7,3 790 tys. ocen
7,3 10 1 790130
7,5 71 krytyków
Titanic
powrót do forum filmu Titanic

Titanic to miła, lekka i przyjemna historia miłosna o kopciuszku (w tej roli boski Leonardo Di Caprio), który poznaje pięknego księcia (Kate Winslet) i zakochuje się w nim (a w zasadzie niej). Historia na prawdę sympatyczna, ale czy zasługująca na aż 11 nagród Amerykańskiej Akademii Filmowej. Moim zdaniem nie zasługująca nawet na nominację. Bądźmy szczerzy, to płytkie kino przedstawiające oklepany temat. Niestety kosztował olbrzymie pieniądze, jak się później okazało, wyrzucone w błoto. Bardzo mi z tego powodu przykro, ale ta produkcja doprowadziła do zeszmacenia się Akademii. I tyle o tym filmie można napisać. Najwyżej trója.

michalikto

Miła, lekka i przyjemna? Sympatyczna historia? Wyrzucone w błoto? Czy ty aby na pewno oglądałeś Titanica, ten film ani nie jest lekki ani przyjemny ( może poza początkiem). To jest film o wielkiej katastrofie , o olbrzymich stratach w ludziach, o strachu i niemocy. Titanic zasłużył na swoje 11 oskarów, bo dostał je za to co w filmie było najmocniejsze. Każdy ma prawo do własnego zdania ale to co ty piszesz jest przesadą, nawet ci co nie przepadają za tym filmem zgodzą się , że film ( zwłaszcza druga część) nie jest lekka.

ocenił(a) film na 6
Melah

Film jest zdecydowańie lekki i przyjemny. Fabuła bez zbędnych komplikacji, a ta wielka tragedia, o której mówisz miała na celu tylko podbić sprzedaż biletów. Powiedzcie mi, czy ktoś z was, by poszedł na film, w której momentem kulminacyjnym jest zatonięcie mtorówki?

michalikto

<ironia> taa dokładnie. Tragedia została nagrana po to, żeby podbić sprzedaż biletów! Takiej fikcji to nigdy na oczy nie widziałem... </ironia>

hahaha najgorzej

ocenił(a) film na 10
michalikto

za scenariusz moze i nominacja sie nie nalezala i film jej nie dostal, ale na pozostale statuetki titanic jak najbardziej zasluguje! przede wszystkim muzyka! scenografia! efekty specjalne! pieniadze wyrzucone w bloto? o czym ty mowisz? wszystkie koszta sie zwrocily a film odniosl wielki sukces. jest piekny i moim zdaniem jeden z najlepszych z tych co dostaly oscara.pzdr.

ocenił(a) film na 6
ania007

zgodzę się, że za efekty specjalne to nagroda mu się należała, rzeczywiście 10 lat temu robiły wrażenie. Muzyka również nie najgorsza (nie wiem jacy byli wtedy konkurenci), ale oscar za najlepszy film to zdecydowanie mu się nie należał. Moim zdaniem efekty i dźwięk nie są najważniejszymi rzeczami w filmie, a Titanic sprawił, że takimi sie stały. Uważam, że tych najbardziej istotnych elementach (scenariusz, reżyseria, gra atorska) obraz Camerona nie wybija się ponad przeciętną.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
Rocky_Balboa

<<<<<<<<<<<chyba twój stary>>>>>>>>>> hahahaha

michalikto

nie ma to jak inteligentja riposta...
chyba twój stary - ^^ Gimnazjum

hybaty ;)

michalikto

:) Naprawdę wydaje ci się, że PRZECIĘTNY reżyser byłby w stanie wyreżyserowac "Titanica"? Buhahahahahahahaha ;)
Po drugie, gra aktorska zdecydowanie wybija się ponad przeciętną (Kate Winslet, a poza tym całe mnóstwo rólek epizodycznych).
Po trzecie, efekty specjalne, dźwięk i cała strona techniczna filmu MOGĄ opowiadac historię równie dobrze, a nawet lepiej niż dobry scenariusz. Superprodukcje takie jak "Titanic" i "Władca Pierścieni" są tego świetnymi przykładami.
Ja też o wiele bardziej cenię pomysłowosc, ale nie w każdym filmie scenariusz jest najważniejszy.

ocenił(a) film na 8
michalikto

Michalikto, bez obrazy ale piszesz straszne bzdury...

ocenił(a) film na 10
_Pablos_

Oscary się nie należały??? A czy Wy wogóle oglądaliście ten film??? Okay, scenariusz może nie był najlepszy, aktorzy nie bardzo się spracowali żeby nakręcić ten film (mieli o wiiiiiiiiiiiele więcej lepszych ról), ale żeby pisać, że Titanicowi nie należy się Oscar za efekty??? Bez obrazy, ale moim zdaniem to przesada. Albo Cameron jest przeciętnym reżyserem? No comments...
A co Wam się nie podoba w muzyce? Jeśli się ktoś nie trawi "My heart will go on", to przecież jest więcej utworów, które występują w filmie. I to może nawet wiele lepszych!

ocenił(a) film na 6
_Pablos_

Tu się wysiliłeś na komentarz, normalnie mistrzostwo.

ocenił(a) film na 6
michalikto

no ale czego się można spodziewać po człowieku, który otwarcie przyznaje się, że nie czyta książek, co pablos85

ocenił(a) film na 8
michalikto

Co się będę produkował, żeby wyjaśniać kolejnemu znawcy, że kasa wydana na Titanica nie została wyrzucona w błoto a sam film nie jest taki zły. Nie napisłaem, że w ogóle nie czytam, czasami mi się zdarza. Po prostu nie znajduje na nie czasu.

ocenił(a) film na 10
michalikto

Z całym szacunkiem, ale chyba niedorozwinięty jesteś... a na pewno prymitywny jeśli twoim zdaniem to jest "miła, lekka i przyjemna historia miłosna" :/ nie wiem czy zauważyłeś ale ten film jest o katastrofie statku a wątek miłosny jest tylko dodatkiem^^. W tym filmie wszystko zasługuje na oscara i aktorzy i scenografia i świetna muzyka ehh... szkoda gadać krytyk filmowy sie znalazł:/

ocenił(a) film na 9
_patka_

"miła,lekka i przyjemna histori miłosna"-dobre to było!
co do oscarów to uważam że na wszystkie jak najbardziej zasłużył,zdjęcia były niesamowite,często bardzo trudne do nakręcenia,scenografia przeniosła nas prosto na pokład Titanica,nie było żadnych niedociągnięć,wszystkie szczegóły pracowicie dopracowane,wspaniałe ręcznie szyte kostiumy jakby żywcem z tamtych czasów,o efektach i muzyce nie wspomne,a jak ktoś wyżej napisał gra aktorska zdecydowanie ponad przeciętną,i wiele świetnie zagranych ról drugoplanowych jak choćby postacie Cala,Thomasa Andrewsa,i wiele innych,jednym słowem wszystko złożyło się na to że był to niesamowity film za który James słusznie zgarnął oscary.oglądałam tą transmisje i jedynym rozczarowaniem był brak statuetek dla Kate i Glorii,pozdr*

ocenił(a) film na 10
michalikto

no i znowu sie zaczyna. jak nie masz co robic to idz pograc w tibie najlepiej w saturnie ;D weeez;/ tak zasluguje nawet na 100 w przeciwienstwie do twojej mordy matole;/;/;/

ale zal

pozdr ;]

michalikto

Stary ja Ciebie rozumiem, że masz jakiś problem do tego filmu ja właściwie wszystkich was rozumiem ALE teraz popatrz mi prosto w oczy i powiedz że ten film jest dnem...
A co z faktami człowieku, dla Ciebie za pewne w ogóle nie istnieją ?

:::
Nr 1 w najbardziej kasowych filmach wszech czasów

Przy zainwestowanych 200 mln $ zyskał ponad 1,800 mld $ ??? I TO MAJĄ BYĆ PIENIĄDZE WYWALONE W BŁOTO ??? O czym ty Pier**** ???!!!

Był najdłużej emitowanym filmem w historii kina, emisja zaczęła się w końcu 1997 a skończyła na jesień 1998 roku !

W Polsce w tamtym okresie obejrzało go ponad 3 mln widzów, jak na tamten okres to absolutny rekord.

Nie wiem czy wiesz ale na potrzeby filmu zrekonstruowano cały statek, replika była niewiele mniejsza od oryginału i umieszczono go w specjalnym sztucznym basenie na specjalnych podnośnikach hydraulicznych, wyobrażasz sobie jak gigantyczne musiało być zaangażowanie logistyczne twórców ???

Na zakończenie dodam że Cameron stworzył monumentalne dzieło które ma gigantyczną ilość fanów ale znajdą się oczywiście tacy jak Ty, którzy zawsze coś znajdą, jestem bardzo ciekaw jaki film wg.Ciebie zasługuje na miano najlepszego ???

michalikto

Miła lekka i przyjemna? Zastanów się co ty piszesz to jest o zatonięciu Titanica to była straszna tragedia w której zginęło ponad 1500!!! To co ty piszesz jest tak prymitywne że aż przykro!!!

nananatralalala

Tak, to była straszna tragedia, ale żeby to wiedzieć, nie trzeba oglądać filmu.

tomwaits

Tak żeby to wiedzieć nie trzeba oglądać filmu ale jeśli się go ogląda a on jest właśnie o tym to nie można określać go jako miła lekka i przyjemna historia.