Oglądam ten film od dziecka, już nawet nie liczę który to już raz go obejrzałam.Ale wiadomo że jako dziecko inaczej patrzymy na filmy a jeszcze inaczej gdy jesteśmy dorośli. Cudownie wyreżyserowane i zagrane przez aktorów arcydzieło.Podziwam statystów którzy także doskonale wczuli się w rolę. Opowieść o wielkiej prawdziwej miłości, wspaniale przedstawiona akcja filmu. Ukazuje nam jak wyglądała ta katastrofa która wydarzyła się naprawdę, stara nam się pokazać co czuli wtedy ludzie.Tak naprawdę nigdy nie będziemy tego wiedzieli ale przynajmniej możemy sobie wyobrazić chociaż namiastke tego co czuli, dzięki temu filmowi. To jeden z najlepszych filmów jakie widziałam. Kto z ludzi marzących o aktorstwie lub zaczynający w tym fachu nie chciałby zagrać w filmie który stał się takim klasykiem .Do tego ma wspaniałą fabułę i akcję która trzyma w napięciu.Ode mnie jak najbardziej 10/10. :)
+Scenariusz
+Reżyseria
+Gra aktorska
+Muzyka
+Efekty specjalne
- Nie widzę żadnych :)
Mam to samo - oglądałam film niezliczoną ilość razy i jako jeden z dosłownie kilku jakie widziałam w życiu zawsze wywołuje we mnie te same emocje.Jest mnóstwo filmów, które mi się podobały, gdy byłam dzieckiem/nastolatką a potem oglądałam je i nie miałam pojęcia, co mnie tak zachwyciło. Tutaj jest zupełnie odwrotnie - nic się nie zmieniło, za każdym razem film mnie porusza, wciąga, zapada w pamięć i nigdy się nie nudzi.
To chyba mój ulubiony film w ogóle, a nie cierpię melodramatów i nie przepadam za filmami katastroficznymi - ale ten film jest absolutnie genialny w każdym z wymienionych przez Ciebie aspektów:)
Ja się zastanawiam nad kupnem Wydania Deluxe 4 Dvd jest dostępne tylko w 1 sklepie, tydzień temu jeszcze mieli kilkadziesiąt sztuk, zostało tylko kilkanaście :)
To tak jeszcze w miarę względnie, choć też niemało:) Dzięki wielkie za info, poszukam tego wydania.
Super:) Raz jeszcze dziękuję! To cenna informacja dla takiej maniaczki "Titanica" jak ja:)
w 2012 jest mowa o odświeżeniu" go w 3D. Na bank wybiorę sie do kina. kocham ten film,o ile można kochac coś nienamacalnego.