7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790083
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Kiedy byłem na Titanicu w kinie IMAX byłem zawiedziony.
Film tak wychwalano na pokazach przed premierowych, jednak efekty 3D jak na IMAX wypadły
bardzo słabo. Co jeszcze bardziej zraziło ludzi do tego filmu.
Nie wiem od czego to zależy, że dopiero na telewizorze efekt jest naprawdę zauważalny.
Oglądając Titanica na Blue Ray 3D dopiero zauważyłem jak bardzo film rożni się od oryginału
jeśli chodzi o jakość obrazu. Efekt 3D jest naprawdę udany jak na taki film.

onezym

Już było parę tematów tutaj, jeśli chodzi o efekt 3D w "Titanicu". Jedni byli zachwyceni, a drudzy zawiedzeni. Od czego to zależy? Nie wiem, ale jedni pisali, że w ogóle nie widzieli głębi w filmie. - Ponoć nie każdy dostrzeże trójwymiar w filmie.
Ty za to piszesz, że efekt jest widoczny w telewizorze, ale w kinie go nie widziałeś. - Ciekawe... Również byłam w IMAXie i nie zawiodłam się seansem, a wręcz mnie zaskoczył. Nie spodziewałam się, że ze starej produkcji można jeszcze tyle wyciągnąć. ;) Obraz ostry i czysty, tak jakby dopiero co nakręcony, głębia również zauważalna.

Slaught

Tzn. W Imaxie dostrzegłem ten wyraźny ostry obraz i to było już dla mnie zaskoczenie. A co do głębi to widziałem ją jedynie w pojedynczych scenach. A na telewizorze widać ją przez cały film. Może siedziałem w złym miejscu też może być, słyszałem że jeśli sala IMAX ma ok 400 miejsc to tylko 80% nadaję się na filmy 3D.

onezym

Mnie się wydaje, że to nie tylko Imaxa się tyczy. Jak pierwszy raz byłam na 3D to pani w kasie powiedziała, że najlepsze są miejsca środkowe (to było akurat w Cinema-City). I od tego momentu żadnych innych miejsc nie biorę jak centralne, gdy wybieram się na film trójwymiarowy. Pamiętasz gdzie mniej więcej siedziałeś na seansie "Titanica"? :)

Slaught

No tak masz rację ja własnie jestem pracownikiem Kina CC i zawsze siadam pośrodku sali. Nasze kino nie ma sali Imax i dojeżdżam do innego kina. W Imaxie siedziałem ok 3, 4 rzędów bliżej od środka sali. Myślałem że będzie przez to lepiej.