na dziobie i na tym się skupiały. Gdyby Titanic uderzył dziobem w górę lodową a nie bokiem to nie zatonąłby tak szybko i Carpathia zdąrzyłaby przypłynąć z pomocą.

Może były jeszcze jakieś przyczyny... nie wiem...

linds20

Prawdziwy Titanic płynął za szybko, by pobić rekord prędkości. Po drugie w bocianim gnieździe nie było lornetek i nie można było zobaczyć z daleka góry lodowej. Po trzecie pogoda w tym dniu (14 kwietnia 1912 o ile mnie pamięć nie myli) była bezwietrzna, czyli nie było fal które odbijałby się od góry lodowej. Titanic został okrzyknięty niezatapialnym bo posiadał specjalne wodoszczelne grodzia, ale one działały głównie na dziobie i na tym się skupiały. Gdyby Titanic uderzył dziobem w górę lodową a nie bokiem to nie zatonąłby tak szybko i Carpathia zdąrzyłaby przypłynąć z pomocą.

Może były jeszcze jakieś przyczyny... nie wiem...

ocenił(a) film na 8
Domi_Nique

haha:D

do założyciela: ciekawy punkt widzenia^^