Każdy kto uważa że to najlepszy film na świecie niech da tutaj swój komentarz!!!
to mój ukochany film, bardzo często go oglądam. Kiedy wchodził do kin miałam jakieś 15 lat i pamiętam jak ganiałam co 2 tygodnie do kiosku po bravo, a potem wisiało pełno plakatów na ścianie no i jaka byłam zakochana w Leonardo teraz się z tego śmieje;) fajne to były czasy.
Pozdrawiam fanów titanica.
Genialny film .!!!
Jeden z najlepszych ;**
Cameron świetnie go zrealizował ;D
Mogę go oglądac setki razy a i tak mi się nie znudzi .! xD
Słaby
Powiem szczerze że Titanic nigdy mi się nie podobał a jestem na tyle stary że byłem na premierze kinowej. Film wówczas był bardzo rozreklamowany jako melodramat i waliły na niego tłumy zarówno zakochanych parek, jak i staszych pań, które chciały popłakać w chusteczkę. Filmu w przeciwieństwie do krytyków Avatara nie ocenię na 1 na 10 ale na mocne 6 lub 7 za świetne odwzorowanie epoki, kostiumy, wnętrza, scenografię oraz samą sekwencję tonięcia statku i jedyną wzruszającą sekwencję jaką była ostatnia partia odergana przez orkiestrę. Największy minus to sam wątek romantyczny,(ona rozpieszczona, niewychowana - panienka z dobrego domu która pozuje nago, tańczy przed robolami na stole czy wreszcie daje 4 liter na tylnym siedzeniu samochodu przybłędzie którego zna od kilku dni (w tych czasach nie do pomyślenia) on prostacki, plujący za burtę i udający duszę artystyczną) fatalny dobór aktorów - wczesny Leo "boski" wywołujący piski i "sikanie w majtki" u nastolatek,które wieszały jego zdjęcia na ścianie, jedyna dobra rola jaka wcześniej zagrał to przygłup we wspaniałym "Co gryzie Gilberta Grape" - no ale tu nie musiał grać, po prostu był sobą. (Szczęśliwie w ostatnich produkcjach Leo się nieco wyrobił i faktycznie zaczyna być dobrym aktorem). Kate Winslet grubawa i brzydka, starsza od Leo ale cuż przynajmniej umiała grać. Gwóźdż do trumny - stara sklerotyczka która na końcu filmu wrzuca do morza bezcenny diament,(nie wiadomo po co bo przecież Leosia to nie ożywi - mogła wrzucić kwiaty lub zmówić "wieczne odpoczywanie")zamiast podarować go swojej wnuczce, choćby jako prezent ślubny - sorki ale tego zachowania nie mogę sobie wytłumaczyć romantyzmem a wyłącznie zaawansowaną miażdżycą.
Ja również, uwielbiam ten film.
Najlepsza scena to http://www.youtube.com/watch?v=MoG_qglujHI&feature=related A szczególnie jak Cal rozmawia z Jackiem i tak jego biedna mina 1:40 - 1:50. Kocham To :*
Genialny film, prawdziwe arcydzieło...:) na mojej osobistej liście jest zdecydowanie na 1 miejscu...
najlepszy z najlepszych ;)
nigdy nie bedzie niczego lepszego niz Titanic i Leo :D
Zgadzam się z tobą,Titanic to klasa sama dla siebie i zaden film nie może z nim konkurowac na żadnej płaszczyznie
TAK! Świetny film! Gdy byłam w podstawówce z klasą na nim w kinie, zrobił na mnie piorunujące wrażenie! Gdy wyszliśmy z kina na ulicę była taka cisza wśród nas, czułam się jakbym wyszła z innej rzeczywistości. Nie wiem czy jest najlepszy na świecie ale na pewno jest w 10ce!!!!!! Denerwuje mnie jedynie DiCaprio (pomijając fakt, że go nie lubię) myśle, że nie pasuje do Winslet (17 lat?), wygląda na młodszego, powinni inaczej dobrać parę np. on i Keira Knightley bardziej by pasowała do niego... lub na odwrót...
Wkurza mnie krytyka tego filmu, śmieją się np. ze sceny na dziobie statku http://gfx.filmweb.pl/ph/01/87/187/45658.1.jpg lub tego ile razy gł. bohaterka woła "Jack" ...ciekawe, że ci sami ludzie lata temu byli na tym filmie w kinie i się zachwycali.... a nikt nie śmieje się z litrów krwi w horrorach lub nie liczy ile trupów jest w standardowym sensacyjnym rodem z Hollywood!
Boję się używać sformułowania "najlepszy ze wszystkich", gdyż nie ma najlepszego filmu w dziejach kina, każdy coś wnosi.. no, dobra nie każdy;D ale wiele filmów.
Jednak "Titanic" mogę oglądać setki razy i chyba nigdy mi się nie znudzi. Dla mnie to najlepszy wyciskacz łez jaki mogę sobie wyobrazić. Z reguły nie płaczę często na filmach, ale ten jest tak wzruszający, że niemal od pierwszych scen mam łzy w oczach. Dobra rzecz, kiedy potrzebujemy przeżyć katharsis ;) nie dołuje, ale oczyszcza nas :) oceniam 10/10
__________$_______$$_$
____________$$$__$_$$$$
_KOCHAM_____$$__$$_____$
___T_______$$$_$__$_____$
___I______$$$$_____$$___$$$$$$
___T_____$$$$$______$$_$______$$
___A____$$$$$_______$$________$_$$
___N____$$$$$_______$_______$
___I____$$$$$$_____$_______$
___C_____$$$$$$____$______$
___A______$$$$$$$$_______$
__$$$_________$$$$$$$_$$
$$$$$$$_________$$$
_$$$$$$$_________$
__$$$$$$_________$$
___$$$___$_______$$
___________$_____$__$
_______$$$$_$___$
_____$$$$$$__$_$$
____$$$$$$$___$$
____$$$$$______$
____$$$________$
____$__________$
_____________$_$
______________$$
______________$
______________$
______________$
______________$
______________$
Oglądałam Titanica kilkakrotnie i muszę przyznać,ze jest to w moim odczuciu najpiękniejszy film i najpiękniejsza historia. W chwytający za serce, sugestywny sposób opowiedziana i odegrana przez aktorów fabuła, bogactwo zaprezentowanych w niej uczuć i emocji. Sam dramatyzm katastrofy przedstawiony bardzo naturalistycznie-pozwalający zrozumieć jego istotę i ogólny dramat.Film skutecznie i wspaniale opiera się działaniu czasu.Jest w swym romantyzmie ponadczasowy, ma moc uwrażliwienia i nieustannego wzruszenia. Pokazuje piękno oraz siłę prawdziwej miłości, która ujawnia się zarówno w fascynacji, czułości głównych bohaterów, jak również(i przede wszystkim) w porzuceniu konwenansów przez Rose,wzajemnej walce o życie, poświęceniu życia Jacka w ramach ratowania ukochanej, spełnienia przez Rose przyrzeczeń danych Jackowi. To jest i będzie zawsze mój ukochany film