Ktoś zadaje pytanie, druga osoba odpowiada i zadaje kolejne.
Oczywiscie na temat filmu.
Zacznę:
Ile karatów miało Serce Oceanu?
Porównał ja do jakiejś Rosjanki Anastazji, której zależało tylko sławie i kasie.
Który król nosił Serce Oceanu?
To pytanie już padło :)
Ludwig XVI
Co chciała zobaczyć Rose wedle jej własnej wersji, wychylając się na rufie?
Nie zauważyłam, sorry :)
Rose chciała zobaczyć te...no.. śruby :)
Co powiedział Jack gdy pocałował w rękę Rose na wielkich schodach przed kolacją w pierwszej klasie?
Że widział taką scenę w filmie i zawsze chciał to zrobić :)
Znów, pytanie jak poniżej.
Porównywał ją do Rosjanki Anastazji.
Dokąd sięgała woda w Kotłowni 6 po zderzeniu z górą lodową?
Dlaczego odpowiadasz na pytania które już mają odpowiedź??
Woda sięgała na 6 stóp.
Gdy Titanic uderzył w górę lodową pewna kobieta z 1 klasy zapytała służącego co to były za wstrząsy. Co jej odpowiedział?
Po prostu nie zauwazylam, że jest juz druga strona i juz odpowiedzialas na to pytanie. Sorry.
Do tej oszustki: Anastazji ;)
Jaki utwór grany był przez orkiestrę jako ostatni (w filmie)
Był to utwór "Nearer my God to Thee''.
O czyjej teorii mówiła B. Ismay'owi Rose, na temat męskiej fascynacji rozmiarami?
Ludzie, patrzcie na drugą stronę, nie odpowiadajcie sto razy na to samo pytanie.
Rose mówiła o teorii Freuda.
Ja powtórzę pytanie moje wcześniejsze bo wszyscy przegapili:
Gdy Titanic uderzył w górę lodową pewna kobieta z 1 klasy zapytała służącego co to były za wstrząsy. Co jej odpowiedział?
powiedzal do nie że stracili łopate śrut stąd te drgania
co dał "Cal" Hockley temu facetowi co pilnuje żeby do łodzi ratunkowych wsiadaly tylko kobiety z dziecmi zeby muc wsiazdz do lodzi ratunkowej
Serce kobiety to ocean tajemnic.
Rose wspomniała, że nie zachwyca jej Titanic i nie jest wcale większy od... Jak nazywał się ten statek?
wychowal sie nieopodal chipoafolis nie pamietam jak sie pisze :=)
co Cal" Hockley chcial dac jackowi za uratowaniem rose przed wypadnieciem ze statku???
To pytanie też już chyba padło;) zapalniczkę
W samochodzie jakiej marki Rose straciła dziewictwo?
Wrzuciła do oceanu.
Nie uzyskałam odpowiedzi na zadane przeze mnie pytanie... więc może sama odpowiem, bo może nie było za łatwe: renaut
A pytanie niech zada następny "gracz"
To, że przy wsiadaniu do szalup nie było podziału na klasy? Nie wiem czy o to chodzi..
Coś mi się wydaję, że Jogo_Jaga19 chodziło o kolor sukni dla druhen, który wybrała Rose, a Ruth go nienawidziła. Lawenda podajże. Spowodowało to liczne spięcia między nimi dwiema.
Ciężko cokolwiek sensowniejszego wymyślić. Zresztą dla Ruth wszystko było katastrofą :D
Chodziło mi o tą sytuację, kiedy Rose, Ruth i inne damy siedziały przy stoliku i mówiły, że istną katastrofą było to, że musiały wysyłać zaproszenia aż dwa razy.
Faktycznie, niedokładnie zadałam pytanie. Niech teraz ktoś inny je zada.
A gdy teraz przeczytałam pytanie od razu na myśl przyszła mi ta scena. Pytanie nie było tak niedokładnie zadane, przecież Ruth wyraziła się dokładnie, powiedziała coś w stylu: Rose, opowiedzmy o naszej katastrofie ;))
Ok, to ja zadam nowe pytanie :)
Jakiego złego nawyku w Rose nie lubiła jej matka?
Dobra to odpowiem sama sobie :P Ten ostatni to była atrapa .
Kto tak naprawde narysował te wszystkie szkice zamiast Jacka?
O, tego nie wiem.. Ale chętnie się dowiem, więc poczekam na czyjąś odpowiedź :)
Czytałam scenariusz, gdzie jest scena, w której Rose spotyka się z Calem na Carpathii i on wyznaje jej, że bardzo mu na niej zależy. Ale żeby kochał... Poczekam na inne odpowiedzi.
Widzę mały offtop :)
Wpisz w google Titanic Script | Scripts on Screen (pierwszy link):
Co do pytania: Nie można udzielić jednoznacznej odpowiedzi, co Cal czuł do Rose. Moim zdaniem mimo wszystko ją kochał :)
Pytanie: Dlaczego Cal popełnił samobójstwo?
Dobra wracamy do gry: krach na giełdzie podkopał jego interesy.
Jak miała na imię dziewczynka, z którą Jack tańczył na imprezie w 3 klasie?
Podpowiedź: "You're still my best girl...."
Też jestem bardzo ciekaw gdzie taki info znalazłaś. Od dłuższego czasu poszukuję newsów odnośnie Titanica, ale o czymś takim nie słyszałem. Od dawien dawna mówiono, iż Cameron nigdy nie myślał nad wprowadzeniem czegoś takiego do filmu, jednakże może wyciekło coś nowego.
Była dodatkowa scena w scenariuszu. Cal powiedział Rose, że szukali jej z matką, a ona mu przerwała i zawarła z nim umowę, że nie powie nikomu o tym, co się działo zeszłej nocy, jeśli on nigdy nie będzie jej szukał. I dodała, żeby powiedział jej matce, że umarła na Titanicu.
Cal wyznał jej: "You're precious to me, Rose."
Chciałam dać link, ale jak się okazuje nie mogę go umieścić. W google wpiszcie titanic script i znajdziecie scenariusz. Swoją drogą dobrze, że niektóre sceny zmodyfikowali.
Jeszcze raz wstawiam moją odpowiedź, bo jest aktualnie ukryta wśród wcześniejszych komentarzy. W końcu ten wątek poświęcony jest grze, więc koniec z rozważaniami ;]
Dobra wracamy do gry: krach na giełdzie podkopał jego interesy.
Jak miała na imię dziewczynka, z którą Jack tańczył na imprezie w 3 klasie?
Podpowiedź: "You're still my best girl...."
Dziewczynka nazywała się Cora.
Jakiej narodowości była dziewczyna (i jeśli ktoś wie, to jak się nazywała), z którą tańczył Fabrizio na tej potańcówce w III klasie. Ona pojawia się jeszcze w filmie pare razy.