PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=187}
7,3 789 tys. ocen
7,3 10 1 788676
7,3 84 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Każdy kto uważa że to najlepszy film na świecie niech da tutaj swój komentarz!!!

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Ja się wpisze,bo osobiście lubię Titanic'a i uważam,że jest naprawdę wielkim dziełem,chociaż cenie go sobie głównie dlatego iż jest to prawdziwa historia.Ale podziwiam Cameron'a za to,że ukazał wszystko tak realistycznie.I tak po za tym świetna gra aktorska i oczywiście najlepsza obsada.Oglądałam jeszcze tego Titanic'a z 1996 r. z Catherine Zeta-Jones i osobiście się zawiodłam,bo gra aktorska była banalna,a i treśc bardzo różniła się od owej z 1997.
Dobra,ja kończe pzdr :p.

ocenił(a) film na 10
TrusKaWeEeCzka

Ja też się wpisuje. Titanic to naprawdę zajebisty film!!!!!

użytkownik usunięty
TrusKaWeEeCzka

jaaaaa ! xd moęoglądać codzień i mi się nie znudzi... btw. znam wszytskie szczegóły z realnej histroii Titanica więc się wpisuje;p

O! Fajnie, że ktoś się znalazł :)
Mogłabyś mi napisać, jak to było z tym statkiem, który znajdował się blisko Titanica i mimo to nie odpowiadał na jego sygnały SOS?

użytkownik usunięty
Aquilone

no pewnie ;)
a więc w czasie katastrofy i nadawania sygnał SOS w pobliżu znajdowało się kilka statków, które odpowiedziały na wezwanie: Mount Temple, Frankfurt i Olympic. Olympic znajdował się najbliżej, niestety jednak był zbyt daleko by przybył na czas, a na Titanicu trwał wyścig z czasem ;/ sprawdzałam że był 500 mil od niego. Wiemy, że Carpatia najdowała się tylko 58 mil od Titanica więc zdąyła pomóc niewielu ocalałym. Jednake statku który nie odpowiedział na wezwanie dotyczą różne spekulacje. Jedna jest to, że wiadomośc nie została odebrana przez wiele zakłóceń w odbiorze. Inną, że ta historia jest zupełnie wymyślona aby podsycić sprawę Titanica. Więc nie wiemy do końca jak to było ;/

użytkownik usunięty

no pewnie ;)
a więc w czasie katastrofy i nadawania sygnał SOS w pobliżu znajdowało się kilka statków, które odpowiedziały na wezwanie: Mount Temple, Frankfurt i Olympic. Olympic znajdował się najbliżej, niestety jednak był zbyt daleko by przybył na czas, a na Titanicu trwał wyścig z czasem ;/ sprawdzałam że był 500 mil od niego. Wiemy, że Carpatia najdowała się tylko 58 mil od Titanica więc zdąyła pomóc niewielu ocalałym. Jednake statku który nie odpowiedział na wezwanie dotyczą różne spekulacje. Jedna jest to, że wiadomośc nie została odebrana przez wiele zakłóceń w odbiorze. Inną, że ta historia jest zupełnie wymyślona aby podsycić sprawę Titanica. Więc nie wiemy do końca jak to było ;/

Corleone_94

Wpisuję się również:)

ocenił(a) film na 8
EM_DE_KE_AS

nie nazwałabym tego "najlepszym" filmem na świecie ale był OK.

Corleone_94

A jaka scene najbardziej wam sie spodobała?

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Kiedy umiera Jack :D Nie no żartuję, najbardziej mi się podobało jak Rose wyskoczyła z szalupy do Jacka.

T_a

nie wiem czemu, ale Twoja opowiedź mnie bardzo śmieszy:D

ocenił(a) film na 10
xsmarzakie

Podejrzewam podobne poczucie humoru ;D

Corleone_94

2:36:44 - 2:37:05. Od zawsze. Ta scena coś w sobie ma.

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Gdy pęka kopuła. Dostaje skrętu kiszek w tym momencie. Swoją drogą drugi taki moment, że się wszystko we mnie przewraca, jest w "Twierdzy" gdy obserwatorzy dostrzegają Nicolasa Cage i krzyczą "zielony dym!" Więcej w żadnym filmie nie dostaję "skrętu kiszek" :)

Corleone_94

Hmm... wpisuję się ;P

Corleone_94

Mnie najbardziej podoba się scena od zgaśnięcia świateł Titnica do jego całkowitego zatonięcia. Było to poprostu ZAJ****TE!

użytkownik usunięty
michaelloxd

wpisuję się ,jeden z moich ulubionych filmów :D pozdrawiam wszystkich wpisujących

użytkownik usunięty

świetna scena <3 ale mi się podoba ta :)

http://www.youtube.com/watch?v=snXOta0iWHw

aż zionie w niej magią <3 :) kocham tą scenę moim zdaniem najlepsza i ta muzyka <3

użytkownik usunięty

To prawda, jedna z "magiczniejszych" scen w historii kina :)

użytkownik usunięty

oj tak :) nawet nie wiedziałem że się zgodzisz :)

Corleone_94

zgadzam się.
dla mnie ten film jest genialny.
ocena 10/10

maxior

co za idiotyczny temat!!!

Film do bani

użytkownik usunięty
k0zak111

tee sam jesteś do bani i nie kozakuk tak kozaku :p :p

ocenił(a) film na 10

Również się wpisuję :) Film mi się podobał... Nawet bardzo... :) 10/10.

ocenił(a) film na 10
k0zak111

mieli się tu wpisywać tylko ci, dla których ten film jest najlepszy, a więc... SPIEPRZAJ BURAKU!!!!!

Corleone_94

wpisałam się... xD Temat nie jest zbyt ambitny, ale film boski... :P

Corleone_94

Może nie najlepszy na świecie, ale coś w tym rodzaju ;))

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Doskonała fabuła, nastrojowa muzyka, dobre efekty specjalne czynią ten film klasyką. Zastanawia mnie tylko dlaczego ma średnią TYLKO 8.1/10?!

ocenił(a) film na 10
ziomek555

ja jestem fanką tego wspaniałego filmu i uważam, że jest najlepszy! ;*
pozdrawiaM

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Ja nie jestem jakąś wielką fanką melodramatów... I uważam, że jest wiele znakomitych filmów... Ale choć to trochę głupio sentymentalne, nigdy chyba nie będzie filmu, którego tak bym pokochała, jak "Titanica". Dla mnie to DZIEŁO WSZECH CZASÓW.

annette_6

Ja się wpisuję bo ten FILM JEST SUPEROWY!!!! Najlepszy jaki oglądałam- a oglądam go za każdym razem gdy leci w telewizji a oprócz tego mam go jeszcze na kompie :D:D

Corleone_94

Kocham ten film :) Jednak za każdym razem jak go oglądam, nie jestem w stanie pogodzić się z tym, że na końcu umiera Jack, a nie Rose ;(

agulec90

Oczywiście się wpisuję ;)

agulec90

No tak, tylko wtedy cała akcja ze "starą" Rose byłaby bez sensu :)
Nie miałby tego kto odpowiedzieć, bo nie zgłosiłby się nikt, kto wiedziałby cokolwiek o brylancie.

ocenił(a) film na 10
annette_6

wpisuje się titanic to arcydzieło!!!

użytkownik usunięty
Corleone_94

Może nie najlepszy ale jeden z najlepszych.

10/10

ocenił(a) film na 9

Ja dalem 9/10 - dla mnie to wysoka ocena.
Najlepsza scena na koncu.
Muzyka tez jet rewelacyjna.

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Najpiekniejszy film na swiecie. Wspaniała obsada aktorska. Piekna miłość powiązaną z wielką tragedią. Jest to jeden z nielicznych filmow na którym wylewam łzy. Dla mnie ten film zajmuje miejsce numer 1 na liscie najlepszych filmów i wiem ze nigdy tego miejsca nie utraci bo nigdy nie powstanie większy hit filmowy od Titanica.

brunetka1989

zgadzam się

brunetka1989

Film o tym jak ciapowaty Di Caprio próbuje dobrać się do majtek Kate Winslet, po czym ginie. A gdyby grał Bruce Willis to on by ich wszystkich uratował i wtedy byłby to naprawde dobry film.

ocenił(a) film na 9
Corleone_94

Rzeczywiście świetny film. U mnie zajmuje 2 miejsce jako najlepszy film (1 miejsce "Moulin Rouge!"). A scena, która mi się najbardziej podobała to wtedy gdy ze statku strzelają tymi fajerwerkami, żeby ktoś zauważył Titanica, a kamera się oddala ukazując maleńki statek pośród bezkresnego morza, pokazując, że Titanic jest tylko małym pyłkiem na tak ogromnej wodzie i nie ma szans. Bardzo przejmujące. A druga scena, to wtedy, gdy Rose wyskakuje z szalupy do Jacka....jakie to wzruszające. Daję 9/10.

ocenił(a) film na 10
Bonnie_filmweb

A dla mnie wzruszające są trzy sceny. 1 Kiedy Titanic zderza się z górą lodową. 2 Kiedy William Murdoch wydał polecenie do maszynowni "cała wstecz" i te kilka ujęć w maszynowni. 3 Moment od odłamania się rufy statku do jego całkowitego zatonięcia. Sceny miłosne mnie nie interesują:)

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Ten film jest poprostu rewelacyjny.
Uwielbiam go oglądać, z chęcią bym obejrzała titanica z tymi wszystkimi wycietymi scenami ale niestety nie wiem skąd można ściągnac żeby był oczywiście z lektorem

ocenił(a) film na 10
martyna22p

Jest na www.pecetowiec.pl

ocenił(a) film na 10
Corleone_94

Widziałem go chyba z 10 razy i zawsze mi się bardzo podoba. Dla mnie jest to najlepszy film katastroficzny w historii.

Corleone_94

Wpisuję się :)

ocenił(a) film na 10
Forrest_Gump

Najlepszy film świata. Bardzo romantyczny. Wpisuje się

Corleone_94

najbardziej lubie scene kiedy rose wychodzi z samochodu i podnosi głowe
kocham ten film ale są i inne dobre filmy