Każdy kto uważa że to najlepszy film na świecie niech da tutaj swój komentarz!!!
Ja się wpisze,bo osobiście lubię Titanic'a i uważam,że jest naprawdę wielkim dziełem,chociaż cenie go sobie głównie dlatego iż jest to prawdziwa historia.Ale podziwiam Cameron'a za to,że ukazał wszystko tak realistycznie.I tak po za tym świetna gra aktorska i oczywiście najlepsza obsada.Oglądałam jeszcze tego Titanic'a z 1996 r. z Catherine Zeta-Jones i osobiście się zawiodłam,bo gra aktorska była banalna,a i treśc bardzo różniła się od owej z 1997.
Dobra,ja kończe pzdr :p.
jaaaaa ! xd moęoglądać codzień i mi się nie znudzi... btw. znam wszytskie szczegóły z realnej histroii Titanica więc się wpisuje;p
O! Fajnie, że ktoś się znalazł :)
Mogłabyś mi napisać, jak to było z tym statkiem, który znajdował się blisko Titanica i mimo to nie odpowiadał na jego sygnały SOS?
no pewnie ;)
a więc w czasie katastrofy i nadawania sygnał SOS w pobliżu znajdowało się kilka statków, które odpowiedziały na wezwanie: Mount Temple, Frankfurt i Olympic. Olympic znajdował się najbliżej, niestety jednak był zbyt daleko by przybył na czas, a na Titanicu trwał wyścig z czasem ;/ sprawdzałam że był 500 mil od niego. Wiemy, że Carpatia najdowała się tylko 58 mil od Titanica więc zdąyła pomóc niewielu ocalałym. Jednake statku który nie odpowiedział na wezwanie dotyczą różne spekulacje. Jedna jest to, że wiadomośc nie została odebrana przez wiele zakłóceń w odbiorze. Inną, że ta historia jest zupełnie wymyślona aby podsycić sprawę Titanica. Więc nie wiemy do końca jak to było ;/
no pewnie ;)
a więc w czasie katastrofy i nadawania sygnał SOS w pobliżu znajdowało się kilka statków, które odpowiedziały na wezwanie: Mount Temple, Frankfurt i Olympic. Olympic znajdował się najbliżej, niestety jednak był zbyt daleko by przybył na czas, a na Titanicu trwał wyścig z czasem ;/ sprawdzałam że był 500 mil od niego. Wiemy, że Carpatia najdowała się tylko 58 mil od Titanica więc zdąyła pomóc niewielu ocalałym. Jednake statku który nie odpowiedział na wezwanie dotyczą różne spekulacje. Jedna jest to, że wiadomośc nie została odebrana przez wiele zakłóceń w odbiorze. Inną, że ta historia jest zupełnie wymyślona aby podsycić sprawę Titanica. Więc nie wiemy do końca jak to było ;/
Kiedy umiera Jack :D Nie no żartuję, najbardziej mi się podobało jak Rose wyskoczyła z szalupy do Jacka.
Gdy pęka kopuła. Dostaje skrętu kiszek w tym momencie. Swoją drogą drugi taki moment, że się wszystko we mnie przewraca, jest w "Twierdzy" gdy obserwatorzy dostrzegają Nicolasa Cage i krzyczą "zielony dym!" Więcej w żadnym filmie nie dostaję "skrętu kiszek" :)
Mnie najbardziej podoba się scena od zgaśnięcia świateł Titnica do jego całkowitego zatonięcia. Było to poprostu ZAJ****TE!
wpisuję się ,jeden z moich ulubionych filmów :D pozdrawiam wszystkich wpisujących
świetna scena <3 ale mi się podoba ta :)
http://www.youtube.com/watch?v=snXOta0iWHw
aż zionie w niej magią <3 :) kocham tą scenę moim zdaniem najlepsza i ta muzyka <3
mieli się tu wpisywać tylko ci, dla których ten film jest najlepszy, a więc... SPIEPRZAJ BURAKU!!!!!
Doskonała fabuła, nastrojowa muzyka, dobre efekty specjalne czynią ten film klasyką. Zastanawia mnie tylko dlaczego ma średnią TYLKO 8.1/10?!
ja jestem fanką tego wspaniałego filmu i uważam, że jest najlepszy! ;*
pozdrawiaM
Ja nie jestem jakąś wielką fanką melodramatów... I uważam, że jest wiele znakomitych filmów... Ale choć to trochę głupio sentymentalne, nigdy chyba nie będzie filmu, którego tak bym pokochała, jak "Titanica". Dla mnie to DZIEŁO WSZECH CZASÓW.
Ja się wpisuję bo ten FILM JEST SUPEROWY!!!! Najlepszy jaki oglądałam- a oglądam go za każdym razem gdy leci w telewizji a oprócz tego mam go jeszcze na kompie :D:D
Kocham ten film :) Jednak za każdym razem jak go oglądam, nie jestem w stanie pogodzić się z tym, że na końcu umiera Jack, a nie Rose ;(
No tak, tylko wtedy cała akcja ze "starą" Rose byłaby bez sensu :)
Nie miałby tego kto odpowiedzieć, bo nie zgłosiłby się nikt, kto wiedziałby cokolwiek o brylancie.
Ja dalem 9/10 - dla mnie to wysoka ocena.
Najlepsza scena na koncu.
Muzyka tez jet rewelacyjna.
Najpiekniejszy film na swiecie. Wspaniała obsada aktorska. Piekna miłość powiązaną z wielką tragedią. Jest to jeden z nielicznych filmow na którym wylewam łzy. Dla mnie ten film zajmuje miejsce numer 1 na liscie najlepszych filmów i wiem ze nigdy tego miejsca nie utraci bo nigdy nie powstanie większy hit filmowy od Titanica.
Film o tym jak ciapowaty Di Caprio próbuje dobrać się do majtek Kate Winslet, po czym ginie. A gdyby grał Bruce Willis to on by ich wszystkich uratował i wtedy byłby to naprawde dobry film.
Rzeczywiście świetny film. U mnie zajmuje 2 miejsce jako najlepszy film (1 miejsce "Moulin Rouge!"). A scena, która mi się najbardziej podobała to wtedy gdy ze statku strzelają tymi fajerwerkami, żeby ktoś zauważył Titanica, a kamera się oddala ukazując maleńki statek pośród bezkresnego morza, pokazując, że Titanic jest tylko małym pyłkiem na tak ogromnej wodzie i nie ma szans. Bardzo przejmujące. A druga scena, to wtedy, gdy Rose wyskakuje z szalupy do Jacka....jakie to wzruszające. Daję 9/10.
A dla mnie wzruszające są trzy sceny. 1 Kiedy Titanic zderza się z górą lodową. 2 Kiedy William Murdoch wydał polecenie do maszynowni "cała wstecz" i te kilka ujęć w maszynowni. 3 Moment od odłamania się rufy statku do jego całkowitego zatonięcia. Sceny miłosne mnie nie interesują:)
Ten film jest poprostu rewelacyjny.
Uwielbiam go oglądać, z chęcią bym obejrzała titanica z tymi wszystkimi wycietymi scenami ale niestety nie wiem skąd można ściągnac żeby był oczywiście z lektorem
Widziałem go chyba z 10 razy i zawsze mi się bardzo podoba. Dla mnie jest to najlepszy film katastroficzny w historii.