7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Ktoś może mi wyjaśnić jakim cudem w 1997 roku mogłem obejrzeć Titanica w kinie, skoro
polska premiera będzie 13 kwietnia 2012?

Bandziordbwa

Ponieważ 13 kwietnia 2012 roku w Polsce na ekrany kin wchodzi Titanic w wersji 3D.

użytkownik usunięty
Magdalenaa

Czego to ludzie nie wymyślą... Titanic w 3D? Jak dla mnie to zupełnie niepotrzebne, film i bez trójwymiaru jest dobry, a mogę się założyć, że efekty i tak będą słabe.

Ma też wyjść wersja 2D. Uwielbiam ten film i cieszę się na myśl że będę mogła obejrzeć go w kinie : )

użytkownik usunięty
Magdalenaa

Tak, perspektywa obejrzenia Titanica w kinie też mnie cieszy, bo również bardzo lubię ten film. Chociaż niekoniecznie chcę go zobaczyć w trójwymiarze. Ale skoro ma być i w 2D to na pewno pójdę na niego do kina.

mhm, czyli kolejny nabijacz kapusty dla dystrybutora. Jeśli film nie jest kręcony z myślą o technologii 3D, a jedynie odnawiany cyfrowo i na "odwal się" dorzucany jest efekt 3D, który często jest tak słaby, że trudno go dostrzec (np. Król Lew), to moim zdaniem szkoda, wywalać ponad 30 zł na bilet. Lepiej już te pieniążki przeznaczyć na basen, dyskotekę lub je zaoszczędzić i iść na spacer...

ocenił(a) film na 10
Bandziordbwa

a za 15 zł seanse 3D też są ;) .. zapraszam do lbn

ocenił(a) film na 8
tournesol

Chyba w Bajce, gdzie na razie puszczono 1 film (i to dość słaby) w tej technologii...

ocenił(a) film na 10
ZMarchewa

och spokojnie...początki zawsze są trudne.

ocenił(a) film na 10
Bandziordbwa

ja tez jakos nie przepadam za filmami typu 3D, ale to wkoncu titanic ... xD i ja na pewno na niego pojde.
mimo, ze film ogladalam ok 38 razy ... hehe

Bandziordbwa

W „Królu lwie” 3D akurat było dość niezłe, w każdym razie w porównaniu z np. „Starciem tytanów”, gdzie w ogóle go nie było. Chociaż Cameron mocno u mnie stracił po beznadziejnym „Avatarze”, to jednak jego trójwymiarowej wersji „Titanica” muszę bronić – koleś konwertuje ten film do trójwymiaru od kilkunastu miesięcy, żeby wszystko było jak najlepsze i żeby efekt końcowy był porównywalny z „Avatarem”, podczas gdy inni do 3D konwertują na szybko, w ciągu miesiąca.

Pottero

Fragmenty TITANICA w 3D były pokazywane dziennikarzom na jakimś konwencie i wszyscy byli porażeni sekwencjami w trójwymiarze, min. maszynowni. Zdecydowanie wierzę Cameronowi, facet ma głowę i serce do kina, nie pozwoli aby jeden z jego najważniejszych filmów w jakikolwiek sposób ucierpiał.

ocenił(a) film na 10
dann86

Zgadzam się Cameron bardzo dobrze konwertuje filmy w 3D dzięki niemu i małemu wyciekowi jakim programem się posługiwał mogłem też zrobić swój film w 3D i efekt nie był oczywiście tak dobry jak u Camerona ale był na pewno lepszy niż te dotychczasowe filmy co wyszły do kin ,ja go za to cenię i wiem że na pewno Titanica nie spieprzył i będzie bardzo dobrze

ocenił(a) film na 5
tytan5017

......

ocenił(a) film na 10
Marian_Borkowski

W pewnym wywiadzie Cameron powiedział jakim programem się posłużył ,znalazłem go na necie ,kupiłem i zrobiłem konwertacie mojego filmu w 3D i efekt był dobry o to mi chodziło ;D

ocenił(a) film na 5
Bandziordbwa

To o dziwo, dlaczego nie ma nowej premiery światowej w 3d?
Przecież nawet film w reprodukcji, nie jest wykonywane przez polskie zrzeszenie, ale światowe..
Czy ktoś to umie wytłumaczyć?..
Moim zdaniem powinna być oddzielna rubryka do określania dat reprodukcyjnych, w tym np. wykonanie filmu w 3d, czy premiera wydania na blu-ray'a stare 'odkurzone' filmy..