Kretynska wypowiedz. Po co w takim wypadku ogladac filmy bigraficzne o osobach ktore juz odeszly. Przeciz i tak umra na samym koncu filmu.
Tytanic to nie film biograficzny ani dokumentalny to jest film fabularny oparty na faktach a przynajmniej czesci faktow motyw filmu prze wielki statek wypływa w dziewiczy rejs punkt kulminacyjny filmu zderzenie z góra lodowa czyli od pocztaku wiem co sie stanie jak tylko wypływaja wlaczam stoper i odliczam czas.
Tak to ciezko wejsc w dyskusje bo cos pomieszałes z tymi filmami bigraficznymi co one maja wspolnego z filmem fabularnym opartym na faktach( chodzi ci o wydarzenia które miały miejsce ?bo jeżeli tak to zle sie zabrałes za ten temat mogłes wpsomniec o krzyzakach widomo bylo ze niemcy dostali ale jakze milo sie to ogladalo )
Mowiac filmy biograficzne nie mialem na mysli titanica. Sadze, ze wyrazilem sie jasno i ze nie musze tlumaczyc takich oczywistosci. Przeczytaj moja wypowiedz jeszcze raz to moze zrozumiesz o co mi chodzilo. Ogladasz film o johnnym cashu i wiesz od poczatku ze na koncu filmu on umrze wiec po co ogladac przeciez wiesz i tak jak sie skonczy. Z titanickiem jest podobnie bo wiesz ze i tak zatonie. Kevin james nie popisal sie poczuciem humoru. Zenujaca wypowiedz.
Tak kevin smith, sorry ogladalem ostatnio king of queens z jamesem i do tego obaj panowie przy tuszy.
obejrzyj sobie An Evening with Kevin Smith 1 na youtube jest cz 1 Wojewódzki to mogłby sie uczyc od niego ripostowania na prawdę warto
takim rozumowaniem, po co ogladać filmy historyczne, oparte na faktach skoro ludzie znający historie wiedzą jak się dany film skończy. :) bez sensu :) ja lubię obejrzeć film, zobaczyć jak to 'być może' wyglądało. Wizualna rekonstrukcja wydarzeń. :]
po co pisac na ten temat co miał byc smiechowy a tu bach podłapane i poszła lawina ale..... Tajtanik był filmem historycznym ?? na prawdę a co on miał takiego z histroii w sobie oprucz faktu ze statek uderzył w lodowiec ?? film ile trwał 3- 3,5 h i co tam takiego było co zostało odnotowane na kartach historii cała historyczna czesc to moment jak wielki statek uderzył w lodowiec ile to trwalo 10 minut mniej ?? cały film jest o tym jak biedny chlopak zakochal sie w bogatej dziewczynie z wyższych sfer i popełniają mezalians spoleczny ale co to ma wspólnego z filmem historycznym cały film jest o tym Tytanik to jeden bardzo długi romans i przez cały film odliczasz kiedy przyp.. juz w ta góre A wizualna rekonstrukcja wydarzen była na discovery program trwal 1h w nim mozna było sobie zobaczyc dlaczego uderzyli w ta gore dlaczego było za mało szalup ratunkowych itp itd i to w godzine
Ja wcale nie powiedziałam, że Titanic to film historyczny. :) Nie o nim w tym poście napisałam. Podałam przykład gatunku filmowego, w których to filmach wiadomo jak one się skończą. Tak jak wiedziałam, że Titanic udarzy w górę, tak samo wiadziełam, jak skończy się film 'Jak zostać królem', a mimo to ciekawa byłam jak go nakręcili, jak to pokazali. :)
'po co pisac na ten temat co miał byc smiechowy a tu bach podłapane i poszła lawina', skoro napisałeś nowy temat to nie wiem czemu się dziwisz, że pojawiają się do niego komentarze. :) i nie każdy odbiera treść za 'śmiechową'. :)
tak wiem jest passe i w ogóle so 2000 and late powiedzał to w 2002 ale on odnosił sie do wielu filmów np o Pasji powiedzał cos takiego filmy z Chrystusem zawsze koncza sie ze widzimy go w jego znanej nam wszystkim pozycji
czyli za kreatywny to on nie jest i do tego się powtarza. tacy tez mają swoich zwolenników, a najwyraźniej na tym forum jeszcze ich nie ma ;)
kreatywny ale kreatywny w jaki sposób? kreatywny znaczy się ze pięknie ubiera myśli w słowa bo jeżeli o to chodzi to on jest mistrzem świata pod tym względem( no jeszcze jest George Carlin ) ta wypowiedz na temat tytanika może mistrzostwem nie była ale śmieszna tak jak najbardziej taka miała być mnie śmieszy nie mam tak wysublimowanego gustu jak Ty na mnie i myljony innych działa zobacz jakis jego QA
dziękuję za dopieszczenie mojego gustu ;) ja ogladam/łam za duzo sitcomów, więc nawet pewne śmieszne zarty mnie już po prostu nie śmieszą.
kreatywny w sensie, że bardziej zaskakujący zart, coś nie tak oczywistego. IMO. :)