7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Pamiętam kiedy obejrzałem ten film po raz pierwszy, w wieku 11 lat, na styranej pirackiej kasecie kupionej przez znajomą, niedługo po polskiej premierze. Emocje, zarówno wzruszenia jak i uczucia ogarniającej wszystkich paniki czy strachu oraz ogólny obraz rozgrywającej się tragedii które towarzyszyły mi wtedy, to coś co brakuje obecnym filmowcom a to coś zawarł w swoim mistrzowskim obrazie James Cameron i to w niezapomniany sposób, co sprawiło, że w tej koszmarnej kopii, obejrzałem go w 1998 roku parę dobrych razy nie mogąc namówić rodziców na wyjście do kina, co z biegiem czasu oczywiście rozumiem. Nigdy nie zapomnę też chwili gdy po wielu latach kupiłem pierwsze własne DVD, jednym z pierwszych filmów jakie zamierzałem wtedy kupić był oczywiście TITANIC, dzięki Bogu dokładnie w tym momencie na FilmWebie pojawiły sie pierwsze newsy dotyczące kolekcjonerskiej edycji filmu, na którą przyszło mi czekać kilka dobrych miesięcy. Ale gdy już włożyłem po wigilii mój upragniony gwiazdkowy prezent do odtwarzacza, wszystkie te emocje z przed lat wróciły i przeżyłem je na nowo... To prawdziwy "niezatapialny" film, urzekający w każdym aspekcie, artystycznym czy pod względem technicznym jest tak samo urzekający, i nawet dzisiaj przy wielomilionowych budżetach filmy bledną (poza WłADCą PIERśCIENI) gdy tylko wejdą w szranki z tym jednym, który oczarował cały świat........

użytkownik usunięty
dann86

Titanic to film wielki, zasadniczo nie lubię oglądać romnsideł ale ten film jest wyjątkiem.

obejrzyj sobie jeszcze wersję rozszerzoną :)

tak Titanic jest idealny. Porusza tyle wątków. Uwielbiam go.

A co zawarte jest jeszcze w wersji rozszerzonej? :)

użytkownik usunięty
linds20

patrz kilka tematów niżej - ten z extended edition w tytule, nie ma sensu pisac wszystkiego drugi raz.

dann86

ten film widziałam chyba 20 razy, pierwszy raz w wieku 7lat. Już wtedy tak bardzo mnie wzruszył, ze co tydzień szłyśmy z mamą do wypożyczalni kaset video, i wypożyczałyśmy właśnie "Titanic", ponieważ był to moj ulubiony film.. plakalam na nim, i za kazdym nastepnym razem oglądając go przezywalam wszystko na nowo ! Ten film to jest arcydzieło wszech czasów! Nigdy nie spotkalam się z lepszym.. wszystko jest zagrane tak perfekcyjnie, tak wiarygodnie, ze aż same łzy lecą ogladając go. nawet nie polecam, bo chyba kazdy widzial ten film, wiec nie mam komu polecać ! :) hehe. pozdrawiam! Dla filmu oczywiscie 10 i miejsce w moich ulubionych.