7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790145
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Taki sobie.

ocenił(a) film na 2

Typowy łzawy melodramat z katastrofą w tle, papierowe postaci, głupie (momentami bardzo głupie) dialogi i uproszczenia na całego.

Ale za to katastorfa- tak, gdyby nie przyczyny obiektywne powiedziałbym "bis".

_Andrzej_

Idealnie go skwitowałeś :)

użytkownik usunięty
giecy

Dlatego, o ile dobrze pamiętam, żaden aktor nie dostał Oskara za ten film...

ocenił(a) film na 10
giecy

PROWOKACJA.

użytkownik usunięty
_Andrzej_

Następna marna prowokacja- żałosne że ludzie tak chcą zwrócić na siebie uwagę

ocenił(a) film na 10

Właśnie.

ocenił(a) film na 10
_Andrzej_

Katastrofa i miłość jest w tym filmie na pierwszym planie.

No ale ok.
Podaj mi 3 przykłady głupich (momentami bardzo długich) dialogów i uproszczeń na całego.

Czekam ;)

Anastazja_2

Ja również czekam cóż takiego napisze kolejny przemądrzały prowokator

ocenił(a) film na 10
EM_DE_KE_AS

prowokator tudzież podejrzewam kolejny polaczek, który na siłę stara się udowodnić, że jest wybitnym znawcem ambitnego i porządnego kina, do którego Titanic oczywiście nie należy (ja również nic takiego nie twierdzę aczkolwiek zasługuje w mojej opinii na 10/10).

Anastazja_2

Witaj, polska młodzieży!

ocenił(a) film na 10
giecy

Witaj gimnazjalisto!

Anastazja_2

cześć, przedszkolaku

ocenił(a) film na 10
giecy

:)

ocenił(a) film na 10
_Andrzej_

Kto twierdzi ze to jest zwykly "łzawy melodramat" chyba uczuc nie ma ;] Nie lubie takich romansow, ale ten... idealny... 10/10

ocenił(a) film na 10
kopytek1

Oglądałam z dziesięć razy i za każdym razem czuję się jak bym oglądała go po raz pierwszy. Jak dla mnie świetny. 10/10

Eluha

Prócz efektów specjalnych nie widzę w nim nic zachwycającego. Spadające talerze są reklamą tego filmu, ale to nie kino konesera.

michu_zama

Efekty specjalne to nie wszystko. Ten film jest jedyny w swoim rodzaju z innego powodu. Widocznie oglądając nie zauważyłeś jednej ważnej rzeczy. Nei mówię tu o wątku miłosnym - choc to też. Mam na myśli klimat w jaki już sama muzyka wprowadza widza. Od początku do końca filmu - i tym samym wrażenie (niesamowite) jakie pozostaje po obejrzeniu. To jest to co sprawia, żę wraca się do tego filmu dziesiątki razy i chce się więcej. To wszystko sprawia, że widz czuje się jakby tm był, jakby sam to przeżywał. Muzyka, scenariusz i gra aktorska jest naprawdę cudowna. Dlatego właśnie 10/10.

EM_DE_KE_AS

Tak, ale co mi z tego, że będę odczuwał przyjemność jak będę słuchał samej muzyki z Titanica?? Gdyby o to chodziło, to byłby wydany na kasecie magnetofonowej, a to jest film, gdzie liczy się przede wszystkim obraz.

michu_zama

Obraz jest równiez doskonały. To ty nie odczuwasz przyjemności podczas oglądania i słuchania muzyki filmowej naraz? Nie trzeba wydawac na kasecie magnetofonowej. Mnie chodziło o to, że odczuwasz wrażenia zarówno jeśli chodzi o wizję jak i fonię. A połączenie tych dwóch rzeczy w "Titanicu" jest niezwykłe