7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Fabuła powstała na zasadzie ponownego przemielenia starych, nudnych wątków - miłość na tle rozpadającego się statku (dlaczego nie w rozklekotanym trabancie?); proste aktorstwo (on wzdycha do niej i nawzajem); muzyka - bodaj wszystko na bazie piosenki Celine Dion, stereotypowa. Podsumowując - wszystko na poziomie teatrzyku szkolnego, tylko podkolorozywane dzięki włożeniu milionów dolarów.

ocenił(a) film na 8
tomwaits

Jak piosenka może być stereotypowa? Kto mi to wyjaśni?

tomwaits

Jak może być stereotypowa gdy jest jedną z nielicznych którą 99% ludzi na świecie rozpoznaje bez problemu... ??? O co Ci chodzi ?

mmarcin10

pozbawiona oryginalności (2. znaczenie w PWN). Rozpoznawalność to nie to samo, co oryginalność. Niewątpliwie piosenki Dody są rozpoznawalne, co nie znaczy, że są pierwszej świeżości.

ocenił(a) film na 10
tomwaits

Mam maleńką prośbę- nie pisz o Dodzie i ARTYSTCE, jaką jest C. Dion w jednym zdaniu- za to powinni karac. Pani Dion to "kanadyjski słowik", Doda ........szkoda mówic.

agnieszka_26

ale ja nie piszę, jaką artystką jest Dion, tylko na temat piosenki i muzyki do Titanica

tomwaits

posłuchaj tego:

http://www.youtube.com/watch?v=eZD3L_B-_IY&NR=1

Poczytaj trochę, pomyśl x2, dopiero przyjdź tutaj i porozmawiaj jak człowiek, bo sęsu w tej rozmowie nie widzę.

mmarcin10

Racja, film zawiera trochę więcej motywów muzycznych, poza piosenką Dion i kawałkami na niej opartymi. Wszystkie one są mało oryginalne.
Sensem naszej dyskusji jest wymiana opinii na temat filmu Titanic.

tomwaits

Ta rozmowa jest bez sęsu, wg. twojej opini najbardziej kasowy krążek z muzyką klasyczną ("Back to Titanic")skomponowany przez wybitnego artystę Jamesa Hornera jest mało oryginalny. ???. Do czego zmierzasz ?, bo wszystkie gwiazdy na niebie i historia wskazuje że jesteś w błędzie, po co wypisujesz głupoty, napisz w prost: Film mi się nie podoba i po temacie...

mmarcin10

James Horner jest bardzo przeciętnym artystą i powiela dawno sprawdzone, hollywoodzkie wzorce. Prawda jest taka, że muzyka to najsłabsza strona filmu.
Skoro piszesz dziesiątki postów o tym, że film ci się podoba, to ja mogę pisać tyleż głoszących, że jest do niczego.

ocenił(a) film na 9
tomwaits

Buhahaha James Horner jest przeciętnym artystą??? Stary, co ty pie...lisz! Ścieżka dźwiękowa do "Braveheart" to jeden z najlepszych soundtracków w dziejach kina. Śmiać mi się chce jak ktoś pisz takie pierdoły