Ktoś robi sobie jaja czy rzeczywiście nie grali tego filmu jeszcze w polskich kinach?
kolejna premiera to wersja 3d. Normalna kinówka była grana w 97 byłem na wycieczce do kina z klasą:) stare dzieje;/
byłem jeszcze za smarkaty na takie filmy w kinie, dobrze, że wchodzi odświeżona wersja będę mógł pójść. to filmidło zawsze robi na mnie wrażenie
co za profanacja puszczać to znów do kin.. dla mnie to jest nie do pomyślenia, może pewnie dla tego to robia by mlode nastolatki poszły na seans i zmoczyły się ze wzruszenia jak kilkanaście lat temu
Rozumiem ze odświeżają ten film, bo swego czasu był to hit i pod pewnym względem pozostał do dziś klasykiem, lecz znowu iść na to do kina? pieprzona komercjo.. W ten sposób można postąpić z każdy innym filmem dlatego to wydaje się tak śmieszne że kapcie spadają
Jakby nie dałoby się tego po prostu wydać na bluraya..?
Jeszcze trzeba trochę zedrzeć z tych tępawych ludków bo tacy się znajdą i będzie ich na pewno sporo.
Branża filmowa powoli zatacza krąg a nawet się cofa, czy już nie można wymyślić nic nowego?
Odpowiedzcie sobie sami na to pytanie.. bo to co się dzieje w dzisiejszych czasach z kinem, przerasta mnie!
Ludzie, gdybyście trochę znali historię, wiedzieli byście, że w nocy z 14 na 15 kwietnia 1912 roku zatonął RMS Titanic. A teraz dla was łamigłówka: 13.04.1912 a 14/15.04.2012 Co te daty mają wspólnego? A no tak! Przecież to 'dokładnie' 100 lat!
Pozdrawiam. ;)
Dobrze znam datę w którym roku zatonął Titanic, lecz czy to jest powód by odświeżać ten film?
Czyżby producent nie obmyślał swojego posunięcia te kilkanaście lat temu i nie zaplanował jego premiery na pamiątkę setnej rocznicy? Bardzo możliwe.. lecz myślenie nie boli.. zwłaszcza "mądrych" Amerykańców..
Dla mnie to tak czy tak profanacja..
Pozdr
Była to jedna z największych katastrof XX w. A dodatkowo był to dziewiczy rejs co dodatkowo to spotęgowało. Zapewne przez cały kwiecień większość programów na Discovery i National Geographic będą dotyczyć właśnie tego statku. "Wiekowa" rocznica jest dla mnie bardzo dobrym powodem by odświeżyć ten film. Po za tym te 10 Oscarów zostało mu słusznie przyznanych, więc tak czy siak będzie co znowu oglądać. Pozdrawiam. :)
nie twierdzę że Titanic nie zasłużył na owe nagrody, wręcz przeciwnie, lecz twierdząc że będzie co znowu oglądać wychodzisz na głupca, ten film wciąż to samo co wyświetlano w kinach w 1997 roku, niczym się nie zmieniło oprócz poprawionej jakości obrazu, bo nie można to przecież nazwać pełnym HD, to tylko konwersja a nie oryginalny tryb...
To totalna strata pieniędzy jak i czasu
ja miałem 9 i doskonale pamiętam że było to u nas w kinach puszczane, chyba ze mieszkasz w małej miejscowosci to ok